SVT > Inrikes

Thursday, 17 June, 01:41

SVT - 11 maj 21 kl. 22:46

Inrikesministern om hotet från den våldsbejakande extremismen: ”Vi har gjort mycket”Den våldsbejakande islamismen i Sverige har ökat stadigt, och radikaliseringen och rekryteringen pågår i detta nu. Inrikesminister Mikael Damberg (S) säger i SVT:s Aktuellt att det saknades lagstiftning och organisation när terrorsekten IS så kallade Kalifat bildades – men att mycket har gjorts sedan dess..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Mikael Damberg, SVT, Aktuellt, IS, Kalifat

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inrikesministernom , hotetfrån den , våldsbejakande, extremismenVi har , gjort mycket

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Tre tips: Så skyddar du ditt husdjur från sommarvärmen

Sommarvärmen kan för husdjur vara jobbigt och i vissa fall – farligt. Chefsveterinären Sandra Douglas delar med sig av tre tips på hur vi kan skydda djuren från värmen. – Begränsa värmeintaget, ha alltid vatten tillgängligt och motionera tidigt på morgonen eller sent på kvällen..

SVT - 6 timmar sedan

Meteorologen: ”Kommer bli riktigt varmt i helgen”

Varm luft är nu på väg söderifrån och redan under torsdagen kommer sommarhettan att ta över hela landet. – I Sydsverige fortsätter temperaturen att stiga och på flera platser kan det bli uppåt 30 grader varmt och till och med lite till, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist..

SVT - 7 timmar sedan

Tegnell om deltavarianten: ”Vi behöver ta den på stort allvar”

Samhällspridningen av den coronamutation som först upptäcktes i Indien – deltavarianten – är ett faktum. Samtidigt har Folkhälsomyndighetens databas SmiNet tvingats stänga ner och nya covid-siffror har inte levererats på flera dagar. – Alla jobbar stenhårt för att få kontroll på situationen, säger statsepidemiolog Anders Tegnell..

SVT - 8 timmar sedan

Advokat misstänks ha hjälpt till att plantera bevis – pekas ut i krypterad chatt

En obrukbar pistol ska ha placerats i en källare – för att få de inblandade friade för mordförsök. Nu kan SVT Nyheter avslöja att en välmeriterad advokat misstänks ha varit involverad i planteringen av bevismaterial..

SVT - 8 timmar sedan

Flera advokater pekas ut i krypterade chattar: ”Smutsar ner kåren”

De avkrypterade chattarna har inte bara fått kriminella nätverk på fall – de har också resulterat i misstankar mot flera advokater. – Det är oerhört allvarligt för hela advokatkåren, säger advokaten Frida Wallin..

SVT - 9 timmar sedan

Så blir covidbeviset

Covidbevisen kommer tillgängliggöras för alla vaccinerade svenskar den 1 juli och vara kostnadsfritt. Men för de som vill intyga genomgången sjukdom eller visa upp ett negativt covid-test kan det dröja till mitten av augusti – och bli dyrt..

SVT - 12 timmar sedan

Kvinnojourernas riksförbund Unizon om åtgärdspaketet: ”Verkligen på tiden”

Unizon välkomnar regeringens åtgärdspaket som ska motverka mäns våld mot kvinnor, men påpekar flera brister. De saknar en tydlig struktur för uppföljning och betonar att det inte står klart hur allt ska finansieras. – Vi får se om riksdagen menar allvar med ambitionerna, säger Unizons ordförande Olga Persson..

SVT - 14 timmar sedan

Fartkontroller i hela landet – extra satsning på låga överträdelser

Polis i hela landet gör en extra satsning på hastighetskontroller – och fokus kommer i fortsättningen att ligga på de små hastighetsöverträdelserna. Enligt Trafikverkets Maria Krafft kör en majoritet av alla bilister upp till tio kilometer i timmen för fort. – Man upplever själv hastighetskillnaden som väldigt liten, men den gör stor skillnad.

SVT - 14 timmar sedan

Trafikpolisens Björns önskelista

Att vara nykter och att följa hastighetsbegränsningen, det är enligt trafikpolisen Björn Westholm de viktigaste faktorerna för att hålla nere olyckorna i trafiken. Men det finns fler saker att tänka på, som alla kanske inte känner till..

SVT - 16 timmar sedan

Stephanis lillasyster mördades: “Hennes liv är borta på grund av hans våld”

I april 2018 skulle Stephani ha åkt till Spanien med sin mamma och lillasyster Jasmina. Men resan blev aldrig av. Dagen efter att de hade hämtat ut sina nya pass mördades Jasmina, 21, av sin ex-pojkvän..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.