SR > Nyheter

Sunday, 25 September, 07:07

SR - 13 aug 22 kl. 03:00

Nytt cancerläkemedel tycks hjälpa mot svår covid-19Ett läkemedel under utveckling för cancerbehandling verkar i en studie kunna minska dödligheten kraftigt för patienter med svår covid-19.Därför har den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA inlett en egen granskning av läkemedlet sabizabulin, utan att bolaget ansökt om prövning.”Vi vill se om resultatet är så pass robust att man kan rekommendera användning”, säger Filip Josephson på Läkemedelsverket..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EMA, Filip Josephson, Läkemedelsverket

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, cancerläkemedel, tycks, hjälpamot , svår, covid-19

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

En halv miljon strömlösa efter orkanen Fiona – Trudeau lovar federalt stöd

Kanadas premiärminister Justin Trudeau meddelar att den östra provinsen Nova Scotia får federalt stöd till följd av ovädret Fiona, som dragit in över landet.Ovädret har orsakat stor skada och soldater kommer att sättas in för att hjälpa till med arbetet, skriver han på Twitter.Mer än en halv miljon hushåll är strömlösa till följd av ovädret Fionas framfart..

SR - 1 timme sedan

Utredning efter dödsolycka på djurpark klar

Utredningen av dödsolyckan på Ölands djurpark i somras då en erfaren djurskötare dog efter att ha stångats av en elandantilop är klar, rapporterar Expressen.När djuren skulle tas in för kvällen kom en struts springande i hög fart, följd av en elandantilop, och i situationen som uppstod blev djurskötaren stångad.Utredningen ska granskas av Arbetsmiljöverket..

SR - 2 timmar sedan

Ryssar flyr till Istanbul efter mobiliseringsbeskedet

Efter beskedet om delvis mobilisering i Ryssland sålde flygbiljetterna från Moskva till andra länder slut blixtsnabbt.För många regimkritiska ryssar har turkiska Istanbul blivit en tillflyktsort och fristad.Ira Lobanovskaja, en ung ryska som bor i Istanbul, hjälper människor som vill lämna Ryssland.

SR - 4 timmar sedan

Socialdemokraterna utlovar hård oppositionspolitik

Det pågående regeringsbygget är bräckligt och Socialdemokraterna måste därför vara redo att ta över regeringsmakten, menar avgående justitieminister Morgan Johansson.Avgående socialminister Lena Hallengren, som blir socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, utlovar en konstruktiv och hård opposition mot den nya regeringen."Det är som Ulf Kristersson säger, riksdagen som bestämmer och regeringen som lyder", säger Lena Hallengren..

SR - 8 timmar sedan

Rysslands utrikesminister: "Västvärlden präglas av grotesk russofobi"

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov upprepade tidigare argument gällande invasionen av Ukraina, när han talade för FN:s generalförsamling i New York under lördagen. Lavrov sa bland annat att det är USA och Nato som aggressivt vill expandera, och att västvärlden idag präglas av en grotesk russofobi, säger Roger Wilson, vår USA-korrespondent. Sveriges utrikesminister Ann Linde talade också, hon sa att inga hot från Ryssland kommer avskräcka Sverige från att stötta Ukraina..

SR - 9 timmar sedan

Klimatfrågan frånvarande i italienska valrörelsen

Trots att Italien drabbats hårt av både av torka och våldsamma skyfall under året, lyser klimatfrågorna med sin frånvaro i årets valrörelse.”Klimatfrågan ger inga röster. Italien befinner sig just nu i en period av populism och tomma och falska slogans”, tycker Doroteo.

SR - 11 timmar sedan

Amnesty kräver att FN utreder händelserna i Iran

Människorättsorganisationen Amnesty International kräver nu att FN utreder händelserna i Iran, där omfattande protester mot regimen möts med dödligt våld.Dödssiffrorna varierar, men enligt Amnesty sköt iranska säkerhetsstyrkor ihjäl minst 19 människor på kvällen den 21:a september varav tre ska ha varit barn.De nuvarande protesterna i Iran har spritt sig till staden Erbil i grannlandet Irak, där kurder demonstrerar utanför FN:s lokalkontor med krav på åtgärder från omvärlden..

SR - 12 timmar sedan

Knarkkartellerna erbjuds straffrabatt mot att de lägger ner vapnen

I det våldsdrabbade Colombia har den nye vänsterpresidenten Gustavo Petro erbjudit medlemmarna i knarkkartellerna straffrabatter mot att de lägger ner vapnen.De som överlämnar sig kommer att få straffrabatter upp till 60 procent av påföljden.Initiativet har välkomnats av många människorättsorganisationer, men kritiseras av oppositionen..

SR - 12 timmar sedan

Nytt kommunalråd vill minska konflikter kring rennäring

Kritik mot samebyars särskilda rättigheter i fjällen har blivit en valfråga i vissa fjällnära kommuner.Ett exempel är Kiruna där Kristdemokraternas röster i kommunvalet fyrdubblades och partiet blev näst störst, mycket tack vare ett rennäringskritiskt förhållningssätt.Största parti blev Socialdemokraterna, blivande kommunalrådet Mats Taaveniku säger att han kommer att arbeta för ökad samsyn..

SR - 14 timmar sedan

Iranska demonstranter har tagit kontroll över kurdisk stad

Protesterna i Iran växer, efter att en 22-årig kvinna dödades av Irans så kallade moralpolis. Det demonstreras massivt i över 80 städer och eldas bål med sjalar över hela Iran. Sent i fredagskväll tog demonstranter över kontrollen över den kurdiska staden Oshnavie.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.