Regeringen > Nyheter

Tuesday, 22 June, 10:16

Regeringen - 12 maj 21 kl. 12:32

Nytt regelverk för Schengens informationssystem ska bidra till högre säkerhetsnivå i EURegeringen har i dag beslutat en lagråds­remiss med förslag som ska anpassa svensk lag till EU:s förord­ningar om Schengens informa­tions­system..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Schengens, EU

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, regelverkför , Schengens, informationssystemska , bidratill , högre, säkerhetsnivå i EU

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 15 minuter sedan

Utökade möjligheter att använda tidiga förhör

Regeringen föreslår lag­änd­ringar som syftar till att göra hand­läggningen av framför allt stora brott­mål mer modern, flexibel och effektiv..

Regeringen - 15 minuter sedan

En rättssäker vindkraftsprövning

Regeringen tillsatte den 14 oktober 2020 en särskild utredare med uppdrag att undersöka förutsättningarna för att upphäva bestämmelsen i 16 kap. 4 § miljöbalken om kommunal tillstyrkan av vindkraftsanläggningar och att undersöka alternativa förslag för det fall bestämmelsen inte kan tas bort, i syfte att göra miljöprövningen av vindkraftsanläggningar mer rättssäker och förutsägbar..

Regeringen - 1 timme sedan

Digital pressträff om vaccin med utbildningsministern och Folkhälsomyndigheten

I dag, tisdag den 22 juni, håller utbildningsminister Anna Ekström och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson en digital pressträff..

Regeringen - 1 timme sedan

Nationella riktlinjer för förlossningsvården

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att ta fram nationella riktlinjer och komplettera kunskapsstödet för förlossningsvården. Syftet med riktlinjerna är att främja kontinuitet, delaktighet och en jämlik vård under graviditet, förlossning och eftervård..

Regeringen - 16 timmar sedan

Uppdrag att främja offentlig förvaltnings förmåga att använda artificiell intelligens

Regeringen uppdrar åt Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Myndigheten för digital förvaltning (Digg) och Skatteverket (myndigheterna) att främja offentlig förvaltnings förmåga att använda artificiell intelligens (AI) i syfte att stärka Sveriges välfärd och konkurrenskraft. Digg ska samordna myndigheternas arbete..

Regeringen - 16 timmar sedan

Uppdrag att främja delning och nyttiggörande av data

Regeringen uppdrar åt Myndigheten för digital förvaltning (Digg) att främja offentliga aktörers förmåga att dela och nyttiggöra data så att data frigörs för utveckling av bl.a. artificiell intelligens (AI) och digital innovation..

Regeringen - 17 timmar sedan

Uppdrag att ta fram kompletterande underlag och förslag avseende svenska beredskapsflygplatser

Regeringen uppdrar åt Trafikverket att, med utgångspunkt från verkets redovisning den 15 juni 2020 av regeringsuppdraget att göra en översyn av de svenska beredskapsflygplatserna samt utifrån erfarenheter från den pågående pandemin och de temporära beredskapsflygplatser som då har inrättats, senast den 5 augusti 2021 till Regeringskansliet (Infrastrukturdepartementet) redovisa kompletterande underlag och förslag..

Regeringen - 17 timmar sedan

Förslag om utökat mellanlager för kärnbränsle och kärnavfall har skickats på remiss

Regeringen skickade i går en remiss till SKB, Svensk kärnbränslehantering, berörda kommuner och andra berörda av de ärenden som gäller hanteringen av använt kärnbränsle och kärnavfall..

Regeringen - 18 timmar sedan

Utredningen om en rättssäker vindkraftsprövning presenteras för Per Bolund

I morgon, tisdagen den 22 juni, presenterar utredningen En rättssäker vindkraftsprövning sitt betänkande för miljö- och klimatminister Per Bolund på en digital pressträff..

Regeringen - 21 timmar sedan

Remiss i ärenden om tillåtlighet och tillstånd till anläggningar i ett sammanhängande system för slutförvaring av använt kärnbränsle och kärnavfall

Här kan du se vilka instanser som ombetts svara på Miljödepartementets remiss om ärenden om tillåtlighet och tillstånd till anläggningar i ett sammanhängande system för slutförvaring av använt kärnbränsle och kärnavfall..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.