Nyan > Svenskfinland

Monday, 21 June, 23:58

Nyan - 12 maj 21 kl. 11:01

Fullmäktigeledamot ryter till om energiprojekt på Kökar– Kökar behöver alla sina resurser för att ta tag i Kökar som det är nu, och inte knyta upp resurser i 5-7 år i ett projekt som kanske inte ger något.Det säger Thomas Dahlgren (ÅLD), ledamot i kommunfullmäktige, om kommunens energiprojekt. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Kökar, Thomas Dahlgren, ÅLD

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fullmäktigeledamot, rytertill om , energiprojekt, Kökar

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

Ålands Radio svarar på mäklarens kritik

Felicia Bredenberg, en av de reportrar på Ålands Radio som granskat den mäklare Nya Åland skrev om i fredags, tillbakavisar mannens anklagelser om att ha bedrivit ett ”mediadrev” på landskapsregeringens uppdrag. .

Nyan - 7 timmar sedan

Hotet kvarstår om krav på intyg för alla resenärer

När beskedet först kom i slutet av maj att den nya temporära smittskyddslagen, som skulle träda i kraft den 15 juni, skulle innebära radikalt strängare regler för inresa till Finland, trodde ingen att lagförslaget skulle bli verklighet. Lagförslaget sköts också upp och fick massiv kritik från remissinstanserna. Men när det nu kommer tillbaka från ministeriet och snart ska framläggas för riskdagen visar det sig: nästa alla bestämmelser finns kvar.

Nyan - 7 timmar sedan

Höjda priser utlovas till hösten

Det blir höjning till hösten. Det lovar bägge uppköpsbolag i svar till det öppna brevet.– När vi kommer igång igen i början av augusti får skogsägarna avsevärt högre priser, säger Oskar Qvarnström på Ålands skogsindustrier.

Nyan - 8 timmar sedan

Ny direktörsrunda i Brändö

Brändö kommun hade föreslagit Kent Eriksson som ny kommundirektör. Eriksson var även rekryteringsarbetsgruppens förslag. Förslaget gick vidare till kommunfullmäktige som skulle tagit det slutgiltiga beslutet den 23 juni.

Nyan - 10 timmar sedan

Se dagens presskonferens om coronaläget här, 21 juni

Landskapsregeringen håller idag, måndag den 21 juni, ett direktsänt infotillfälle med anledning av coronasituationen. Sändningen kan du se direkt här klockan 16 och även i efterhand. Här kan du se alla tidigare presskonferenser!

Nyan - 10 timmar sedan

Larm på chipsfabriken tekniskt problem

På måndagseftermiddagen gick ett larm på Taffels chipsfabrik i saltvik. Larmet visade sig dock bara bero på tekniska bekymmer och inget släckningsarbete behövdes. -Det var hantverkare som varit i farten, så det var bara ett tekniskt problem.

Nyan - 12 timmar sedan

Eat fick avslag i hovrätten

Långköraren mellan staden och den före detta hyresgästen på torget, restaurangen Eat, har avgjorts i hovrätten. Hovrätten går på tingsrättens linje och förkastar Eats ekonomiska krav på staden. Den tidigare restaurangen Eat Mariehamn ab, som förut hade sin verksamhet på Torget i Mariehamn, krävde staden på 209 913 euro för den tillbyggnad som den tidigare ägaren Mikael Andersson lät bygga.

Nyan - 13 timmar sedan

Sveriges regering faller

Sveriges regering ledd av statsminister Stefan Löfven har fallit. Detta står klart efter en misstroendeomröstning i riksdagen under måndagsförmiddagen. Bakgrunden till misstroendet är en utredning som föreslår att man i Sverige ska införa fri hyressättning på nybyggda lägenheter, något som Vänsterpartiet med partiledare Nooshi Dadgostar i spetsen är kritiska mot.

Nyan - 13 timmar sedan

Existentialistisk pjäs som berör

Teaterpjäsen ”Kommer och försvinner” hade premiär i lördags. Pjäsen lämnar tomma rum för åskådaren att fylla i och roar publiken med absurda diskussioner. Ensemblen gör en imponerande insats som gestaltar människans komplicerade psyke.

Nyan - 14 timmar sedan

Expressen uppmärksammar Eckerömordet stort

Ett helt uppslag fick Eckerömordet i Expressen i helgen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.