SR > Nyheter

Sunday, 20 June, 16:59

SR - 12 maj 21 kl. 06:29

Sverige kräver undantag i frågan om europeiska minimilönerIgår gick remisstiden ut för det omstridda förslaget om europeiska minimilöner och över 800 ändringsförslag har kommit in. Svenska EU-parlamentariker kräver att Sverige ska få undantag från direktivet. "Det blir svårt att få en majoritet för att stoppa förslaget och enda sättet att freda den svenska kollektivavtalsmodellen är genom ett undantag" säger den socialdemokratiska EU-parlamentarikern Johan Danielsson..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU, Sverige, Johan Danielsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, kräver, undantagi , fråganom , europeiska, minimilöner

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Nooshi Dadgostar (V) håller presskonferens

Januaripartiernas bud om förhandlingar mellan bostadsmarknadens parter imponerade inte på Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar. Nu håller partiet en presskonferens inför den stundade misstroendeomröstningen mot statsminister Stefan Löfvens regering i morgon måndag. Ekot sänder direkt..

SR - 3 timmar sedan

Vänsterpartiet säger nej till Januaripartiernas bud

Under söndagens förmiddag kom regeringen och samarbetspartierna Centern och Liberalerna med ett nytt bud till Vänsterpartiet. Det går ut på att bostadsmarknadens parter får tid fram till 1 september att förhandla om hyressättningen, säger statsminister Stefan Löfven. Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar kallar regeringens bud “politisk teater”..

SR - 3 timmar sedan

Tre häktade för falska PCR-tester

Tre personer är i nuläget misstänkta i den stora bedrägerihärvan kring falska covid-tester och reseintyg som utreds av polis och åklagare just nu. Enligt uppgifter i Expressen och Aftonbladet kan 100 000 svenskar ha lurats. “Vi är precis bara i inledningsskedet av utredningen”, säger åklagaren..

SR - 4 timmar sedan

Ramberg: Därför säger V nej till Januaripartiernas bud

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar godtar inte dagens bud från Januaripartierna, om att parterna på bostadsmarknaden får förhandla om hyresfrågan. Hon kallar budet oseröst – att Hyresgästsföreningen skulle förhandla med “pistolen mot tinningen”. Dadgostars svar var väntat, säger Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg..

SR - 5 timmar sedan

Nooshi Dadgostar om regeringens bud

Regeringen säger att parterna ska förhandla om hyressättning. Vänsterpartiet svarar på regeringens bud..

SR - 6 timmar sedan

Stefan Löfven och Annie Lööf håller pressträff

Statsminister Stefan Löfven kommer tillsammans med Centerpartiets partiledare Annie Lööf ha en digital presskonferens. I morgon hålls en omröstning om en misstroendeförklaring mot Stefan Löfven. Bakgrunden är frågan om utredningsförslaget om fri hyressättning i nyproduktion..

SR - 9 timmar sedan

Copa America hårt drabbad av covid19

Sydamerikas turnering i herrfotboll Copa America, som pågår i Brasilien, skulle bli covid-fri, men efter en veckas spel har 66 fall av covid19 konstaterats bland spelare och personal Det är oklart om de drabbade har fått smittan i Brasilien eller innan de kom in i landet Brasilien är det land där näst flest har dött i corona, bara igår dog nästan 3.000 personer, totalt har en halv miljon dött i corona.

SR - 9 timmar sedan

Flera skadade i misstänkta bilattacker i USA

I USA har flera personer skadats allvarligt i två attacker med bil. I Arizona blev nio cyklister påkörda av en pickupförare under ett cykellop. Föraren flydde från platsen men sköts senare av polis.

SR - 10 timmar sedan

Ivo granskar Karolinskas postcovid-flytt

Inspektionen för vård och omsorg granskar nu Karolinska sjukhusets omorganisation av vården för postcovidsjuka. Sjukhuset måste svara på om de analyserat patientsäkerheten, inför att en ny mottagning öppnas i Huddinge och att de lägger ner den nuvarande Solna-mottagningen. En sån analys saknas, då Karolinska menar att det inte ens handlar om en omorganisation..

SR - 10 timmar sedan

Finland lättar på reserestriktionerna

Från och med imorgon lättar Finland på reserestriktionerna. Då ska fullt vaccinerade personer från resten av Norden och EU få resa in i landet igen. Även de som kan bevisa att de varit sjuka i covid-19 under de senaste sex månaderna omfattas av lättnaderna rapporterar mediebolaget Yle.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.