SR > Nyheter

Friday, 12 August, 01:32

SR - 03 jul 22 kl. 17:51

Minst fem döda i glaciärolyckaEn glaciär i italienska Alperna har lossnat och dödat minst fem personer. Det uppger italienska tv-kanalen RAI.Ytterligare tio personer har skadats.De som förolyckats ska ha befunnit sig på en populär vandringsled på Marmolada, det högsta berget i Dolomiterna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Alperna, RAI, Marmolada, Dolomiterna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minst fem, dödai , glaciärolycka

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

USA:s justitieministern godkände personligen tillslaget

USA:s justitieminister Merrick Garland godkände personligen beslutet om en husrannsakningsorder för Donald Trumps bostad i Florida. Det sa han på en mycket kort pressträff på torsdagskvällen svensk tid, bara tre dagar efter FBI:s tillslag mot Trumps hem.Merrick bekräftade att federal polis hade genomsökt Trumps bostad efter bevis för om han olovligen hade fört bort handlingar från Vita huset när han avgick som president.

SR - 4 timmar sedan

Högprofilerad taliban dödad i Afghanistan

I Afghanistan har den högt profilerade Taliban-predikanten, Rahimullah Haqqani, dödats i ett självmordsattentat i huvudstaden Kabul.Haqqani var känd för sitt stöd för afghanska kvinnors rätt till utbildning, och för sin starka kritik mot IS-vänliga jihadistgrupper i landet.Mordet på Haqqani - ses av Talibanregeringen i Kabul - som en stor förlust.

SR - 5 timmar sedan

Sverige har skickat två brandbekämpningsflyg till Frankrike

Åtta större bränder pågår på olika platser i Frankrike, rapporterar TT. Frankrike har nu bett andra länder om hjälp.Igår kväll kom förfrågan till svenska Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, och i förmiddags lyfte två brandbekämpningsflyg från Skavsta flygplats utanför Nyköping för att landa i Bretagne i nordvästra Frankrike.

SR - 5 timmar sedan

Vänsterpartiet: Inte fel i sak att demonstrera med flagga från PKK

Det är i sak inte fel att demonstrera med en flagga från PKK, menar Vänsterpartiets utrikespolitiske talesperson Håkan Svenneling.Det var förra månaden i Almedalen som tre riksdagsledamöter från Vänsterpartiet höll upp en flagga från den terrorklassade organisationen."PKK har begått brott mot mänskliga rättigheter, men terrorklassningen utgör ett hinder mot fred i Mellanöstern", säger Håkan Svenneling..

SR - 6 timmar sedan

Ryssland om Lettlands terrorklassning: ”Främlingsfientligt”

Parlamentet i Lettland klassar Ryssland som statlig terrorfinansiär och beskriver också Rysslands attacker mot civila i Ukraina som terror.I uttalandet uppmanar Lettland också EU att stoppa visum för ryska och belarusiska medborgare som vill resa in i unionen.Ryssland fördömer Lettlands resolution och talespersonen för det ryska utrikesministeriet kallar det för främlingsfientligt, rapporterar Reuters..

SR - 6 timmar sedan

Nya beskjutningar av kärnkraftverket Zaporizjzja

Nu kommer uppgifter om att det ukrainska kärnkraftverket Zaporizjzja återigen beskjutits. Både Ukraina och Ryssland bekräftar att det har skett tio nedslag mot verkets administrativa delar och mot en brandstation. Men vad gäller vem som sköt, skiljer sig meningarna åt.

SR - 7 timmar sedan

Energikrisen: Scholz tror inte på oroligheter till hösten

Rysslands krig mot Ukraina och farhågor för sociala oroligheter i Tyskland till följd av stigande levnadsomkostnader var de dominerande ämnena när förbundskansler Olaf Scholz höll en nära två timmar lång presskonferens i Berlin idag.Scholz tror inte att det kommer att bli oroligt i Tyskland till hösten på grund av höga elpriser. Han är övertygad om att de sociala skyddsnäten kommer att fånga upp de svagaste i samhället, rapporterar Sveriges Radios utsända Daniela Marquardt.

SR - 8 timmar sedan

Svenska experter: Uppvärmt kylvatten ett hanterbart problem

I sommar har franska reaktorer stoppats, på grund av att kylningen brister då floder blir för varma.I Sverige kan kärnkraftverken också påverkas även om den risken är liten. Det säger Jan Hanberg som är kärnsäkerhetsexpert vid Strålsäkerhetsmyndigheten.

SR - 8 timmar sedan

Här har Sjukvårdspartiet minskat administrationen – för att rädda vården

Flera regionala sjukvårdspartier vill skära i administrationen för att klara ekonomin, och det som styr i Region Norrbotten uppger att 400 administrativa tjänster sparats in.Nationella vårdkompetensrådet såg i en analys av coronapandemin att administration fick stå tillbaka till förmån för kärnverksamheten.“Det ser jag som en del i lösningen på vårdens utmaningar”, säger Ann-Marie Wennberg Larkö, ordförande i rådet och sjukhusdirektör för Sahlgrenska..

SR - 8 timmar sedan

Efter toppmötet i Köpenhamn – Ukraina får ytterligare stöd

Idag hölls ett toppmöte i Köpenhamn mellan flera allierade länders försvarsministrar. De diskuterade bland annat ytterligare stöd till Ukraina med anledning av den ryska invasionen.”Det nya nu är att vi tittar på produktion, minröjningskompetensprojekt och övning av ukrainska medborgare”, säger Sveriges försvarsminister Peter Hulqvist, som inte utesluter fler vapenleveranser till Ukraina.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.