SVT > Inrikes

Thursday, 17 June, 22:40

SVT - 12 maj 21 kl. 11:35

Sametingsvalet närmar sig – har du bestämt dig ännu?Nu börjar det närma sig, på söndag 16 maj är det val till Sametinget. Är du fortfarande osäker på hur du ska rösta, vill du veta mer om partierna och de olika valfrågorna eller kanske kolla upp dina kunskaper om Sametinget? Då kan du få hjälp här..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sametinget

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sametingsvalet, närmarsig har du , bestämtdig , ännu

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Morgan Johansson (S) öppnar för samtal i helgen

Regeringen ser över vilka alternativ som finns för att undvika en politisk kris – och öppnar för samtal under helgen. Det säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) i SVT:s Aktuelltstudio..

SVT - 1 timme sedan

Tidigare kulturministern Bengt Göransson är död

Bengt Göransson, tidigare kultur- och utbildningsministern, har dött. Han blev 88 år..

SVT - 3 timmar sedan

”Vi är redo för extraval” – starkt lokalt V-stöd för att fälla statsministern

Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar hotar att fälla statsminister Stefan Löfven - och hon har starkt stöd från sina partidistrikt, visar SVT Nyheters rundringning. Alla distrikt som svarat säger att de står bakom sin partiledare..

SVT - 5 timmar sedan

Marmorstein om misstroendehotet: ”V måste agera nu”

Löfven kommer pressa Vänsterpartiet genom att ifrågasätta om de verkligen ska alliera sig med Sverigedemokraterna för att kasta in landet i politiskt kaos, menar SVT:s inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein. – Löfven sätter hårt mot hårt, säger Marmorstein..

SVT - 6 timmar sedan

Tegnell: All anledning att tro att vaccinet fungerar lika bra på deltavarianten

Spridningen av coronavirusets deltavariant har stor sannolikhet att fortsätta öka i Sverige, säger statsepidemiolog Anders Tegnell. Ur en vaccinsypunkt säger han dock att det i nuläget inte finns någon anledning till särskild oro för deltamutationen..

SVT - 7 timmar sedan

Två ihjälskjutna i stadskärna i Tyskland

Två personer har skjutits ihjäl i de centrala delarna av staden Espelkamp i nordvästra Tyskland, uppger polis. Gärningsmannen rapporteras vara på fri fot..

SVT - 8 timmar sedan

På måndag ska riksdagen rösta om Stefan Löfvens framtid

Misstroendeomröstningen mot Stefan Löfven kommer att ske på måndag. Det meddelar talman Andreas Norlén..

SVT - 9 timmar sedan

Efter V:s hot: SD yrkar på misstroende mot Stefan Löfven

Sverigedemokraterna har lämnat in ett yrkande om misstroende mot statsminister Stefan Löfven (S) till talmannen. Detta efter Vänsterpartiets besked om att de söker stöd bland andra partier för att fälla regeringen. I botten ligger den brännande frågan om fri hyressättning i nyproducerade lägenheter.

SVT - 9 timmar sedan

Marmorstein: Löfven kan utlysa extraval – eller hota med det

Dramatiska dagar under Midsommarveckan. Det väntar efter Nooshi Dadgostars (V) besked om att man inte längre har förtroende för statsminister Stefan Löfven. – Det är möjligt att de inte räknade med att hon skulle agera så här tufft, säger SVT:s inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein..

SVT - 10 timmar sedan

Därför hotar man med misstroendeförklaring – trots att det aldrig lyckats

Oppositionens starkaste vapen. Så beskrivs misstroendeförklaringen – trots att den aldrig gått igenom. Men själva hotet om en misstroendeförklaring används för att visa sitt missnöje.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.