Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 22 June, 00:26

Cornucopia - 16 maj 21 kl. 18:25

Söndagsenkät: Hur är ditt kapital fördelat?Dags för en söndagsenkät, där vi tittar på hur ditt kapital är fördelat i bostad, aktier, ränta och alternativa investeringar. Svara nedan.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Som

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SöndagsenkätHur är ditt , kapital, fördelat

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 12 timmar sedan

JÖKen gol och dog

Så vart vi av med minoritetsregeringen regeringen Löfven för stunden. Demokrati, som det kallas. Framför allt är vi av med det destruktiva MP, vilket var viktigare.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Blödröda ras i Asien efter negativ börsvecka

Efter att vecka 24 varit negativ i Sverige och USA, så inleds den nya veckan negativt i de asiatiska tidszonerna. Rasen är blodröda och allra hårdast på Tokyobörsen.Dagens Björn (V)Veckan som gick stängde för veckan med -1.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Regeringskrisen - Centerpartiet avgör nästa regering - extraval det enda rimliga - Löfven bör avgå som partiledare

"Oavsett vad som händer i morgon måste ju partierna ta sig samma och försöka lösa det här för svenska folket har ingen kunskap om det här." - inrikesminister Mikael Damberg (S) om svenska folket i SVT Agenda 2021-06-21Klockan 10:00 idag genomförs en misstroendevotering mot statsminister Stefan Löfven (S) och med det hela regeringen. Nästa regeringsbildning hänger på Centerpartiets beslut, men det låsta läget från 2018 kvarstår vilket gör att ett extraval är det enda rimliga.

Cornucopia - Igår: 21:47

Foton: Midsommarblot på Ale Stenar

I natt är det sommarsolstånd, och av en ren slump råkade vi hamna på Ale Stenar inför detta, där årets middsommarblot således genomfördes. Det var en upplevelse.Himlen öppnade sig efter blotetTotalt har dagen inneburit närmare 47 km på cykel inklusive omvägar och avstickare, men dagens höjdpunkt var det planerade midsommarblotet på Ale Stenar, Sveriges Stonehenge i Ystads kommun.

Cornucopia - Igår: 12:12

Regeringen + C erbjuder hyresmarknadens parter att själva besluta att införa marknadshyror - annars blir det lagstiftning - "oseriöst" enligt V

Regeringen eller snarare S+C erbjuder nu hyresmarknadens parter att själva senast till september förhandla fram att införa marknadshyror. Om så inte sker kommer man lagstifta om det sqmma. Det hela är ett försök att undvika att regeringen fälls i morgon måndag.

Cornucopia - Igår: 09:19

Om det vore extraval till riksdagen idag, hur skulle du rösta?

Dags för en söndagsenkät med anledning av det politiska läget. Om det vore extraval till riksdagen idag, hur skulle du rösta? Svara nedan.

Cornucopia - I förrgår: 07:47

Riksdagen beslöt att beredskapspolis ska återinföras - regeringen och JÖK-partierna överkörda med hjälp av V

Vänsterpartiet, Moderaterna, KD och SD röstade i förrgår igenom i Riksdagen att uppdra åt regeringen att återupprätta beredskapspolisen, dvs en sorts tidsvis anställda poliser som kan kallas in som förstärkningsresurs vid kris eller större evenemang. Under de senaste åren har ett flertal sådana tillfällen existerat, t ex gränskontrollerna under Wuhan-pesten. S var emot och likt tidigare uppläxningar av riksdagen kommer väl regeringen strunta i att följa demokratiska beslut och förhala det hela.

Cornucopia - 18 jun 21 kl. 17:46

Fredagsmys: Tillbaka i Ravlunda för första gången på 29 år

Dags för fredagsmys efter över 30 km på cykel i 32-gradig värme från Åhus till Kivik. Bland annat innebar det att sniffa längs de avlysta skjutfältsgränserna på Ravlunda för första gången sedan min slutövning 1991, samt återse telestationen i Brösarp. En av infartsvägarna till Ravlunda skjufältDet var en fantastisk cykling fram till Ravlunda på skånska Sydostleden - platt, skuggigt, svalkande havsvindar.

Cornucopia - 18 jun 21 kl. 09:22

Svemesterfoton: Internationellt prisbelönt svensk vingård

I väntan på att Valueguards hemsida ska fungera så man kan ladda ner morgonens bostadsprisdata, får det bli ett utfyllnadsinlägg. Vi befinner oss just nu på svemester och besöker svenska vingårdar i Österlen medelst muskelkraft. Åhus Vingård är för övrigt interrnationellt prisbelönt, tre gånger, med guld, silver och brons för tre olika viner och årgångar.

Cornucopia - 18 jun 21 kl. 07:45

Börsrekord på Nasdaq - kronan faller - blandad fredagsmorgon i Asien

Ticker Type Name Day% W% YTD% 12M%Den svenska kronan har fallit hårt mot dollarn, samtidigt som det blev börsrekord på den tekniktunga Nasdaqbörsen igår torsdag. I Asien är det blandat på morgonen.Stiger tydligenUSDSEK har rusat till hela 8:57 och kronan tappar även mot euron och brittiska pundet, om än inte speciellt mycket mot norska kronan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.