SR > Nyheter

Tuesday, 04 October, 03:04

SR - 12 aug 22 kl. 10:18

Moderaterna vill adhd-testa barn i utsatta områdenFörslaget att adhd-testa alla barn i utsatta områden kommer från Moderaterna Stockholm men partiet vill även driva frågan nationellt.M stödjer sig på en sammanställning från Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin som säger att barn utan invandrarbakgrund medicineras tre gånger så ofta mot adhd som barn födda utanför Sverige, samt att det enligt kriminalvården finns en koppling mellan adhd i barndomen och våldsbrott senare i livet.Förslaget har fått kritik från bland andra Ebba Östlin som är kommunstyrelseordförande i Botkyrka kommun..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Moderaterna Stockholm, Centrum, Sverige, Ebba Östlin, Botkyrka

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Moderaternavill , adhd-testa, barni , utsatta, områden

Fler nyheter från SR

SR - 3 minuter sedan

Rättegång inleds mot tidigare Swedbank-vd

I dag inleds rättegången mot den före detta Swedbank-vd:n Birgitte Bonnesen som står åtalad för grovt svindleri och obehörigt röjande av insiderinformation, i samband med misstänkt penningtvätt i Estland.Enligt Thomas Langrot, chefsåklagare vid Ekobrottsmyndigheten, ska Bonnesen avsiktligen eller av grov oaktsamhet, under slutet av 2018 och början av 2019 spridit bilden av att det inte fanns några problem i banken. Åklagaren menar att det rör sig om mörkläggning.

SR - 1 timme sedan

Nordkorea sköt robot över Japan – befolkningen uppmanades ta skydd

Nordkorea ska ha genomfört ännu ett robottest natten mot tisdag, säger den japanska regeringen. Japan aktiverade sitt varningssystem och uppmanade befolkningen att söka skydd samtidigt som flyg varnades och tåg stoppades. Enligt den japanska kustbevakningen slog roboten ned i Stilla havet, utanför japanskt territorium..

SR - 4 timmar sedan

Rättegången mot medlemmar i Oath Keepers nu igång - "viktigast hittills"

Rättegången mot medlemmar i gruppen Oath Keepers, och deras inblandning i stormningen av Kapitolium i fjol, är nu igång.Enligt åklagarsidan har Oath Keepers planerat ett väpnat uppror mot kongressens fastställande av valresultatet i det amerikanska presidentvalet.Försvaret menar att Oath Keepers inte gjort något brottsligt, utan bara velat försvara sig mot vänsterextremister..

SR - 4 timmar sedan

Covidvaccin kan orsaka mensrubbningar - förändringen minimal enligt läkare

Ny forskning visar att covid-19-vaccinet kan påverka menstruationscykeln. I genomsnitt förlängdes menstruationen med 0,71 dagar efter en vaccindos. "Det är helt betydelselöst", säger Helena Kopp Kallner, gynekolog.

SR - 5 timmar sedan

Ryssland medger ukrainskt ”genombrott” i Cherson

Idag kom uppgifter om att den rysktillsatte ledaren i Cherson-regionen, Vladimir Saldo, medger ett ukrainskt "genombrott" efter att Ukraina tagit sig förbi de ryska försvarslinjerna.Tidigare har Ukraina återtagit kontrollen i staden Lyman i Donetsk."Här är det framgångar för den ukrainska operativa planeringen och den taktiska krigföringen, hur man slåss på marken", säger överstelöjtnant Joakim Paasikivi..

SR - 5 timmar sedan

Efter statskuppen: ”Just nu är det lugnt”

Fredagens statskupp i Burkina Faso fördöms av det internationella samfundet.Kuppen är den andra för i år och ett resultat av att landets ledning misslyckats med att stoppa det jihadistiska våldet.Seydou Richard Traore är svensk medborgare och bor i huvudstaden Ouagadougou, han vittnar om att människor börjar gå tillbaka till jobbet..

SR - 8 timmar sedan

Så reagerar politiker på Truss skattesvängning – ”Viskas i hörnen”

I morse kom beskedet att den brittiska regeringen gör en u-sväng och ändrar sig när det gäller de planerade skattesänkningarna för höginkomsttagare.Sveriges Radios korrespondent Stephanie Zakrisson var på plats sig på regeringspartiet Torys partikonferens i Birmingham.”Partimedlemmar säger att beslutat att backa var rätt, men de säger också att det skett lite väl mycket på samma gång”, säger Stephanie Zakrisson..

SR - 8 timmar sedan

Åklagarens beslut: Spärrar av område runt Nord stream-läckan

Området kring det förmodade sabotaget på Nord Stream-gasledningarna spärras av för att det ska göras en brottsplatsundersökning, det meddelar åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.Förundersökningen gäller misstänkt grovt sabotage. ”Utredningen fortsätter, vi är i ett intensivt skede.

SR - 8 timmar sedan

Kärnkraftverket Zaporizjzjas chef har släppts

Chefen för det rysk-ockuperade ukrainska kärnkraftverket Zaporizjzja, Ihor Murashov, har släppts efter att han frihetsberövats.Det uppger chefen för FN:s atomenergiorgan IAEA, Rafael Grossi.Ukraina säger att det var Ryssland som frihetsberövade Murashov, och kallar det ett terrorbrott..

SR - 9 timmar sedan

Säkerhetsstyrkor för bort studenter – beskjuter den som filmar

Protesterna i Iran är inne på sin tredje vecka och landets högste ledare anklagade idag USA och Israel för att ligga bakom oroligheterna.Videoklipp från Iran visar hur säkerhetsstyrkor för bort studenter, människor som blir misshandlade och säkerhetsstyrkor som öppnar eld mot personer som filmar händelserna.Ayatollah Khamenei säger att han är ”hjärtekrossad” över Mahsa Jina Aminis död, samtidigt som han uttrycker sitt stöd för säkerhetsstyrkorna som han menar är utsatta för "orättvisa och onaturliga upplopp”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.