PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 18 June, 09:46

PrivataAffärer - 14 maj 21 kl. 11:40

Analytiker: Balder-köp smart drag av Erik Selin”Efter dessa investeringar, höjer vi våra resultat och NAV-uppskattningar (substansvärde) med 1-2 procent. Vi inkluderade oanmälda förvärv före ABP-förvärven, varför revisioner verkar små. Sammanfattningsvis förväntar vi oss att Balder ökar justerat vinst per aktie och substansvärde med 16 respektive 14 2021”, skriver Nordea. Bankens analytiker får medhåll av kollegorna på Kepler Cheuvreux som menar att ABP-köpet verkar vara ”ytterligare ett smart drag av Erik Selin”, och höjer estimatet för rörelseresultatet för nästa år med 7 procent som en följd av köpet. DNB Markets lyfter också fram ABP som ett smart drag och ser en potentiell uppsida på 10 procent för intjäningen i det andra kvartalet 2021.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Erik Selin, NAV, ABP, Balder, Nordea, Kepler Cheuvreux, DNB Markets, Cheuvreux

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, Balder-köp, smart, dragav , Erik, Selin

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Djurhälsovårdsbolaget stiger något i debuten

Bolaget värderas till cirka 29,6 miljarder kronor (post-money) i det erbjudande som gjorts inför noteringen. Det framgår av ett pressmeddelande. Intresset i erbjudandet, som omfattade befintliga och nya aktier i Vimian, var stort och övertecknades flerfaldigt, enligt bolaget.

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Danske spår mer dämpad boprisuppgång

”Priserna har hittills stärkts av sjunkande bolåneräntor. Mest sannolikt har dessa dock nått botten under de senaste månaderna. Därför verkar det ganska troligt att prisökningarna kommer att dämpas framöver”, skriver Danske Banks chefekonom i Sverige, Michael Grahn.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är fredagens aktierekar

DNB Markets inleder bevakning av Embracer med rekommendationen köp och riktkursen 300 kronor. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 228:20 kronor på torsdagen.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Amasten tog in 666 miljoner

Teckningskursen motsvarar en rabatt om 5,1 procent mot stängningskursen på torsdagen och fastställdes genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förförande. Investerarna i emissionen var bland andra: Phoenix Insurance, Eiendomsspar, ICA-handlarnas Förbund och Länsförsäkringar Fondförvaltning, uppger bolaget. ”Nyemissionen genomförs för att möjliggöra fortsatt tillväxt genom fastighetsförvärv och investeringar i utvecklingsprojekt, i linje med Amastens finansiella mål”, skriver bolaget i ett tidigare pressmeddelande..

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Nya konsulten bäst i portföljen

IT-konsulten CAG Group är bäst i aktieportföljen den senaste veckan. Bolaget släppte en fin rapport strax innan den adderades till portföljen där koncernen vände till positiv organisk tillväxt samtidigt som marginalen förbättrades. Aktien har trendat uppåt efter rapporten och är upp drygt 15 procent på en vecka.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Valueguard: Så mycket steg bostadspriserna i maj

Bostadspriserna har stigit 17,9 procent under de senaste tolv månaderna, en nedväxling från 18,9 procent i april, vilket var den högsta ökningstakten någonsin. Årstakten påverkas nu av att priserna vände upp igen i maj i fjol efter en nedgång under den inledande coronakrisen. Det är fortsatt villor som går starkast.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Investeringscoachen: Sommarens mix kan tända lätt sovande börs

Han har sammanställt statistik på hur Stockholmsbörsen (SIXRX) utvecklats mellan perioden 1 juni till 30 september varje år sedan år 2000. Avkastningen har i snitt varit negativ under den här perioden, -0,9 procent, men statistiken svärtas av några riktigt stora fall som drar ned snittet. Tre negativa år De mest negativa sommarmånaderna var under börsåren 2002, 2008 och 2011, och de är starkt bidragande till resultatet, som trots dessa år fick en medianavkastning under sommarmånaderna som var positiv, 4,8 procent.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Fredag kl 10: Säsongsavslutning för aktiechatten

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Lindberg: Ny spelplan på börsen efter pandemin

Sommaren är härlig men har dåligt rykte i börssammanhang. Det är inte helt utan skäl. Statistiken är väldigt tydlig att indexplaceringar gett mer under vinterhalvåret i snitt än under den varmare tiden på året.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Powercell: Blankningarna fortsätter

Så sent som i slutet av april förekom inga blankningar i Powercell, men sedan dess har de korta positionerna ökat och uppgår nu totalt till 2,2 procent av aktierna i bolaget. Förutom Wellington Management återfinns även Arrowstreet Capital och PDT Partner med blankningspositioner om 0,9 respektive 0,8 procent.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.