SR > Nyheter

Wednesday, 23 June, 13:07

SR - 12 maj 21 kl. 13:37

Ginna Lindberg: Öppen kritik mot Trump bestraffas i partietAllt tyder nu på att republikanerna kommer peta Liz Cheney från posten som gruppledare i representanthuset. “Det här ses som en bestraffning för att hon öppet och offentligt, gång på gång, har kritiserat Donald Trump och hans felaktiga påståenden om valfusk”, säger Ginna Lindberg, Ekots USA-kommentator. Petningen av Liz Cheney tyder på att partiledningen valt väg – Trumps väg..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Lindberg, Trump, Liz Cheney, Donald Trump, Ginna Lindberg, USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ginna, Lindberg, Öppen, kritikmot , Trump, bestraffasi , partiet

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Åström: Lågkonjunkturen är inte över

Regeringen skriver upp tillväxtprognosen för svensk ekonomi kraftigt. Nu väntas BNP växa med 4,7 procent i år. ”Regeringen är mer optimistisk i sin prognos än övriga, de tror att tillväxten kommer ta fart tidigare”, säger Ekots ekonomikommentator Kristian Åström som betonar att lågkonjunkturen inte är över..

SR - 30 minuter sedan

Kammarrättens dom: Slöjförbud i skolan olagligt

Kammarrätten i Göteborg skriver i en dom att beslut om slöjförbud som kommunerna Skurup och Staffanstorp strider mot religionsfriheten och yttrandefriheten. Kammarrätten går på samma linje som förvaltningsrätten i Malmö hade gjort i en tidigare dom. Johan Bolinder (M), kommunstyrelseordförande i Skurup, säger att kommunen med stor sannolikhet kommer att överklaga domen till Högsta förvaltningsdomstolen..

SR - 45 minuter sedan

Mycket jobb för kommuner och länsstyrelser vid extraval

Om det skulle bli ett extraval blir det mycket jobb för landets kommuner och länsstyrelser. Vallokaler ska upprättas, förtidsröstning samordnas och nya röstkort ska tryckas och skickas ut. Vanligtvis brukar planeringen börja över ett år i förväg, men nu kan kommunerna och länsstyrelserna behöva planera ett riksdagsval på bara tre månader.

SR - 1 timme sedan

UD har varit på plats i IS-läger i Syrien

Enligt UD var syftet med besökt att fastställa de utlandsfödda barnens identitet, samt titta närmare på deras situation. UD har förnyat orosanmälningar om barnens situation. ”Grunden för orosanmälningarna är att miljön som barnen lever i, och har levt i, har en stark negativ påverkan på barnens psykiska och fysiska hälsa även om inget barn är akut sjukt”, skriver UD till Ekot..

SR - 2 timmar sedan

Flera experter sågar Försäkringskassan: ”Stor skandal”

Ekots granskning visar att det redan 2014 fanns en rad kammarrättsdomar som slagit fast att det inte krävs undersökningsfynd för att bevilja sjukpenning vid till exempel psykiska diagnoser, men de domarna tar Försäkringskassan inte med i styrdokumentet. Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt, anser att Försäkringskassan gör fel som inte tar med den typen av domar: ”Det är inget mindre än en stor skandal”. Försäkringskassans rättschef Mikael Westberg försvarar framtagandet av styrdokumentet, som kallas Domsnytt: ”Bedömningen som gjordes 2014 och 2016 var att domsnytten speglade kammarrätternas domar på området”..

SR - 2 timmar sedan

Hongkongs ledande prodemokratiska tidning går i graven

I Hongkong går den ledande prodemokratiska tidningen Apple daily i graven efter 26 år. På torsdag kommer den sista pappersutgåvan av tidningen ut och nyhetssajten kommer sedan inte längre att uppdateras, meddelar tidningen. Beskedet kommer efter att myndigheterna i Hongkong frös tillgångarna för tidningen förra veckan, något som gör det omöjligt att driva verksamheten vidare..

SR - 2 timmar sedan

Ungdomsförbunden oeniga om vägen framåt i krisen

De politiska ungdomsförbunden är långt ifrån överens om vilken som är vägen framåt efter den historiska misstroendeomröstningen som fällde regeringen Löfven. Matilda Ekeblad, ordförande för Moderaternas ungdomsförbund, menar att ansvaret vilar på januaripartierna. Centerns ungdomsförbunds ordföranden, Réka Tolnai, tycker det viktigaste nu är att inte ge inflytande till Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna.

SR - 4 timmar sedan

Regeringen skriver upp tillväxtprognosen

Regeringen skriver upp tillväxtprognosen för svensk ekonomi kraftigt. Nu väntas BNP växa med 4,7 procent i år. För nästa år blir därmed tillväxten något lägre jämfört med tidigare bedömningar, enligt finansminister Magdalena Andersson (S)..

SR - 4 timmar sedan

Vargattacker mot tamdjur har ökat

För första gången på tio år står varg för fler attacker än lodjur mot tamdjur och det gör stor skillnad eftersom en varg kan ta 30 får i en attack medan ett lodjur tar ett. Flera vargar har etablerat revir i Östergötland, Jönköping och Skåne där det är tätt mellan tamdjursbesättningar och det har lett till att vargars attacker på tamdjur har ökat de senaste tre åren. Förra året rapporterades ett hundratal attacker, enligt viltskadecenter, men enligt Lantbrukarnas Riksförbund finns ett stort mörkertal bland annat för att vargfrågan är så infekterad att många tamdjursägare är rädda för hot från djurrättsaktivister om de anmäler..

SR - 4 timmar sedan

Apple Daily-journalister gripna i Hongkong

Polisen i Hongkong har gripit en kolumnist och en journalist som arbetar för tidningen Apple Daily, uppger lokala medier. Gripandet är det senaste tillslaget mot Hongkongs största prodemokratiska tidning, vars tillgångar frystes förra veckan och där fem chefer greps vid ett tillslag mot redaktionen i torsdags. Anklagelserna mot kolumnisten sägs vara att han enligt den nationella säkerhetslagen har samarbetat med utländska krafter, vilket även de gripna cheferna anklagas för.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.