SR > Kultur

Friday, 30 September, 15:13

SR - 11 aug 22 kl. 15:30

Många kvinnor tvingas lämna journalistyrket i AfghanistanTre av fyra kvinnor har tvingats lämna sina jobb som journalister sedan talibanerna tog över styret i Afghanistan för ett år sedan. Det skriver Reportrar utan gränser."en osäkerhet kring vad som gäller kring lagar och förordningar och ekonomi som gör att medierna i Afghanistan har det väldigt tufft idag", säger Erik Halkjaer ordförande för Reportrar utan gränser till SVT.Totalt har hela 60 procent av journalistkåren i landet slutat..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Afghanistan, Reportrar, Erik Halkjaer, SVT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många kvinnor, tvingas, lämna, journalistyrketi , Afghanistan

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Lawen Redar ny i ordförande i kulturutskottet

Socialdemokraten Lawen Redar blir ny ordförande i riksdagens kulturutskott. Hon har tidigare varit socialdemokraternas kulturpolitiska talesperson och också tredje vice ordförande i kulturutskottet.Liberalernas Robert Hannah blir ny vice ordförande i samma utskott.

SR - 1 timme sedan

Cabaret tillbaka efter två års väntan

Meine Damen und Herren! Efter två års väntan har musikalklassiken "Cabaret" premiär på Göteborgsoperan.Föreställningen var planerad att spelas under hösten 2020 men sköts upp på grund av coronarestriktioner.

SR - 1 timme sedan

Komikern Trevor Noah lämnar "The daily show"

Den sydafrikanske komikern Trevor Noah lämnar satirnyhetsprogrammet "The daily show" efter sju år som dess programledare.Han berättade detta under inspelningen av programmet i New York på torsdagskvällen. Under pandemin sände Noah programmet från sitt hem.

SR - 2 timmar sedan

Recension: Stjärnglans och solnedgångar i "Ticket to paradise"

En romantisk komedi med George Clooney och Julia Roberts, det är "Ticket to paradise"De två spelar ett par som inte kan vara i samma rum, men tvingas ned i flygstolarna bredvid varann när de ska hämta hem dottern som ska gifta sig med en tångodlare på BaliDe två stjärnskådespelarna räddar en film som annars varit farligt nära en katastrof, tycker vår recensent.

SR - 3 timmar sedan

David Bowies handskrivna låttext såld för miljonbelopp

David Bowies handskrivna låttext till "Starman" har sålts på auktion för motsvarande drygt 2,4 miljoner kronor. Den köptes av ett museum på Tasmanien i Australien. Det klubbade priset var fem gånger högre än vad auktionshuset räknat med, skriver The Guardian.

SR - 3 timmar sedan

Kung Charles III riktad åt vänster på britternas nya mynt

I Storbritannien har myntverket presenterat de nya mynten med kung Charles III:s porträtt.I linje med kunglig tradition är porträttet vänt åt vänster, i motsatt riktning mot föregångaren på tronen."Det är det minsta verk som jag har skapat, men det gör en ödmjuk att veta att det kommer att ses och hållas av människor runt om i världen i århundraden framöver", säger skulptören Martin Jennings..

SR - 4 timmar sedan

Malala kritiserar Hollywood för bristande mångfald

Aktivisten och fredspristagaren Malala Yousafzai anklagar Hollywood för bristande mångfald."Muslimer utgör 25 procent av befolkningen, men bara en procent av karaktärerna i populära tv-serier. Bakom kameran är statistiken ännu sämre", sa hon vid ett evenemang i Los Angeles som hyllade kvinnliga kreativa ledare, rapporterar Sky NewsMalala Yousafzai startade förra året ett produktionsbolag i samarbete med Apple TV+..

SR - 7 timmar sedan

Sverrir Gudnason nominerad till en Emmy

Skådespelaren Sverrir Gudnason är nominerad till en internationell Emmy för sin roll som Kurt Haijby i SVT:s serie "En kunglig affär". Serien hade världspremiär i december och handlar om Haijbys kärlekshistoria med kung Gustaf V.Gudnason är nominerad i kategorin bästa manliga skådespelare och galan - International Emmy Awards - hålls i New York den 21 november..

SR - 7 timmar sedan

Recension: "Blonde" – en kompromisslös eländesrapport från barnkvinnornas era

I filmen "Blonde" får vi följa flickan Norma Jeane Baker från en olycklig barndom till ett liv i strålkastarljus. Filmen bygger på författaren Joyce Carol Oates populära roman med samma namn från 1999. Kulturredaktionens Emma Engström är dubbel inför filmatiseringen om Marilyn Monroe..

SR - 8 timmar sedan

Björk är en molekylärmusikalisk Dr Frankenstein

Björk kallar det sin "svamp-platta" - med mycket bas och jordiga toner.Här ryms också kantiga industriella och hårt straffande beats med hennes egna "röst-synth".Spretigt?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.