SVT > Inrikes

Sunday, 25 September, 06:16

SVT - 07 aug 22 kl. 11:47

Minns du dessa tre politiska tal?Partiledarna är i full gång med att hålla sina sommartal. Men hur har det sett ut på talfronten historiskt? Här är tre uppmärksammade tal vi minns..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minnsdu dessa , tre, politiska, tal

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Här är yrkena som kommer vara lätta att få jobb inom i framtiden

Tvekar du inför studievalet? Då ska du lystra nu. Arbetsförmedlingen har satt prognosen för inom vilka yrken det är lättast att få jobb de närmsta åren.

SVT - 11 timmar sedan

Explosion i centrala Stockholm – boende evakuerade

Explosionen på Södermalm i Stockholm utreds som grov allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person har skadats i händelsen men ett 20-tal lägenheter evakuerades. Ännu har ingen av de boende fått komma hem.

SVT - 15 timmar sedan

Ny rapport: Anställda vill jobba dubbelt så mycket hemma som arbetsgivare tillåter

Alexsandra Hedström sparar motsvarande tre arbetsdagar per månad i restid genom att jobba två dagar i veckan i hemmet i Mariefred, istället för att resa till arbetsplatsen i Stockholm.  – Man slipper restiden och kan lägga mer på det som är viktigt för en själv, säger Alexandra Hedström som är säljare på ett utbildningsföretag..

SVT - 15 timmar sedan

Forskare: ”Folk jobbar även när de inte är kontrollerade”

Efter pandemin vill de flesta fortsätta arbeta hemifrån, visar en ny internationell studie. Enligt Lena Lid Falkman, Forskare i arbetslivsvetenskap, visar forskning att hemarbete främjar både produktivitet och effektivietet. – Det är den stora myten vi har spräckt, folk jobbar även när de inte är kontrollerade.

SVT - 19 timmar sedan

Grannarna om explosionen: ”Är fortfarande chockad”

Explosionen i ett bostadsområde på Södermalm i centrala Stockholm spred skräck bland grannarna, som berättar att området annars är lugnt. – Jag är fortfarande chockad. Det lät som en bomb, säger Monica Nielsen..

SVT - Igår: 23:38

Dödsskjutningarna värre än någonsin – ”Det är vilda västern”

Totalt 48 personer har skjutits ihjäl i Sverige sedan årsskiftet. Den tidigare toppnoteringen från 2020 har därmed spräckts – trots att det är över tre månader kvar av året. – Man kan säga att det just nu är en form av vilda västern bland många yngre som skjuter ihjäl varandra, säger SVT:s kriminalreporter Diamant Salihu i Aktuellt.

SVT - Igår: 22:22

Svenska kraftnät sänker nätavgifterna med 11 miljarder

Svenska hushåll och företag ska få minskade elnätsavgifter med sammanlagt 11 miljarder kronor. Det beslutar Svenska kraftnäts styrelse under nästa vecka. De höga elpriserna är en av anledningarna till bolagets beslut..

SVT - Igår: 20:01

Infekterat val av talman: ”Har en tung symbolisk betydelse”

Sverigedemokraterna uppgav tidigt att de såg talmansposten som en viktig fråga, men vem som faktiskt blir nästa talman vet vi först på måndag. – De partier som inte är så förtjusta i SD har mycket svårt att se att en sverigedemokrat ska ha denna tunga symboliska betydelse och representera riksdagen utåt, säger statsvetaren Jonas Hinnfors..

SVT - Igår: 18:41

MP om det dödliga våldet: ”Vi har gjort för lite”

En ung man sköts till döds i Kristianstad under torsdagskvällen. Det innebär att 2022 blir det dödligaste året någonsin för skjutningar i Sverige sedan man började föra statistik. Med tre månader kvar på året väntas antalet stiga.

SVT - Igår: 13:22

S nominerar egen talmanskandidat

Socialdemokraterna nominerar Kenneth G Forslund, tidigare ordförande för utrikesutskottet, till att bli ny talman. Men partiet fortsätter att hålla öppet för att göra upp med Moderaterna om talmansposten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.