Expressen > Kultur

Friday, 30 September, 13:54

Expressen - 13 aug 22 kl. 14:32

Attacken på Rushdie kräver att vi gör motståndVictor Malm om attentatet mot Salman Rushdie..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Rushdie, Malm, Salman Rushdie

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Attacken, Rushdie, kräveratt vi , gör, motstånd

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Tack och lov är jag inte som du, Ebba

Ebba Witt-Brattströms argumentation ekar av fraktionsstrider och trångsynthet, skriver Elisabeth Åsbrink. Som betackar sig för att bli stämplad som en skamlig icke-feminist. .

Expressen - 8 timmar sedan

Karl Gerhard är vår queera fixstjärna

I en ny biografi tecknar Kalle Lind revykungen och kuplettmakaren Karl Gerhards liv och gärning.Anna Håkansson blir serverad ett smörgåsbord av pikanta godbitar och finurligheter..

Expressen - 21 timmar sedan

Fascismens återkomst får inte stå oemotsagd

Den italienska ytterhögerledaren Giorgia Meloni blir Italiens första kvinnliga premiärminister.Hynek Pallas förklarar varför vi behöver känna till de intellektuella som den nya generationens politiker hänvisar till..

Expressen - Igår: 12:00

Ibland känns det som att läsa en deckare

Elisabeth Åsbrink är inte den första att porträttera Victoria Benedictsson, men lyckas ändå överraska. Nina Lekander imponeras av både stil och flit i ”Mitt stora vackra hat”. .

Expressen - Igår: 05:45

Rena rama trollfabriken när de ignorerar forskning

Forskning, särskilt forskning gjord av kvinnor, förtigs när feministiska klassiker ska få nytt liv. Ebba Witt-Brattström känner sig hånad för lång och trogen tjänst i den litterära offentligheten..

Expressen - Igår: 16:00

”Mött öppnare fördomar som SD:are än som gay”

Tre dagar efter valet när Sverigedemokraterna blev Sveriges näst största parti samtalar Expressens Jens Liljestrand med Dick Erixon, en av deras mest betydelsefulla företrädare. Han är chefredaktör för Samtiden och ansvarig utgivare för Riks, känd som partiets främsta språkrör i tv och radio.Möt honom i ett djuplodande samtal om bakgrunden i Centerpartiet och Timbro, arbetet på Röda korsets aidsstiftelse och reaktionen på Rebecka Fallenkvists ”Helg seger”-uttalande på valnatten.

Expressen - Igår: 15:26

Putins fiende Bill Browder – live på Scalateatern

Finansmannen Bill Browder är aktuell med boken ”Tsaren” om sin kamp mot Ryssland och Vladimir Putin.Tisdagen den 4 oktober kommer han till Scalateatern för att tala om Putin, oligarkerna och kampen för rättvisa i ett samarbete mellan bokförlaget Fri Tanke och Expressens kultursida..

Expressen - Igår: 15:07

Varför ska Olle Högboms försvinnande upp på scen?

Olle Högboms försvinnande har blivit en föreställning på Kulturhuset Stadsteatern.Valerie Kyeyune Backström saknar poängen med att placera dokumentärserien på scen.
.

Expressen - I förrgår: 05:45

Liv Strömquist slösar bort sin talang

I sitt nya seriealbum ”Astrologi” ger sig Liv Strömquist in i horoskopens värld.Valerie Kyeyune Backsrröm saknar essäistiska spaningar och vildsinta grepp..

Expressen - I förrgår: 14:00

Odörerna av blod, slakt och svett sitter i huden

Med ”Björnjägarens döttrar” tar Anneli Jordahl lite av en ny väg i sitt författarskap.Sven Olov Karlsson kastar sig in i en skröna dränkt i förtrollande natur och brutalt familjevåld..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.