Expressen > Nyheter

Friday, 30 September, 15:58

Expressen - 13 aug 22 kl. 17:12

24-åringens stöd för iranska regimen – före knivattackenDen misstänkte mannen bakom knivattacken mot författaren Salman Rushdie, 75, är född och uppvuxen i USA – men har rötter i en by i södra Libanon. Hadi Matar, 24, är gripen misstänkt för mordförsök och amerikanska FBI inkopplat i utredningen.– Han har aldrig besökt byn, säger kommunchefen i byn Yaron i södra Libanon Ali Tehfe till Expressen. En Facebooksida som uppgavs tillhöra Hadi Matar pryddes av en omslagsbild på mannen som utfärdade en dödsfatwa mot Salman Rushdie 1989: Irans dåvarande ledare Ayatollah Khomeini. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Salman Rushdie, USA, Libanon, Matar, FBI, Yaron, Libanon Ali Tehfe, Expressen, Facebooksida, Hadi Matar, Ayatollah Khomeini

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 24-åringens, stödför , iranska, regimen, före, knivattacken

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 minuter sedan

Två allvarligt skadade efter brand i Hässleholm

En brand har brutit ut och släckts kort därefter i ett flerfamiljshus i Hässleholm. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen på grund av rökutveckling. Två personer har hittats allvarligt skadade, enligt polisen.

Expressen - 15 minuter sedan

Misstänkt drönaraktivitet ovanför danskt gasfält

Misstänkt drönararktivitet har upptäckts ovanför det danska gasfältet Halfdan Bravo i Nordsjön. Militärexperten Andreas Graae kopplar ihop händelsen med de misstänkta attentaten mot Nord Stream 1 och 2 i södra Östersjön. – Drönarna medverkar till att skapa paranoia, säger han till TV2..

Expressen - 30 minuter sedan

September historiskt usel månad på börsen

Turbulent. Så kan börsåret sammanfattas hittills.September är på väg att bli den sämsta septembermånaden sedan finanskrisen 2008..

Expressen - 30 minuter sedan

Putin annekterar fyra ukrainska regioner

Rysslands president Vladimir Putin förklarar ukrainska regionerna Zaporizjzja, Donetsk, Luhansk och Cherson som en del av Ryssland.Det väntade beskedet kom i ett tal på fredagseftermiddagen och samtidigt riktar han stark kritik mot Europa. – Väst tror att de kommer förbli ostraffade, säger Putin.

Expressen - 2 timmar sedan

Cezary Ratzman mördade Beata – överklagar domen

Cezary Ratzman dömdes till livstids fängelse för att ha mördat sin hustru Beata Ratzman och sedan grävt ner henne i en skog utanför Svedala. Nu överklagar han till hovrätten..

Expressen - 2 timmar sedan

Sverige öppnar för vapenexport till Turkiet

Sverige kan exportera produkter till Turkiet som berörs av vapenexportlagen.Det efter ett nytt beslut från Inspektionen för strategiska produkter, som fattar beslut om vapenexport, rapporterar Ekot.Det handlar om följdleveranser av produkter inom teknik och elektronik..

Expressen - 2 timmar sedan

Kvinna döms för utpressning mot tidigare kommunalrådet

Förra kommunalrådet i Trelleborg Mikael Rubin avgick efter att ha utpressats på över 210 000 kronor av en kvinna som anklagat honom för att ha velat köpa sex av henne.Nu har kvinnan dömts för utpressning – och Rubin får 253 000 kronor i skadestånd.I domen framgår det att Mikael Rubin inte tror det har handlat om bara pengar utan om ”en avog inställning mot borgerliga politiker”.

Expressen - 3 timmar sedan

Sverige och Danmark utrycker oro i gemensamt brev till FN:s säkerhetsråd

Danmark och Sverige utrycker oro över klimat och miljörelaterade konsekvenser av läckorna på Nord Stream 1 och 2.I ett gemensamt brev som skickats till FN:s säkerhetsråd på fredagen skriver Danmark och Sverige att skadorna på naturgasledningarna ”troligen är orsakade av explosioner motsvarande flera hundra kilo sprängämnen”..

Expressen - 3 timmar sedan

SD får tunga ordförandeposter i riksdagens utskott

Fördelning av posterna som partierna förfogar över i riksdagens utskott och i EU-nämnden är klara. Sverigedemokraterna tilldelas flera tunga ordförandeposter. .

Expressen - 3 timmar sedan

SD får tunga ordförandeposter

Fördelning av posterna som partierna förfogar över i riksdagens utskott och i EU-nämnden är klara. Sverigedemokraterna tilldelas flera poster .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.