SVT > Utrikes

Wednesday, 23 June, 13:33

SVT - 12 maj 21 kl. 10:53

Dödstalen stiger i Gaza – FN kallar till krismöteKonflikten mellan palestinier och israeler fortsätter att trappas upp. Över 40 personer har dödats, huvudsakligen palestinier, i striderna mellan terrorstämplade Hamas och den israeliska militären. Under eftermiddagen har FN:s säkerhetsråd kallat till möte med anledning av upptrappningen som man varnar kan leda till fullskaligt krig..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Gaza, Hamas, FN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dödstalen, stigeri , GazaFN , kallartill , krismöte

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

EU-basen: Ungersk lag ”en skam”

Det tog sin tid – men nu tar även EU-kommissionen i mot Ungerns omdiskuterade nya lag om vilka sexuella läggningar som får visas upp för minderåriga. – Den ungerska lagen är en skam. Den diskriminerar tydligt personer utifrån deras sexuella läggning, säger kommissionsordförande Ursula von der Leyen på en presskonferens i Bryssel på onsdagen..

SVT - 7 timmar sedan

USA blockerade iranska hemsidor

USA blockerade på tisdagen närmare 40 Iranstödda hemsidor, som enligt USA sprider desinformation..

SVT - 9 timmar sedan

FN: Över 40 miljoner i omedelbar svältfara

För runt 41 miljoner människor är risken för svält överhängande, larmar FN:s livsmedelsprogram WFP. Ytterligare en halv miljon lever redan under svältliknande förhållanden i Etiopien, Madagaskar, Sydsudan och Jemen samt i vissa delar av Nigeria och Burkina Faso. -Vi behöver finansiering och vi behöver det nu, säger WFP-chefen David Beasley..

SVT - 13 timmar sedan

Unesco: Stora barriärrevet måste skyddas

Förenta nationernas organisation för utbildning, vetenskap och kultur, Unesco, föreslår att Stora barriärrevet ska föras upp på listan över hotade världsarv..

SVT - 17 timmar sedan

EM-uppladdning: SVT på plats bland fansen i Sankt Petersburg

I morgon spelar Sverige mot Polen i Grupp E:s sista match. Den spelas i ryska St Petersburg..

SVT - 17 timmar sedan

Ufo-skeptikern: Hajpen kan bidra till corona-konspirationer

Det krävs ingen tro på gröna marsgubbar för att fascineras av ufo-fenomen. Men även denna mer jordnära hajp väcker kritik och enligt UFO-skeptiker så bidrar den till antivetenskapliga attityder..

SVT - 17 timmar sedan

Hennes vittnesmål mitt i USA:s ”surrealistiska” Ufo-feber

Ufo-feber har kopplat greppet om USA och en kommande underrättelserapport i ämnet är Washingtons hetaste sommarlektyr. En av stridspiloterna bakom den så kallade ”Tic Tac-incidenten” beskriver för SVT vad det egentligen var hon såg..

SVT - Igår: 04:15

Amerikanska arméns megaexplosion fick geologer att hoppa till

En bomb på nästan 20 ton skakade om den amerikanska östkusten i helgen. Det var dock inget utländskt angrepp på amerikanskt territorialvatten, men väl ett test för vad som då skulle kunna hända..

SVT - I förrgår: 04:51

Armeniens premiärminister hävdar stor valseger

När drygt en tredjedel av valdistrikten i Armenien räknats utropade sig premiärminister Nikol Pasjinjan till segrare i extravalet. Men den Rysslandsvänlige utmanaren ifrågasätter valresultatet och erkänner sig inte besegrad. – Vi vet redan att vi vann en övertygande seger i valet och vi kommer att ha en övertygande majoritet i parlamentet, säger Pasjinjan..

SVT - I förrgår: 22:42

Etiopien går till val i krigets skugga: ”Vi har ingen frihet”

I Etiopien ordnas på måndagen de första ordentliga valen på flera decennier, men i den krigsdrabbade provinsen Tigray kallar många valet för ett skämt. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.