Regeringen > Nyheter

Monday, 21 June, 05:03

Regeringen - 12 maj 21 kl. 12:40

Hat och hot mot kvinnor i digitala miljöer ska analyserasRegeringen ger Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) i uppdrag att göra en analys om hat och hot mot kvinnor i svenska digitala miljöer. Analysen ska ha ett intersektionellt perspektiv, det vill säga fler maktdimensioner än kön ska inkluderas. Beslutet bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Totalförsvarets, FOI, Liberalerna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hatoch , hotmot , kvinnori , digitala, miljöerska , analyseras

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 10 timmar sedan

Förlängt inreseförbud för resande till Sverige

Regeringen har i dag beslutat om fortsatt inreseförbud till Sverige för resor från länder inom EU/EES. Samtidigt anpassas den svenska regleringen till EU-förordningen om covid-intyg, också kallat covidbevis. Detta innebär som huvudregel att det råder förbud mot att resa in i Sverige om inte ett vaccinationsintyg, testintyg eller intyg om att man tillfrisknat från covid-19, eller ett motsvarande intyg, kan visas upp.

Regeringen - 13 timmar sedan

Utrikesminister Ann Linde deltar i möte med EU:s utrikesministrar

Utrikesminister Ann Linde deltar imorgon i EU:s utrikesministermöte i Luxemburg..

Regeringen - 19 timmar sedan

Digital pressträff med statsministern 20 juni 2021

Söndag den 20 juni håller statsminister Stefan Löfven en digital pressträff tillsammans med Centerpartiets partiledare Annie Lööf..

Regeringen - I förrgår: 16:26

Rättsstatens principer och EU:s framtidskonferens på ministermöte

En utfrågning med Ungern och Polen om rättsstatens principer är det tyngsta ärendet på dagordningen som EU-minister Hans Dahlgren ska ta sig an när EU-ministrarna möts 22 juni. De ska även förbereda nästa möte i Europeiska rådet och diskutera EU-utvidgningen och framtidskonferensen..

Regeringen - I förrgår: 15:57

Tilläggsdirektiv till utredningen om genomförande av högskoleprovet (U 2020:05)

Utredningstiden förlängs..

Regeringen - I förrgår: 15:20

Statsminister Stefan Löfven tar emot Lettlands president Egils Levits

Tisdagen den 22 juni 2021 tar statsminister Stefan Löfven emot Lettlands president Egils Levits. De kommer under sitt möte bland annat att diskutera relationerna mellan länderna, den säkerhetspolitiska situationen i närområdet, covid-hanteringen och vissa EU-relaterade frågor som t ex rättsstatens principer..

Regeringen - I förrgår: 14:24

Införandet av en familjevecka påbörjas

Regeringen föreslår att införandet av familjeveckan påbörjas. Familjeveckan ska utformas som en föräldrapenningförmån. Förmånen ska kallas familjedagspenning och ge rätt att vara ledig från jobbet..

Regeringen - I förrgår: 13:38

Digitala vaccinationsbevis för resande inom EU klara från 1 juli

Den 1 juli kommer de nya digitala vaccinationsbevisen för covid-19 att lanseras. Inom kort kommer den digitala tjänsten även innehålla bevis om att man testat negativt eller om man tillfrisknat från covid-19..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.