ETF-marknaden > Ekonomi

Wednesday, 23 June, 03:36

ETF-marknaden - 16 maj 21 kl. 17:30

Hur man investerar i cannabisaktierInvesteringar i cannabis har fått stor uppmärksamhet i år mellan legaliseringsinsatser i olika länder och att fånga uppmärksamheten hos Reddit-användare på WallStreetBets-forumet. Hur investerar man då i cannabisaktier?
Investeringar i cannabis har fått mycket dragkraft hittills i år. Cannabisaktier skapade rubriker i januari när priserna steg när demokrater i USA tog kontroll över senaten med hopp om att Biden-administrationen skulle driva på för federal avkriminalisering. I februari var cannabisaktier återigen i rampljuset eftersom de fick Reddit-användarnas uppmärksamhet på det ökända WallStreetBets-forumet.
Läs mer på ETF-marknaden
Läs mer om:
Reddit, WallStreetBets, USA, Biden, Mexiko, New York, Research, Markets, Nordamerika, Europa, ETF, Medical Cannabis, Wellness UCITS ETF, CBD, Tilray, Pharmaceuticals, Bio-Pharma, Miracle-Gro, DEGIRO, DEGIROs, GrowersTilrayAurora Cannabis, Nasdaq, New York Stock Exchange, Hanetf, ETFer, CBDX, HANetfs, Hur

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur man investerari , cannabisaktier

Fler nyheter från ETF-marknaden

ETF-marknaden - 8 timmar sedan

Global Palladium Fund listar koppar och nickel ETC

Global Palladium Fund listade en fysiskt uppbackad koppar och nickel ETC i förra veckan. Till dags dato är detta världens enda fysiskt uppbackade börshandlade produkter för koppar respektive nickel. Båda dessa metaller är kritiska för att aktivera övergången till ren energi.

ETF-marknaden - 9 timmar sedan

Halvledarbristen Förklarade orsaker och effekter

Många investerare kan ha sett att termen “global chipbrist” tillskrivs en rad olika prestandafrågor i en mängd olika företag. En “chipbrist”, även kallad “halvledarbristen” eller “chip hunger”, är ett fenomen i den integrerade kretsindustrin när efterfrågan på kiselchips överstiger utbudet. Med den här artikeln försöker Leverage Shares ge en snabb översikt bakom halvledarbristen, detta fenomen och hur det påverkar några av de hetaste aktierna som ligger till grund för detta företags produkter.

ETF-marknaden - 17 timmar sedan

SOXX ETF för en satsning på halvledarföretag

iShares PHLX Semiconductor ETF (Nasdaq: SOXX ETF) satsar på halvledarföretag som är börsnoterade i USA. Denna ETF kommer med en förvaltningskostnad på 0,46 procent. Varför SOXX?

ETF-marknaden - 23 timmar sedan

iClima Earth listar världens första ETF för decentraliserad förnybar energi

iClima Earths Gabriela Herculano pratar med Proactive London om noteringen av världens första ETF för decentraliserad förnybar energi, iClima Distributed Renewable Energy UCITS ETF (DGEN), på Londonbörsen den 14 juni. Fonden kommer att fokusera på företag bakom ökningen av förnybar produktion av distribuerad energi inklusive solpaneler och smarta mätare. Denna ETF kommer att spåra iClima Index för distribuerad förnybar energi som ger exponering för 50 företag i sju segment som är direkt relaterade till den växande affärsmodellen Distribuerad generation (”DER”).

ETF-marknaden - Igår: 16:50

XACT OMXS30 byter namn

XACT OMXS30 byter namn och får en hållbarhetsanpassning. Handelsbanken Fonder AB byter namn på XACT OMXS30 (UCITS ETF). Samtidigt byter denna börshandlad fond till ett index med hållbarhetskrav för de bolag som ingår i index.

ETF-marknaden - Igår: 16:01

SPYD ETF en europeisk ETF för amerikanska utdelningsaristokrater

SPDR® S&P® U.S. Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist) (SPYD ETF) med ISIN nummer IE00B6YX5D40 är en europeisk ETF för amerikanska utdelningsaristokrater som handlas på flera börser i Europa.

ETF-marknaden - Igår: 10:00

THD ETF, när du vill investera i thailändska aktier

iShares MSCI Thailand ETF (NYSEArca: THD) handlas i dollar och kommer med en förvaltningskostnad på 0,59 procent. Denna ETF investerar i större företag i Thailand. Varför THD?

ETF-marknaden - I förrgår: 19:00

Boeing: En stadig klättring i blå himmel

När det gäller flygindustrin kan detaljhandelsinvesterare förvänta sig ett duopol i det civila flygplanstillverkningsområdet. Boeing är det äldsta och förmodligen det mest historiska företaget som upptar detta utrymme. Men bristen på solida fakta eller en stadig rad innovativa produkter kan få vissa investerare att tro att detta inte är ett spännande utrymme att investera i.

ETF-marknaden - I förrgår: 16:00

Tessin återbetalar två miljarder till privata investerare

Tessin Nordic Holding AB (publ) (NASDAQ: TESSIN B) – Nordens ledande digitala investeringsplattform för fastighetsprojekt meddelar att företaget har passerat två miljarder kronor i återbetalt kapital till de privata investerare som utgör plattformens medlemmar. Den genomsnittliga avkastningen på samtliga återbetalda fastighetslån på dessa två miljarder till privata investerare uppgår till 8,42 procent. ”Jag är stolt över att förmedla fastighetsinvesteringar som är lönsamma för alla parter.

ETF-marknaden - I förrgår: 12:00

En introduktion till YODA ETF en fond som satsar på rymden

Den nyligen lanserade Procure Space UCITS ETF (YODA ETF) har rönt stort intresse bland europeiska investerare. En orsak är att YODA ETF en fond som satsar på rymden är en spegel av den ursprungliga amerikanska noterade Procure Space ETF (NASDAQ: UFO). Det gör YODA till den UCITS-kompatibla systerfonden till UFO ETF, vilket gör att europeiska investerare får samma möjligheter att investera i rymden som amerikanska investerare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.