SR > Nyheter

Tuesday, 22 June, 09:01

SR - 12 maj 21 kl. 14:09

Fortsatt debatt i Finland – kan fälla EU:s stödpaketI dag skulle Finland rösta om att godkänna EU:s stödpaket på 750 miljarder euro. Men frågan har väckt stor debatt och för en stund sedan beslutades det att dagens omröstning i riksdagen skjuts upp. Det innebär att det kan dröja innan EU kan börja betala ut pengar, det eftersom alla länder måste godkänna paketet. Wille Rydman från oppositionella Samlingspartiet är en av dem som kommer rösta nej..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Finland, EU, Rydman, Samlingspartiet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt debatti , Finlandkan , fälla, EU:s, stödpaket

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

JO kritisk mot Palme-pressträffen

Under den pressträff som satte stopp för utredningen av mordet på Olof Palme pekades Stig Engström ut som den trolige mördaren. Justitieombudsman Per Lennerbrant ställer sig nu mycket kritiskt mot Åklagarmyndigheten. Det skriver Aftonbladet.

SR - 45 minuter sedan

Regeringen tillsätter utredning om adoptioner

Regeringen tänker tillsätta en utredning som ska se över adoptioner till Sverige från andra länder. Bakgrunden är de missförhållanden som avslöjats i SVT och Dagens Nyheter, där barn har förts bort mot familjers vilja. Enligt socialminister Lena Hallengren ska särskilt adoptioner från Chile och Kina granskas, men fler länder kan tillkomma.

SR - 1 timme sedan

Kristersson: C behöver fatta ett beslut

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson säger nu att det nu är upp till Centerpartiet att bestämma sig för om det ska bli en borgerlig regering eller inte. Detta efter gårdagens misstroendeförklaring som fällde statsminister Stefan Löfven. ”Det finns förutsättningar för att bilda en ny regering och då är jag beredd att ta ansvar för den.

SR - 1 timme sedan

Industrin viktigare för svensk ekonomi än tidigare trott

Industrin är viktigare för svensk ekonomi än vad man tidigare trott, enligt en ny rapport från Teknikföretagen. ”Industrin är mycket större än vad man normalt tror att den är. För man tror ofta att industrin krymper och krymper, men då missar man att räkna med all produktion som industrin skapar hos dess leverantörer”, säger chefsekonom Lena Hagman till Ekot.

SR - 2 timmar sedan

Större skillnad i vaccinationstäckning bland de under 65

Skillnaderna i hur stor andel som hittills valt att vaccinera sig i olika områden i Göteborg och Region Stockholm är större i den yngre åldersgruppen än bland de över 65 år. Enligt vaccinsamordnarna i regionerna var skillnaderna tidigare större även i den äldre åldersgruppen. ”Det tar längre tid i vissa områden att komma upp i täckningsgrad”, säger Magnus Thyberg i Region Stockholm..

SR - 3 timmar sedan

Statsvetare: Extraval kan leda till osäkerhet för väljare

Efter gårdagens omröstning där statsminister Stefan Löfven och regeringen röstades ner är nu ett av alternativen extraval. Något som skulle innebära kort valkampanj för partierna och osäkerhet för väljarna, menar Marja Lemne, statsvetare och lektor vid Södertörns högskola. Om extraval blir aktuellt ska det genomföras inom tre månader..

SR - 3 timmar sedan

Oron för en militärkupp i Peru växer

Oron för en militärkupp växer i Peru sedan före detta officerare i ett brev uppmanat militärledningen att stoppa utnämningen av vänsterkandidaten Pedro Castillo som ny president. Interimsregeringen fördömde brevet och betecknade det som ett brott mot konstitutionen. Pedro Castillo vann presidentvalet med 50,1 procent mot Keiko Fujimoris 49,9, men Fujimori har anmält valfusk..

SR - 3 timmar sedan

Storbritannien planerar tredje vaccindos till hösten

Den brittiska regeringen kommer om några veckor presentera planerna för att stora grupper som redan fått två vaccindoser mot covid-19 ska få ytterligare en dos under hösten för att öka skyddet. Just nu pågår studier som ska avgöra vilka grupper som ska erbjudas en extra dos och vilka vaccin som eventuellt kan kombineras. Storbritannien har sett en relativt kraftig ökning av covidsmittan de senaste veckorna, på grund av den så kallade deltavarianten..

SR - 5 timmar sedan

Flera hundra miljoner indier i fattigdom på grund av pandemin

I Indien förlorade 100 miljoner människor sina arbeten när landet stängde ner på grund av coronapandemin förra året. I slutet av 2020 hade de flesta återgått i arbete men 15 procent var fortsatt arbetslösa. De förlorade inkomsterna ledde till att över 200 miljoner indier föll under den gräns där de har mindre än fem dollar om dagen att klara sig på, enligt en ny forskningsstudie..

SR - 6 timmar sedan

Snart väntas överskott av vaccin EU – oklart vad som händer med doserna

EU kommer att ha ett vaccinöverskott på 500-700 miljoner doser vid årsskiftet. Frågan är om doserna ska doneras till fattiga länder eller säljas till dem som kan betala. Hittills har EU lovat donera 100 miljoner doser i år, USA 500 miljoner..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.