SR > Nyheter

Sunday, 25 September, 12:42

SR - 11 aug 22 kl. 19:47

Vänsterpartiet: Inte fel i sak att demonstrera med flagga från PKKDet är i sak inte fel att demonstrera med en flagga från PKK, menar Vänsterpartiets utrikespolitiske talesperson Håkan Svenneling.Det var förra månaden i Almedalen som tre riksdagsledamöter från Vänsterpartiet höll upp en flagga från den terrorklassade organisationen."PKK har begått brott mot mänskliga rättigheter, men terrorklassningen utgör ett hinder mot fred i Mellanöstern", säger Håkan Svenneling..
Läs mer på SR
Läs mer om:
PKK, Vänsterpartiets, Håkan Svenneling, Almedalen, Vänsterpartiet, Mellanöstern

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VänsterpartietInte , feli , sakatt , demonstreramed , flagga, från PKK

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Protester mot statsbegravning för mördad tidigare premiärminister

Tusentals personer har de senaste veckorna intagit gator och torg för att protestera mot att den japanska staten ska finansiera tidigare premiärministern Shinzo Abes begravning.Abe mördades i juli i år och på plats greps en man som berättat att hans motiv var en upplevd koppling mellan Abe och den religiösa rörelsen Enighetskyrkan, som hans mamma donerat större delen av sin förmögenhet till.Efter mordet har det framkommit att flera politiker i regeringspartiet LDP haft kopplingar till kyrkan..

SR - 1 timme sedan

Efter hög inflation och höga elpriser – nu blir vattnet dyrare

Efter prishöjningarna på mat, el, boräntor och bränsle höjder nu flera kommuner även priset på vatten. I till exempel Stockholms stad höjs priset med 25 procent, rapporterar TT.Erik Karlsson, strateg på branschorganisationen Svenskt Vatten säger att det bland annat beror på de höjda elpriserna och inflationen, men att prishöjningarna sker från låga nivåer.

SR - 1 timme sedan

Dadgostar: Kan rösta på C:s talmanskandidat för att stänga ute SD

Vänsterpartiet kan tänka sig att rösta på Centerpartiets talmanskandidat för att undvika att Sverigedemokraterna får någon av riksdagens fyra talmansposter. Det säger Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar till TT.En talman och tre vice talmän ska väljas i riksdagen på måndag och under söndagen väntas Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna ge besked om vem de vill se på talmansposten..

SR - 2 timmar sedan

Slöjprotesterna fortsätter i Iran: ”Det är krig”

Protesterna i Iran mot att Mahsa Amini avled efter att ha gripits av moralpolisen, har nu pågått i nio dygn och beskrivs som de största sedan den så kallade gröna revolutionen 2009. Trots dödligt våld fortsätter studenter att riva ner porträtt av den högste ledaren Khamenei, och kvinnor bränner sina sjalar. Irans president Raisi kallar demonstrationerna för upplopp och har lovat att hantera situationen med beslutsamhet.

SR - 6 timmar sedan

En halv miljon strömlösa efter orkanen Fiona – Trudeau lovar federalt stöd

Kanadas premiärminister Justin Trudeau meddelar att den östra provinsen Nova Scotia får federalt stöd till följd av ovädret Fiona, som dragit in över landet.Ovädret har orsakat stor skada och soldater kommer att sättas in för att hjälpa till med arbetet, skriver han på Twitter.Mer än en halv miljon hushåll är strömlösa till följd av ovädret Fionas framfart..

SR - 7 timmar sedan

Utredning efter dödsolycka på djurpark klar

Utredningen av dödsolyckan på Ölands djurpark i somras då en erfaren djurskötare dog efter att ha stångats av en elandantilop är klar, rapporterar Expressen.När djuren skulle tas in för kvällen kom en struts springande i hög fart, följd av en elandantilop, och i situationen som uppstod blev djurskötaren stångad.Utredningen ska granskas av Arbetsmiljöverket..

SR - 8 timmar sedan

Ryssar flyr till Istanbul efter mobiliseringsbeskedet

Efter beskedet om delvis mobilisering i Ryssland sålde flygbiljetterna från Moskva till andra länder slut blixtsnabbt.För många regimkritiska ryssar har turkiska Istanbul blivit en tillflyktsort och fristad.Ira Lobanovskaja, en ung ryska som bor i Istanbul, hjälper människor som vill lämna Ryssland.

SR - 9 timmar sedan

Socialdemokraterna utlovar hård oppositionspolitik

Det pågående regeringsbygget är bräckligt och Socialdemokraterna måste därför vara redo att ta över regeringsmakten, menar avgående justitieminister Morgan Johansson.Avgående socialminister Lena Hallengren, som blir socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, utlovar en konstruktiv och hård opposition mot den nya regeringen."Det är som Ulf Kristersson säger, riksdagen som bestämmer och regeringen som lyder", säger Lena Hallengren..

SR - 14 timmar sedan

Rysslands utrikesminister: "Västvärlden präglas av grotesk russofobi"

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov upprepade tidigare argument gällande invasionen av Ukraina, när han talade för FN:s generalförsamling i New York under lördagen. Lavrov sa bland annat att det är USA och Nato som aggressivt vill expandera, och att västvärlden idag präglas av en grotesk russofobi, säger Roger Wilson, vår USA-korrespondent. Sveriges utrikesminister Ann Linde talade också, hon sa att inga hot från Ryssland kommer avskräcka Sverige från att stötta Ukraina..

SR - 14 timmar sedan

Klimatfrågan frånvarande i italienska valrörelsen

Trots att Italien drabbats hårt av både av torka och våldsamma skyfall under året, lyser klimatfrågorna med sin frånvaro i årets valrörelse.”Klimatfrågan ger inga röster. Italien befinner sig just nu i en period av populism och tomma och falska slogans”, tycker Doroteo.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.