ETF-marknaden > Ekonomi

Tuesday, 22 June, 09:13

ETF-marknaden - 18 maj 21 kl. 16:06

Den en gång så heta SPAC-marknaden har blivit iskallTvå av de största börshandlade fonderna som spårar de hundratals specialförvärvsföretag som dykt upp under det senaste året, handlas nu på eller nära all time low. Den en gång så heta SPAC-marknaden har blivit iskall i USA.
Defiance Next Gen SPAC Derived ETF (SPAK) har backat med cirka 20 procent. Dess konkurrent, Morgan Creek-Exos SPAC Origined ETF (SPXZ), har sett sin kurs falla med 30 procent sedan lanseringen i januari. Förlusterna krympte i takt med att tekniska köpare uppstod, men SPAC och andra spekulativa delar av marknaden underpresterar fortfarande de bredare indexen.
Läs mer på ETF-marknaden
Läs mer om:
SPAC, USA, Next Gen SPAC Derived ETF, SPAK, Creek-Exos SPAC Origined ETF, SPXZ, Michael Arone, SPDR, State Street Global Advisors, IPOX SPAC Index, Capital Hedosophia Holdings Corp, Social Capital Hedosophia Holdings Corp, USD, Health Investments Corp, Galactic Holdings Inc, Palihapitiyas SPAC, Technologies Inc, Palihapitiya, Arthur Hogan, National Securities, IPO ETF, Den, ETF

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den en gång, heta, SPAC-marknadenhar blivit , iskall

Fler nyheter från ETF-marknaden

ETF-marknaden - 5 timmar sedan

iClima Earth listar världens första ETF för decentraliserad förnybar energi

iClima Earths Gabriela Herculano pratar med Proactive London om noteringen av världens första ETF för decentraliserad förnybar energi, iClima Distributed Renewable Energy UCITS ETF (DGEN), på Londonbörsen den 14 juni. Fonden kommer att fokusera på företag bakom ökningen av förnybar produktion av distribuerad energi inklusive solpaneler och smarta mätare. Denna ETF kommer att spåra iClima Index för distribuerad förnybar energi som ger exponering för 50 företag i sju segment som är direkt relaterade till den växande affärsmodellen Distribuerad generation (”DER”).

ETF-marknaden - 16 timmar sedan

XACT OMXS30 byter namn

XACT OMXS30 byter namn och får en hållbarhetsanpassning. Handelsbanken Fonder AB byter namn på XACT OMXS30 (UCITS ETF). Samtidigt byter denna börshandlad fond till ett index med hållbarhetskrav för de bolag som ingår i index.

ETF-marknaden - 17 timmar sedan

SPYD ETF en europeisk ETF för amerikanska utdelningsaristokrater

SPDR® S&P® U.S. Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist) (SPYD ETF) med ISIN nummer IE00B6YX5D40 är en europeisk ETF för amerikanska utdelningsaristokrater som handlas på flera börser i Europa.

ETF-marknaden - 23 timmar sedan

THD ETF, när du vill investera i thailändska aktier

iShares MSCI Thailand ETF (NYSEArca: THD) handlas i dollar och kommer med en förvaltningskostnad på 0,59 procent. Denna ETF investerar i större företag i Thailand. Varför THD?

ETF-marknaden - Igår: 19:00

Boeing: En stadig klättring i blå himmel

När det gäller flygindustrin kan detaljhandelsinvesterare förvänta sig ett duopol i det civila flygplanstillverkningsområdet. Boeing är det äldsta och förmodligen det mest historiska företaget som upptar detta utrymme. Men bristen på solida fakta eller en stadig rad innovativa produkter kan få vissa investerare att tro att detta inte är ett spännande utrymme att investera i.

ETF-marknaden - Igår: 16:00

Tessin återbetalar två miljarder till privata investerare

Tessin Nordic Holding AB (publ) (NASDAQ: TESSIN B) – Nordens ledande digitala investeringsplattform för fastighetsprojekt meddelar att företaget har passerat två miljarder kronor i återbetalt kapital till de privata investerare som utgör plattformens medlemmar. Den genomsnittliga avkastningen på samtliga återbetalda fastighetslån på dessa två miljarder till privata investerare uppgår till 8,42 procent. ”Jag är stolt över att förmedla fastighetsinvesteringar som är lönsamma för alla parter.

ETF-marknaden - Igår: 12:00

En introduktion till YODA ETF en fond som satsar på rymden

Den nyligen lanserade Procure Space UCITS ETF (YODA ETF) har rönt stort intresse bland europeiska investerare. En orsak är att YODA ETF en fond som satsar på rymden är en spegel av den ursprungliga amerikanska noterade Procure Space ETF (NASDAQ: UFO). Det gör YODA till den UCITS-kompatibla systerfonden till UFO ETF, vilket gör att europeiska investerare får samma möjligheter att investera i rymden som amerikanska investerare.

ETF-marknaden - Igår: 10:00

Lär dig mer om Råvarumarknaden

Råvarumarknaden – Häftad, Svenska, 2007 Författare: Marian Radetzki Pris 255kr Beskrivning Alltsedan 2004, då råvarupriserna exploderade, är råvarumarknaden i fokus för mediernas, politikernas och allmänhetens uppmärksamhet. Aktuella händelser debatteras och exponeras i tidningar och tv, och många oroar sig för en nära förestående resursuttömnings förbannelser. Den här boken ger en bred översikt över råvarumarknaderna i en globaliserad ekonomi, med Kina som ny storspelare.

ETF-marknaden - I förrgår: 19:39

Nordnets indexfonder

Ta ditt sparande till nästa nivå med Nordnets indexfonder. Med Nordnets billiga fonder investerar du enkelt i flera olika spännande marknader. Från 0 % i avgift.

ETF-marknaden - I förrgår: 13:08

TANN ETF Europas första rena exponering för den globala solenergiindustrin

TANN ETF är Europas första rena exponering för den globala solenergiindustrin. Denna EFF fokuserar på företag som får betydande intäkter från solenergirelaterad affärsverksamhet inklusive tillverkning av solceller, solceller och system; producenter av solenergiproduktion, utrustning och komponenter; leverantörer av installation, utveckling och finansiering av solenergisystem; och / eller tillverkning av soldrivna laddnings- och energilagringssystem. Denna ETF spårar EQM Global Solar Energy Index (SOLARNTR).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.