SR > Vetenskap

Friday, 16 April, 18:44

SR - 11 mar 16 kl. 06:00

Fjärilen som slår världsrekord i färgseendeNu har förvånade forskare kunnat kora världens skickligaste färgseende insekt. Det är den australiensiska fjärilen Common bluebottle, en släkting till den svenska Makaonfjärilen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Common, Makaonfjärilen

Dela artikeln

51 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fjärilensom slår , världsrekordi , färgseende
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Supervit färg ska kyla jorden

Den vitaste färgen någonsin har uppfunnits och förhoppningen från forskargruppen är att den ska kunna hjälpa till att kyla jorden..

SR - 6 timmar sedan

Myran som både kan öka och minska sin hjärnstorlek – vid behov

Att kunna minska och öka sin hjärnstorlek är något den indiska hoppmyran kan, något som aldrig setts hos en insekt förut, enligt forskarna själva..

SR - 7 timmar sedan

Orörd natur – bara tre procent kvar

Endast tre procent av jordens landyta är orörd natur. Genom att återintroducera djurarter i ekosystemen skulle den här siffran kunna öka..

SR - 12 timmar sedan

Strama tyglar för forskningen

Nästa vecka röstar riksdagen om den nya forskningspropositionen. Propositionen har fått kritik för att den å ena sidan säger att man vill värna den akademiska friheten, å andra understryker forskningens roll för att underlätta innovationsarbete och stödja nationell tillväxt..

SR - 12 timmar sedan

Geriatrikforskaren: "Kultur om demens bra både för sjuka och anhöriga"

Nya prisbelönta filmen The Father, där Anthony Hopkins spelar en demenssjuk gammal pappa är bara en av flera filmer och böcker som handlar om demens i år. Och även om det handlar om spelfilmer, och romaner, så är det bra med sådana här skildringar, enligt geriatrikprofessorn Lars-Olof Wahlund. En film som The Father kan hjälpa anhöriga att leva sig in i hur någon som blivit sjuk kan ha det..

SR - Igår: 08:45

Lagring av överskottsenergi från industrin i salt ska testas i Luleå

En pilotanläggning för energilagring i salt ska byggas i Luleå. Det är företaget SaltX som ska testa tekniken för att ta vara på överskott av värme och gas från den närliggande industrin..

SR - Igår: 07:03

Blodprov kan snart börja användas för att upptäcka Alzheimer

Till hösten räknar forskare i Göteborg med att sjukvården ska kunna göra tester i blodprov för att se om det finns tecken på tidig Alzheimer..

SR - Igår: 06:47

Så låter det när spindelnät blir musik

Vad händer om man översätter de vibrationer som sker i trådarna i ett spindelnät till frekvenser som människor kan höra?.

SR - Igår: 06:00

FHM öppnar för att enbart ge en dos vaccin till de som haft covid

I Region Uppsala vill man vaccinera de som redan haft covid-19 med en vaccindos, då tidiga studier har visat att det ger ett bra skydd. Folkhälsomyndigheten har varit kritisk, men öppnar samtidigt för att det kan bli så här framöver..

SR - I förrgår: 10:52

Låt inte kalkrörsmasken gå obemärkt förbi

En ovälkommen havsborstmask har fått marinbiologer i Skåne att bli på sin vakt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.