DI > Ekonomi

Sunday, 25 September, 06:38

DI - 19 aug 22 kl. 13:59

Optionslösen i USA i dag – kan påverka börsernaPå fredagen går optioner motsvarande 20.000 miljarder kronor till lösen på den amerikanska marknaden vilket kan påverka börshandeln. En spekulation är att optionshandeln hållit sommarens börser uppe men att det kan ta slut i dag, rapporterar Bloomberg..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Bloomberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Optionslöseni , USAi , dagkan , påverka, börserna

Fler nyheter från DI

DI - 9 timmar sedan

Billigare att köra elbil – trots högt elpris

Trots höga elpriser är det fortfarande billigare att köra elbil än bensin- och dieselbilar. ”Men det är klart, fortsätter elpriserna att öka kraftigt resten av året, så minskar de här skillnaderna”, säger Sofia Linder, chefsekonom på branschorganisationen Mobility Sweden..

DI - 9 timmar sedan

Brexitbråk slår hårt mot brittiska forskare: ”Då fick jag panik”

Storbritanniens bråk med EU har gjort att hundratals brittiska forskare har blivit av med finansieringen till sina forskningsprojekt. Akademiker och experter varnar nu för att de brittiska toppuniversiteten skamfilas och att Europas konkurrenskraft gentemot USA och Kina skadas..

DI - 9 timmar sedan

Kina höjer tonen om Ukrainakriget

Den kinesiske utrikesministern Wang Yi riktade sig till både Ryssland och Ukraina när han i sitt anförande inför FN:s generalförsamling uppmanade länderna att inte låta kriget ”spilla över” och sprida sig..

DI - 9 timmar sedan

Brittiskt läkemedelsbolag rekryterar från Burberry

Det brittiska läkemedelsbolaget GSK förväntas namnge lyxmärket Burberrys Julie Brown till ny finanschef, uppger Bloomberg med hänvisning till Sky..

DI - 10 timmar sedan

Rädslan har tagit över – nu måste vi skapa trygghet

Jag befinner mig i USA för första gången på flera år. När jag besöker staden jag en gång bodde i, en fridfull liten håla i New Jersey med knappt 20.000 invånare, har något hänt.

DI - 10 timmar sedan

Ryssland skärper straffet för desertörer

Mot bakgrund av veckans besked om en mobilisering skärper Ryssland straffet för soldater som deserterar och plundrar. Den ryska ledningen byter också ut den general som haft ansvar för den militära logistiken i Ukraina..

DI - 11 timmar sedan

Bönder lovar grön energi – om staten hjälper till

Sveriges bönder och skogsbrukare kan producera lika mycket energi som kärnkraften – om de ökar produktionen från sol, biogas, vatten, vind och restprodukter från skogen. Kravet? ”Staten behöver vara med och dela på risken”, säger LRF:s ordförande Palle Borgström..

DI - 11 timmar sedan

Na-Kd fördjupar samarbete med logistikbolag

Logistikbolaget Logent meddelar på lördagen att de är i slutförhandlingarna med e-handlaren Na-Kd om att bli dess driftpartner i Nederländerna. Parterna avser att signera ett femårigt samarbetsavtal inom kort..

DI - 12 timmar sedan

Den bästa tiden att köpa båt är nu

Trots skenande bränslepriser så åker vi motorbåt som aldrig förr. Pandemins svemestrar satte fart på den svenska båtbranschen, inte minst begagnathandeln. ”Köparna slog båtar ur händerna på oss”, säger Claes Widelund, vd på Stockholm Marin..

DI - 12 timmar sedan

Oväder stoppar månraket

Nasa ställer in tisdagens planerade uppskjutning av den nya månraketen. Anledningen är en storm som närmar sig Florida från Karibien..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.