PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 20 June, 17:36

PrivataAffärer - 12 maj 21 kl. 10:25

Börskrasch i TaiwanEn utbredd global brist på aptit för techaktier i kombination med hårdare covid-19-restriktioner som aviserats av hälsodepartement tycks ha varit den utlösande faktorn för den brutala dagsutvecklingen för Taiwans ledande index, enligt Bloomberg News. Taiwans myndigheter aviserade på onsdagen att covid-åtgärder stramas åt för företag i landet och att de bolag som misslyckas med att åtlyda dessa kommer straffas med böter eller till och med kommer tvingas stänga, enligt hälsominister Chen Shih-chung. Smittan har de senaste veckorna ökat från låga nivåer. Taiwan har hittills under pandemin varit ett av solskensexemplen i fråga om att hålla smittan borta. Indextungviktarna TSMC och Foxconn, halvledar- och kontraktstillverkarbolag, fanns bland de största förlorarna för
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Taiwan, Taiwans, Bloomberg News, Chen Shih, TSMC, Foxconn, Randy Abrams, Credit Suisse, Juan Ching, Taiex, Paul Cheng, Masterlink Securities

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börskraschi , Taiwan

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 12:57

De mest blankade aktierna just nu

I toppen ligger SBB kvar med en oförändrad blankningsposition, jämfört med förra veckan. I övrigt har blankningarna ökat i Scandic Hotels, Fingerprint Card, Clas Ohlson, Electrolux och Powercell. I Scandic Hotels överstiger blankningarna åter 5 procent av det totala kapitalet.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:08

Hernhag: Tre basaktier för långsiktiga

Karl: 2-3 Aktier att behålla hela livet, eller åtminstone 10 år? Trygghet först.
Marcus: Ingen aktie ska vi med bestämdhet behålla livet ut, men vill du sikta mot riktigt långsiktiga innehav är Investor, JNJ och Essity tre basaktier att ha på radarn.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Hypoteket: Bolåneräntorna varierar beroende på bostadsort

Det är Hypoteket som gjort kartläggningen i samarbete med Aftonbladet, och statistiken i kartläggningen avser över 200.000 bolånetagare. Den stora skillnaden innebär en kostnad på 12.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:56

Blankningarna i Clas Ohlson fortsätter att öka

Detta efter att den brittiska hedgefonden Marble Bar Asset Management på torsdagen ökat sin korta position till motsvarande 0,73 procent (0,5). Det framgår av en inrapportering till Finansinspektionen. Övriga blankare i Clas Ohlson är den Londonbaserad investeringsfirman Talomon Capital som ligger motsvarande 1,94 procent av kapitalet kort samt Cheyne Capital Management med en publik blankning (över 0,5 procent), motsvarande 1,0 procent av kapitalet i Clas Ohlson.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:24

Djurhälsovårdsbolaget stiger något i debuten

Bolaget värderas till cirka 29,6 miljarder kronor (post-money) i det erbjudande som gjorts inför noteringen. Det framgår av ett pressmeddelande. Intresset i erbjudandet, som omfattade befintliga och nya aktier i Vimian, var stort och övertecknades flerfaldigt, enligt bolaget.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:30

Danske spår mer dämpad boprisuppgång

”Priserna har hittills stärkts av sjunkande bolåneräntor. Mest sannolikt har dessa dock nått botten under de senaste månaderna. Därför verkar det ganska troligt att prisökningarna kommer att dämpas framöver”, skriver Danske Banks chefekonom i Sverige, Michael Grahn.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:40

Här är fredagens aktierekar

DNB Markets inleder bevakning av Embracer med rekommendationen köp och riktkursen 300 kronor. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 228:20 kronor på torsdagen.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:03

Amasten tog in 666 miljoner

Teckningskursen motsvarar en rabatt om 5,1 procent mot stängningskursen på torsdagen och fastställdes genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förförande. Investerarna i emissionen var bland andra: Phoenix Insurance, Eiendomsspar, ICA-handlarnas Förbund och Länsförsäkringar Fondförvaltning, uppger bolaget. ”Nyemissionen genomförs för att möjliggöra fortsatt tillväxt genom fastighetsförvärv och investeringar i utvecklingsprojekt, i linje med Amastens finansiella mål”, skriver bolaget i ett tidigare pressmeddelande..

PrivataAffärer - I förrgår: 06:49

Nya konsulten bäst i portföljen

IT-konsulten CAG Group är bäst i aktieportföljen den senaste veckan. Bolaget släppte en fin rapport strax innan den adderades till portföljen där koncernen vände till positiv organisk tillväxt samtidigt som marginalen förbättrades. Aktien har trendat uppåt efter rapporten och är upp drygt 15 procent på en vecka.

PrivataAffärer - I förrgår: 06:55

Valueguard: Så mycket steg bostadspriserna i maj

Bostadspriserna har stigit 17,9 procent under de senaste tolv månaderna, en nedväxling från 18,9 procent i april, vilket var den högsta ökningstakten någonsin. Årstakten påverkas nu av att priserna vände upp igen i maj i fjol efter en nedgång under den inledande coronakrisen. Det är fortsatt villor som går starkast.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.