PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 23 June, 04:21

PrivataAffärer - 18 maj 21 kl. 16:21

Nordnets sparare köper krypto-dippenFrida Bratt, Nordnets sparekonom, påpekar att en anledning till det stora intresset är förväntningar om att kryptovalutor ska släppas in i finrummet. – Rörelserna i samband med Elon Musks utspel, först att Tesla backar från beslutet att godta bitcoin som betalning av miljöskäl och sedan antydningarna om försäljning av innehavet och därefter dementin av detta, är en påminnelse om att kryptomarknaderna fortfarande är så pass små att de påverkas extremt mycket av enskilda aktörers agerande. Det gör dem både volatila och osäkra, säger Frida Bratt i en kommentar. – Men om de gör det lär onekligen regleringar komma på köpet, och det är en omständighet man som investerare behöver räkna med. Dessutom kan miljöaspekten bli en större diskussion, det Musk gör br
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Bratt, Elon Musks, Tesla, Frida Bratt, Musk

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordnets, sparare, köper, krypto-dippen

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Strategerna: Håll ögonen på börsen i sommar

Först ut är Andreas Østerheden, Nordea, som vill göra investerarna uppmärksamma på tre saker värda att hålla ögonen på under sommarhettan. För det första kan marknaderna fluktuera kraftigt de närmaste månaderna. För dem som är långsiktiga investerare, med en fast och tydlig investerarprofil, är det kanske inte nödvändigt att följa alla rörelser på finansmarknaderna och börsen under sommarmånaderna.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Sinch tar Securitas plats i OMXS30

Det uppger Nasdaq i ett pressmeddelande på Stockholmsbörsen. Förändringen är en följd av den halvårsvisa uppdateringen av indexet.  .

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Fed: Inflationen högre än förväntat – men övergående

”En ganska väsentlig del, eller kanske hela överskridandet i inflationen kommer från kategorier som direkt påverkats av återöppningen, såsom begagnade bilar och lastbilar”, sade Powell. Samtidigt uppgav Fed-chefen att effekterna från dessa prisökningar har varit större än vad han tidigare hade förväntat sig, och kan visa sig vara mer ihållande än vad som nu estimeras. I ett förskrivet brev inför utfrågningen uppgav Powell att jobbtillväxten bör öka under kommande månader och tillfälliga inflationstryck ebba ut i takt med att ekonomin fortsätter att återhämta sig från effekterna av pandemin.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Affärsvärlden: En aktie att köpa

Det skriver Affärsvärlden i en analys som mynnar ut i en köprekommendation.  .

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Bitcoin på årslägsta

  Bitcoin, som i skrivande stund handlas till 29.700 dollar stycket, började sin ilfart nedåt på måndagen efter att Kinas centralbank ånyo kallat in banker och finansbolag för att upprepa förbud mot tjänster fokuserade på kryptovalutor. En rad handelsplatser och mäklare uppges även ha haft problem med uppkopplingen under tisdagen, däribland Binance som rapporterats legat nere vid flera tillfällen under dagen.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

T.Rowe Price: Högre potential på marknader utanför USA

”Accelererande vaccinationer, fortsatta ekonomiska stimulanser och ökad affärsverksamhet bäddar för en robust ekonomisk tillväxt under andra halvan av 2021. Även det uppdämda konsumtionsbehovet kommer att lyfta tillväxten långt in i nästa år”, skriver Robert Sharps, investeringschef på T.Rowe Price i en analys.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Trading Direkt: Om bitcoins resa nedåt – och teknisk analys

  Nyhetsflödet kring Bitcoins resa nedåt i prisgrafen var en annan punkt på dagordningen, liksom det faktum att den Gamestop-blankande hedgefonden White Square Capital beslutat sig för att stänga. Tekniske analytikern Tobbe Roséns grundkurs fortsatte och följdes upp med ett antal tittarönskemål. Teknisk analys: OMXS30, S&P500, DAX, EUR/SEK, USD/SEK, GBP/SEK, Guld, Silver, Koppar, Olja, Bitcoin, H&M, Metacon, Intrum, Instalco, Vestum, Sinch.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

VNV lyfter efter återköpsprogram

Syftet med återköpet är att skapa flexibiltet i bolagets möjlighet att återföra kapital till aktieägarna, främja en effektivare kapitalanvändning, samt att motverka en substansrabatt. Det framgår av ett pressmeddelande. ”Förvärv får ske vid ett eller flera tillfällen, dock längst intill tiden för nästa årsstämma.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Här är tisdagens köprekar

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Pandora till köp från behåll. Riktkursen är 1.100 danska kr.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Nel ska förse fossilfritt svenskt stål med vätgas

Anläggningen ska konverteras till grön vätgas och således minska utsläppen med 50 procent från nuvarande nivåer och bland annat möjliggöra klimatneutral ståltillverkning och möjligheten finns även att bidra med infrastruktur för transport. ”Grön vätgas har de karaktärsdrag som krävs för att avsevärt minska koldioxidutsläpp från ståltillverkning och detta kommer bli det första projektet i världen att hetta upp stål med vätgas innan det rullas. Målet för Nel är att förse projektet med vår elektrolysörutrustning och vi ser fram emot att jobba med dessa bolag och vidareutveckla den enorma marknaden för stålproduktion med grön vätgas”, säger vd Jon André Løkke.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.