SR > Nyheter

Monday, 21 June, 07:08

SR - 12 maj 21 kl. 14:01

Löfven: Lättnader först den 1 juniRestriktionerna gällande allmänna sammankomster och öppettider för krogar och restauranger, som skulle löpa ut den 17 maj, förlängs nu till den första juni. Idag lämnar Folkhälsomyndigheten över prognosen för hur och när coronarestriktionerna i Sverige stegvis kan tas bort, till regeringen. Hör statsminister Stefan Löfven, socialminister Lena Hallengren, kultur- och demokratiminister Amanda Lind och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Folkhälsomyndigheten, Sverige, Stefan Löfven, Lena Hallengren, Amanda Lind, Folkhälsomyndighetens, Johan Carlson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Löfven, Lättnader, förstden 1 , juni

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Apple Daily tvingas stänga

Det pekingkritiska kinesiska mediehuset Apple Daily kommer tvingas stänga ner all verksamhet inom loppet av några dagar, efter att myndigheter fryst samtliga av företagets tillgångar, det säger en av mediemogulen Jimmy Lais rådgivare till Reuters. Lai grundade Apple daily och är en stark kritiker till Kinas styrande kommunistparti . Lai och fyra andra greps i en morgonrazzia mot mediehuset i förra veckan enligt en ny säkerhetslag och misstänhks nu för samröre med främmande makt..

SR - 1 timme sedan

Välståndspartiet väntas segra i valet

Idag går Etiopien till val där premiärminister Abiy Ahmeds Välståndsparti väntas segra. Delar av landet har valt att inte hålla val, och flera tunga oppositionspartier har valt att bojkotta valet. Men ett av de partier som tycker det är viktigt att ställa upp är Ethzema.

SR - 1 timme sedan

I dag kan Löfven fällas

I dag avgörs det om Stefan Löfven fälls av en majoritet i riksdagen, som inte har förtroende för honom. Formellt är det Sverigedemokraterna som lägger fram en misstroendeförklaring i riksdagen i dag klockan tio. Vänsterpartiet har för få mandat för att kunna göra det själva.

SR - 1 timme sedan

Fackbråk kan hota lönemodell

Det knakar i fogarna på det fackliga samarbetet Facken inom industrin. Enligt LO-facket Livsmedelsarbetareförbundet har tjänstemannafacken lagt sig i LO:s förhandlingar med Svenskt Näringsliv om omställning och följden kan bli att Livs lämnar samarbetet helt. ”Jag skulle vilja säga att det äventyrar den modell för lönebildning som vi har”, säger Eva Guovelin, förbundsordförande för Livs..

SR - 1 timme sedan

Brister i fridlysning ses över

Fridlysning skyddar enskilda individer, men inte arters livsmiljö. Artskyddsutredningen föreslog nyligen regeringen att ersätta markägare för att skydda platser där utsatta arter förekommer. "Biotopskyddsområden är ett av utredningens viktigaste förslag, har arter ingenstans att bo, så försvinner de, så enkelt är det", säger Mikael Svensson, miljöanalytiker på SLU Artdatabanken till Ekot..

SR - 1 timme sedan

Västsverige kan drabbas av elbrist

Det kan bli elbrist i Västsverige när regionen i allt snabbare takt går mot kapacitetstaket i elnätet. Problemet har underskattats, menar Tula Ekengren, regionutvecklare med ansvar för energifrågor i Västragötalandsregionen. "Vår bedömning är att elnätskapaciteten inte kommer att räcka till och det betyder att det kommer bli så pass trångt att saker inte kommer få plats och därmed inte kan bli av", säger hon till Ekot..

SR - 3 timmar sedan

Sjösnor hotar marinlivet i Turkiskt innanhav

Stora delar av Marmarasjön från Istanbul till Dardanellerna täcks av ett tjockt lager segt, illaluktande snösnor som hotar både marinlivet och växtlighet. Sjösnoret bildas till följd av föroreningar och övergödning och turkiska myndigheter har lovat att ta i på skarpen mot föroreningarna och rädda vattnen. Professor Bayram Öztürk säger att han för flera år sedan varnade för kommande utbrott men för döva öron, han säger att Marmarasjön är sjuk men går att rädda med investeringar, tekniska lösningar och politisk konsensus..

SR - 6 timmar sedan

Konservativa vinnare i Franska regionalval

Valdeltagandet är det lägsta i modern tid i Frankrike. Nästan sju av tio avstod från att rösta. De konservativa Republikanerna är de stora valvinnarna, medan regeringspartiet La République en Marche, (LRM), fick ett väntat lågt resultat.

SR - 8 timmar sedan

Vänsterpartiet: Nej till kompromissförslag

Vänsterpartiet säger nej till det kompromissförslag som regeringen och samarbetspartierna (C) och (L) presenterade under söndagsmorgonen. Förslaget innebär att parterna på bostadsmarknaden får tid till 1 september för att enas om hyressättningen i nyproducerade bostäder. Punkten i januariavtalet, om fri hyressättning måste bort, för att V ska avstå från att rösta för en misstroendeförklaring imorgon, säger Nooshi Dadgostar..

SR - 10 timmar sedan

Hyresgästföreningen redo att förhandla hyressättning

Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder är redo att förhandla frågan om hyressättning i nyproduktion med de andra parterna. Justitieminister Morgan Johansson har under söndagskvällen bjudit in parterna till ett möte den 30 juni . Marie Linder säger till Ekot att hon vill att förhandlingarna sker förutsättningslöst..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.