SR > Nyheter

Sunday, 20 June, 12:31

SR - 18 maj 21 kl. 17:06

Över femtio migranter befaras ha drunknatBåten migranterna befann sig på ska ha sjunkit igår utanför Tunisiens kust. Runt 30 av passagerarna har räddats av arbetare från en oljeplattform. Igår räddade Tunisiens flotta 113 migranter från en båt som höll på att kapsejsa..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Tunisiens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Över femtio, migranter, befarasha , drunknat

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Nooshi Dadgostar om regeringens bud

Regeringen säger att parterna ska förhandla om hyressättning. Vänsterpartiet svarar på regeringens bud..

SR - 2 timmar sedan

Stefan Löfven och Annie Lööf håller pressträff

Statsminister Stefan Löfven kommer tillsammans med Centerpartiets partiledare Annie Lööf ha en digital presskonferens. I morgon hålls en omröstning om en misstroendeförklaring mot Stefan Löfven. Bakgrunden är frågan om utredningsförslaget om fri hyressättning i nyproduktion..

SR - 4 timmar sedan

Copa America hårt drabbad av covid19

Sydamerikas turnering i herrfotboll Copa America, som pågår i Brasilien, skulle bli covid-fri, men efter en veckas spel har 66 fall av covid19 konstaterats bland spelare och personal Det är oklart om de drabbade har fått smittan i Brasilien eller innan de kom in i landet Brasilien är det land där näst flest har dött i corona, bara igår dog nästan 3.000 personer, totalt har en halv miljon dött i corona.

SR - 5 timmar sedan

Flera skadade i misstänkta bilattacker i USA

I USA har flera personer skadats allvarligt i två attacker med bil. I Arizona blev nio cyklister påkörda av en pickupförare under ett cykellop. Föraren flydde från platsen men sköts senare av polis.

SR - 5 timmar sedan

Ivo granskar Karolinskas postcovid-flytt

Inspektionen för vård och omsorg granskar nu Karolinska sjukhusets omorganisation av vården för postcovidsjuka. Sjukhuset måste svara på om de analyserat patientsäkerheten, inför att en ny mottagning öppnas i Huddinge och att de lägger ner den nuvarande Solna-mottagningen. En sån analys saknas, då Karolinska menar att det inte ens handlar om en omorganisation..

SR - 6 timmar sedan

Finland lättar på reserestriktionerna

Från och med imorgon lättar Finland på reserestriktionerna. Då ska fullt vaccinerade personer från resten av Norden och EU få resa in i landet igen. Även de som kan bevisa att de varit sjuka i covid-19 under de senaste sex månaderna omfattas av lättnaderna rapporterar mediebolaget Yle.

SR - 7 timmar sedan

Experter kritiska mot ny tullag

Varje år förs försäkrat gods ut ur Sverige till ett värde av 1,5 miljarder kronor, det handlar om bland annat jordbruksmaskiner, bilar och båtmotorer och internationella stöldligor ligger bakom majoriteten av brotten. Den 1 augusti börjar en ny lag gälla som ger tullen ökade befogenheter att göra kontroller och hålla kvar personer som misstänks, men lagen döms av flera experter ut som verkningslös. ”Så länge tullen inte har fått i uppdrag att titta på utgående gods så kommer det inte bli nån skillnad med den här nya lagen”, säger Monica Krüger gruppchef på gränspolisen i Stockholm..

SR - Igår: 04:00

Efter torkan – skogsbruket anpassar för att minska brandrisken

Skogsbruket har skärpt beredskapen i hela Götaland efter den senaste tidens torka och gör nu anpassningar för att minska brandrisken. Från och med den här veckan gör Södra skogsägarna inga åtgärder i skogen utan att samråda om vilka säkerhetsåtgärder som behövs. Entreprenören Nicklas Jädernäs, som kör skogsmaskin utanför Nässjö, berättar att han följer en app som visar temperatur och luftfuktighet och när det blir för varmt avslutas jobbet..

SR - 9 timmar sedan

Länsstyrelsen: Stor okunskap bland fjällturister – bryter mot förbud

Från flera fjälldestinationer rapporteras om störningar och ökat slitage i naturen när sommarturismen ökat under coronapandemin. Jämtlands- och Härjedalsfjällen lockar många besökare från hela landet och där satsar länsstyrelsen den här säsongen på utökade kontroller och information för att besökarna ska följa regler och restriktioner. “Okunskapen bland många fjällvandrare är stor”, säger Alf Kjellström naturbevakare vid länsstyrelsen i Jämtland..

SR - 15 timmar sedan

Extramöte om smittorisken i riksdagen

Utmaningen för partierna på måndag blir att hantera balansgången mellan den demokratiska rätten att rösta och risken för smittspridning. Riksdagens talman höll dörför ett möte med gruppledarna i riksdagen och folkhälsomyndighetetens generaldirektör idag. Omröstningen handlar om att få ihop minst 175 röster som stödjer ett misstroende.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.