SR > Nyheter

Monday, 12 April, 18:33

SR - 19 apr 16 kl. 19:05

SD:s förslag: Slopa skatten för inkomster upp till 150 000 kronorSverigedemokraterna vill slopa skatten för inkomster upp till 150 000 kronor om året. Finansiering ska bland annat ske genom ändringar av jobbskatteavdraget och höjd moms..
Läs mer på SR

Dela artikeln

35 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD:s, förslag, Slopa, skattenför , inkomsterupp till , 150, 000 kronor
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Åström: Många frågetecken för om prognosen slår in

I dag kom regeringen med den ekonomiska prognos som ligger till grund för budgeten, som presenteras på torsdag. Regeringen räknar med en tillväxt på 3,2 procent i år, och en arbetslöshet på 8,7 procent, men det finns flera frågetecken för om prognosen slår in, det konstaterar Ekots ekonomiske kommentator Kristian Åström. ”Det finns många hot mot tillväxten som alla ser framför sig”, säger han..

SR - 30 minuter sedan

KD inför valet: Sjukvården behöver förstatligas

Ett statligt ansvar för sjukvården är en av Kristdemokraternas prioriterade frågor om det blir ett maktskifte efter valet. Partiet vill avskaffa dagens 21 självstyrande regioner, och även politikerna i regionerna, för att i stället införa sex professionellt ledda sjukvårdsområden. ”Sveriges sjukvård är toppmodern, men Sveriges sjukvårdsorganisation är ålderdomlig.

SR - 45 minuter sedan

Maffian misstänks ha fått inflytande över vaccinköer

Borgmästaren i Corleone på Sicilien har avgått och minst 1 000 personer i landet polisutreds efter misstankar om att maffian fått inflytande över vaccinationsköerna, enligt tidningen Politico. Italien tampas fortfarande med höga dödstal i covid-19, vilket hittills förklarats med att landet prioriterat att vaccinera vårdpersonal. Men nu kommer alltså misstankar om fusk och brott.

SR - 45 minuter sedan

Man anhållen för hot mot gymnasieskola

Nyköpings gymnasium öppnar igen imorgon, efter att ha varit stängt i dag på grund av ett allvarligt hot mot skolan. Det bekräftar gymnasiets rektor Peter Ekedahl i ett mejl till Ekot. En man i 20-årsåldern har nu anhållits misstänkt, för att ha legat bakom hotet som kom under söndagskvällen..

SR - 1 timme sedan

Pandemin göder organiserad brottslighet i EU

Pandemin kommer att ge bränsle åt organiserad brottslighet i flera år framöver, enligt EU:s polisorganisation Europol. De varnar för att våldsamma kriminella grupper kommer att utnyttja svårt ekonomiskt drabbade företag under pandemin för bland annat penningtvätt. ”Organiserad brottslighet underminerar vår ekonomi, vårt samhälle och våra institutioner”, sa Europols chef Catherine de Bolle vid presentationen i Lissabon idag..

SR - 1 timme sedan

Glädje i London när pubarna öppnade igen

Idag öppnades mycket av samhället i England upp igen efter nästan fyra månaders nedstängning. Ickenödvändiga affärer och frisörer öppnade och pubar, caféer och restauranger fick servera på sina uteserveringar igen. ”Det är en storslagen dag idag”, säger Tim, som tog tillfället i akt att dricka en öl under lunchen..

SR - 2 timmar sedan

Demokratiministern: ”Justeringar behöver göras omsorgsfullt”

Tidningsutgivarna vill ersätta det statliga presstödet det med ett teknikneutralt stöd. Det skulle bland annat innebära att man tar bort det så kallade driftstödet, vilket kritiker menar skulle drabba lokalpressen. Demokratiminister Amanda Lind håller med om att det nuvarande driftstödet håller på att spela ut sin roll..

SR - 3 timmar sedan

Studier: Låg risk för att smittas via ytor

Flera studier visar att smittspridning sällan sker via ytor. Nyligen slog CDC, USA:s folkhälsomyndighet fast att det är möjligt att smittas via ytor men att den risken är låg. ”De är nu klart att de huvudsakliga smittvägarna är droppsmitta eller luftburen smitta, säger Niklas Arnberg, professor i virologi vid Umeå universitet..

SR - 3 timmar sedan

Försvaret: Encro-materialet i strid med gällande lag

I rättegången mot det så kallade Vårbynätverket gav idag försvarets sin syn på bevisningen, och då främst de omtalade Encro-chattarna som ligger till grund för åtalet. Materialet har tillkommit på ett olagligt sätt, enligt advokat Filip Rydin, som företräder den utpekade ledaren av nätverket. "De som avlyssnade visste inte ens vem man avlyssnade", säger han..

SR - 3 timmar sedan

OPCW: Syrien använde kemiska vapen

Syriska flygvapnet använde kemiska vapen i form av klorgas vid en attack mot staden Saraqib i februari 2018, enligt Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW). Slutsatserna presenteras efter en längre tids utredning. I ett uttalande skriver OPCW att tolv namngivna individer drabbades i attacken mot staden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.