Corren > Nyheter

Friday, 30 September, 15:57

Corren - 19 aug 22 kl. 22:57

Bitter strid när ny zulukung intar tronenPå lördagen får zulufolket i Sydafrika en ny regent. Så är det åtminstone tänkt, men in i det sista försöker den gamle kungens första hustru förhindra kröningen..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Sydafrika

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bitter, stridnär ny , zulukung, intar, tronen

Fler nyheter från Corren

Corren - 3 minuter sedan

Ingen självklar effekt på elnotan av nya förslag

EU-förslagen hur energifrågan ska lösas får blandade recensioner. Vissa åtgärder riskerar att inte få någon som helst betydelse för din elräkning, påpekar en analytiker..

Corren - 15 minuter sedan

Uigurisk poet får årets Tucholskypris

Den fängslade uiguriske författaren och poeten Perhat Tursun får årets Tucholskypris av Svenska Pen. Juryn framhåller hans "djupt berörande sätt" att gestalta mänsklig erfarenhet ur ett minoritetsperspektiv.”.

Corren - 30 minuter sedan

Dyrare soppa på lördag

På lördag väntas en liter bensin respektive diesel bli omkring 1:30 kronor dyrare. Då uppgör den tillfälliga sänkningen av energiskatten som löpt sedan maj..

Corren - 45 minuter sedan

Polisen skärper däckrutiner efter Vilksolycka

Polisen skärper rutinerna kring sina fordon efter olyckan där konstnären Lars Vilks och två poliser omkom förra året..

Corren - 1 timme sedan

Saab redo att svara på förfrågningar från Turkiet

Inspektionen för strategiska produkter, ISP, har åter beviljat tillstånd för export av produkter klassade som krigsmateriel från Sverige till Turkiet. Försvarskoncernen Saab var på fredagen försiktiga i sina kommentarer..

Corren - 1 timme sedan

Hällde sprit över kvinna och försökte att tända på

Den 38-årige mannen hällde en flaska sprit över en kvinna och försökte att tända på. Nu har mannen dömts till fängelse i två år..

Corren - 1 timme sedan

Yrkesbuffén ska hjälpa eleverna att välja väg

Under fredagsförmiddagen bjöd Värgårdsskolan in sina elever till "yrkesbuffé", där människor från olika branscher samlades för att berätta om sina yrken. En plåtslagare, en florist, en ambulanssjuksköterska, en lastbilschaufför och en fastighetsmäklare – för att nämna några –var på plats. Konceptet har, med undantag för pandemiåren, varit årligt sedan 2014.

Corren - 1 timme sedan

PGA-tourens kontring: Stämmer LIV Golf

Ett antal golfstjärnor på nya Saudiarabien-finansierade LIV-touren har stämt PGA-touren. Nu svarar deras förra tour med en egen stämningsansökan..

Corren - 1 timme sedan

Han får årets Göran Palm-stipendium

Författaren och serietecknaren Mats Jonsson tilldelas årets Göran Palm-stipendium på 10 000 kronor..

Corren - 1 timme sedan

Nya inflationssiffror sätter press på Fed

Den konsumtionsbaserade amerikanska inflationen steg ytterligare i augusti, enligt nya officiella siffror – data som den amerikanska centralbanken, Fed, håller ett extra öga på..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.