PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 25 September, 12:30

PrivataAffärer - 12 aug 22 kl. 11:25

Kärnkraft bäst i portföljenVolatiliteten har minskat på börsen och det märks också i vår portfölj där många bolag handlats kring nollan den senaste veckan. Ett par bolag sticker dock ut. Studsvik har stigit med 5,2 procent medan Beijer Electronics har backat med 6,7 procent. Rörelserna har dock skett utan några bolagsspecifika nyheter i de två bolagen. I Kindred har den amerikanska hedgefonden Corvex flaggat för ett ägande om 15 procent av kapital och röster i speloperatören medan Capital Group har minskat sitt innehav.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Beijer Electronics, Kindred, Corvex, Capital Group, Henrik Tjärnström, Wise Group, Nimbus, Inwido, Industrivärden, Investor, APAC, Utv, Electronics, Group

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kärnkraft, bästi , portföljen

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 14:25

Börsens mest blankade aktierna

Listan baseras på till Finansinspektionen inrapporterade korta positioner på 0,1 procent av kapitalet eller mer. Parenteserna i listan avser blankningsprocent för en vecka sedan.   1.

PrivataAffärer - Igår: 13:12

Medicinaktier för sura tider

Läkemedel är en klassiskt konjunkturtålig bransch och de nordiska jättarna inom läkemedel har gått bra på den i övrigt sura börsen under 2022.  MSCI:s globala index för läkemedel, biotech och life science har klarat sig med en nedgång på 6 procent hittills i år samtidigt som deras börsindex har backat med över 20 procent. Två jättar som gått riktigt bra är AstraZeneca och Lilly som har stigit med 30 respektive 20 procent under året.

PrivataAffärer - Igår: 13:00

Swedbank: Extrem rädsla på marknaden

Swedbanks “Fear & Greed”-index har fallit under den senaste veckan till en notering på 17. Den låga indexnivån visar att extrem rädsla är den dominerande känslan på den svenska aktiemarknaden, rapporterar storbankens placeringssajt Aktiellt. Indexet över vad Swedbank kallar “Momentum” noterar 32, vilket är en neutral nivå som visar att marknaden varken är extremt översåld eller överköpt.

PrivataAffärer - I förrgår: 12:00

Bygg en försiktig portfölj – strategens fyra bästa strategier

I det volatila börsklimatet kan det vara lockande att lämna aktiemarknaden helt och hållet. Det finns dock alltid något att oroa sig när det kommer till sparandet på börsen och över tid blir den som tar risk belönad på marknaden, skriver Handelsbankens placeringsstrateg Peter Engstedt i storbankens kundtidning Fokus Placeringar. Samtidigt medger han att det finns “ovanligt många orosmoln just nu”.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:45

Truecallers grundare kommer inte sälja aktier

”Jag vet inte när den (lock-up) går ut, och det är för att jag inte bryr mig. Vi tänker inte sälja aktier”, säger Alan Mamedi och understryker att han kan tala även för Nami Zarringhalam i frågan. Under fredagsmorgonen meddelade Truecaller beslutet att återköpa max 5 procent av aktiekapitalet.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:29

Bolånejättar höjer räntorna

På tisdagen valde den svenska centralbanken Riksbanken att höja styrräntan med en hel procentenhet till 1,75 procent. Efter Riksbankens aggressiva räntebesked höjer även flera stora aktörer på den svenska bolånemarknaden sina listräntor.  På fredagen meddelade Swedbank bland annat att storbanken höjer den rörliga listräntan med 75 punkter till 4,34 procent.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:57

Analytiker: Glöm en mjuklandning

Sverige, Norge, Schweiz och Storbritannien. Det är några länder vars centralbanker höjt styrräntorna denna vecka. Men förstås var det amerikanska Federal Reserves räntebesked som fick störst effekt på marknaderna.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

HCBC varnar för europeiska aktier

Hög inflation, energikris och Rysslands anfallskrig mot Ukraina är några orsaker till de svaga konjunkturutsikterna i Europa. Trots att tillväxten i ekonomin väntas försvagas tvingar samtidigt den höga inflationstakten centralbankerna att fortsatta strama åt. Problemen i regionen speglas också i börskurserna – den europeiska aktiemarknaden värderas överlag lägre än den amerikanska.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:09

Hernhag: Ett helt smörgåsbord med intressanta aktier just nu

Jonas: Hejsan! Vilka svenska aktier fångar ditt intresse nu, och varför?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - I förrgår: 09:06

Nya prishöjningar för drivmedel

I går höjdes priset på bensin och diesel med 25 öre per liter. I dag fortsätter priset att stiga och efter dagens höjning med 30 öre kostar en liter bensin 19,28 kr.  Dieseln höjdes med 45 öre och kostar nu 24,41 kr per liter på bemannade stationer, enligt siffror från Circle K.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.