DI > Ekonomi

Sunday, 25 September, 14:10

DI - 14 aug 22 kl. 13:54

Här gror de svenska finanstopparnas vinsatsningarDet bubblar och jäser i det svenska näringslivet. Finansfolk och direktörer driver champagnehus och vinodlingar från Kullahalvön till såväl södra Frankrike som Bulgarien.  Di:s kartläggning leder även till Piemonte, men råkar också på villospår i såväl Göteborg som tyska Rheingau. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kullahalvön, Frankrike, Bulgarien, Piemonte, Göteborg, Rheingau

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här grorde svenska , finanstopparnas, vinsatsningar

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Jättens succéstrategi i elkrisen – sparar 1 miljard på årsbasis

Storsatsningen på energieffektivisering har blivit en lysande investering för Vasakronan. Med nuvarande energipriser handlar det om en resultatförbättring på närmare en miljard kronor på årsbasis. I en intervju avslöjar fastighetsjätten hur den mer än halverat sina energiinköp och sina bästa tips för att sänka energinotan.

DI - 45 minuter sedan

Uppgift: Ryssland kommer att stänga gränsen

Enligt uppgifter i fria medier kommer Ryssland att stänga gränserna för militärpliktiga män som försöker lämna landet, kanske redan om några dagar. I Ukraina har den ukrainska arméns motoffensiv i nordöst bromsat in på grund av regn..

DI - 1 timme sedan

Undantagstillstånd utlyst i hela Florida

Floridas guvernör Ron DeSantis har beslutat att utvidga det undantagstillstånd som tidigare gällt för delar av delstaten till att omfatta hela området i takt med att den tropiska stormen Ian tilltar i styrka över Karibien..

DI - 1 timme sedan

Skådespelaren om affärssuccén: ”Det går bra”

Skådespelaren och entreprenören Alexandra Rapaport syns i inte mindre än tre serier i höst. I dag omsätter hennes produktionsbolag Bigster 80 Mkr..

DI - 1 timme sedan

Svenska patent kan hamna i ryska händer

Svenska patent som förfaller kan hamna i händerna på Ryssland – om inte företagen betalar årsavgiften och därmed bryter mot sanktionerna. ”Det är en varningsflagg”, säger Peter Strömbäck, generaldirektör på Patent- och registreringsverket..

DI - 1 timme sedan

Bolånechef: ”FI vilseleder om amorteringskrav”

Finansinspektionen, FI, vilseleder om amorteringskravet, anser Hemad Razavi, vd för bolånetjänsten Ordna Bolån. Enligt honom kommer bankerna inte bevilja amorteringsfrihet för att elräkningen blivit hög..

DI - 1 timme sedan

Storstrejk när Macron tar pensionsstrid

Förra gången blev det för känsligt. Nu vill Emmanuel Macron driva igenom sin utlovade pensionsreform ändå. En endagsstrejk har utlysts i hela Frankrike..

DI - 3 timmar sedan

V vill "kuppa" bort SD i talmansvalet

Vänsterpartiet (V) vill förhindra att en sverigedemokrat får någon av riksdagens fyra talmansposter. Därför är V berett att rösta på Centerns kandidat som andre vice talman..

DI - 3 timmar sedan

Dold fara med hajpade elprisavtalet – ”passar definitivt inte alla”

De höga elpriserna har skapat ett stort intresse för timpris på elen, framför allt hos villa- och elbilsägare. Men har man en gång bytt över är det långt ifrån säkert att det går att byta tillbaka till traditionellt rörligt elpris. ”Timpris passar definitivt inte för alla”, säger juristen Martin Bengtsson på Konsumenternas energimarknadsbyrå.

DI - 3 timmar sedan

Investeringsbank: Börsen fortsätter ner resten av året

Wall Street kommer fortsätta att backa resten av året. Det skriver investmentbanken Goldman Sachs i en rapport. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.