Regeringen > Nyheter

Tuesday, 22 June, 00:36

Regeringen - 12 maj 21 kl. 12:31

Anpassningar av svensk lag till EU:s förordningar om Schengens informationssystemI lagrådsremissen lämnas förslag till de lagändringar som krävs för att anpassa svensk rätt till EU:s nya regelverk om Schengens informationssystem (SIS). Förslagen lämnas med anledning av tre nya EU-förordningar om SIS som antogs 2018. Förordningarna ska börja tillämpas fullt ut vid ett datum som kommissionen senast den 28 december 2021 ska fastställa..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
EU, Schengens, SIS

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anpassningarav svensk , lagtill , EU:s, förordningarom , Schengens, informationssystem

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 7 timmar sedan

Uppdrag att främja offentlig förvaltnings förmåga att använda artificiell intelligens

Regeringen uppdrar åt Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Myndigheten för digital förvaltning (Digg) och Skatteverket (myndigheterna) att främja offentlig förvaltnings förmåga att använda artificiell intelligens (AI) i syfte att stärka Sveriges välfärd och konkurrenskraft. Digg ska samordna myndigheternas arbete..

Regeringen - 7 timmar sedan

Uppdrag att främja delning och nyttiggörande av data

Regeringen uppdrar åt Myndigheten för digital förvaltning (Digg) att främja offentliga aktörers förmåga att dela och nyttiggöra data så att data frigörs för utveckling av bl.a. artificiell intelligens (AI) och digital innovation..

Regeringen - 7 timmar sedan

Uppdrag att ta fram kompletterande underlag och förslag avseende svenska beredskapsflygplatser

Regeringen uppdrar åt Trafikverket att, med utgångspunkt från verkets redovisning den 15 juni 2020 av regeringsuppdraget att göra en översyn av de svenska beredskapsflygplatserna samt utifrån erfarenheter från den pågående pandemin och de temporära beredskapsflygplatser som då har inrättats, senast den 5 augusti 2021 till Regeringskansliet (Infrastrukturdepartementet) redovisa kompletterande underlag och förslag..

Regeringen - 7 timmar sedan

Förslag om utökat mellanlager för kärnbränsle och kärnavfall har skickats på remiss

Regeringen skickade i går en remiss till SKB, Svensk kärnbränslehantering, berörda kommuner och andra berörda av de ärenden som gäller hanteringen av använt kärnbränsle och kärnavfall..

Regeringen - 8 timmar sedan

Utredningen om en rättssäker vindkraftsprövning presenteras för Per Bolund

I morgon, tisdagen den 22 juni, presenterar utredningen En rättssäker vindkraftsprövning sitt betänkande för miljö- och klimatminister Per Bolund på en digital pressträff..

Regeringen - 11 timmar sedan

Remiss i ärenden om tillåtlighet och tillstånd till anläggningar i ett sammanhängande system för slutförvaring av använt kärnbränsle och kärnavfall

Här kan du se vilka instanser som ombetts svara på Miljödepartementets remiss om ärenden om tillåtlighet och tillstånd till anläggningar i ett sammanhängande system för slutförvaring av använt kärnbränsle och kärnavfall..

Regeringen - 12 timmar sedan

Ny ambassadör till Sverige

Sydkoreas ambassadör, H.E. Mr Ha Tae-youk överlämnade måndagen den 21 juni 2021 sina kreditivbrev till H.

Regeringen - 14 timmar sedan

Remiss av SOU 2021:47 Ett nytt regelverk för bygglov

Här kan du ta del av vilka instanser som Finansdepartementet har remitterat SOU 2021:47 Ett nytt regelverk för bygglov.

Regeringen - 14 timmar sedan

Digital pressträff med statsministern 21 juni 2021

Måndag den 21 juni håller statsminister Stefan Löfven en digital pressträff..

Regeringen - 15 timmar sedan

Förstärkt skattereduktion för förvärvsinkomster

I januari 2021 infördes en skattereduktion för fysiska personer med förvärvsinkomster. I promemorian föreslås att denna skattereduktion ska förstärkas samtidigt som utformningen av skattereduktionen justeras så att grundavdraget inte ska påverka reduktionens storlek..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.