Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 13 August, 05:13

Cornucopia - 03 jul 22 kl. 14:02

På plats i Visby för Almedalsveckan 2022Så var vi på plats i Visby för Almedalsveckan 2022. Vi har ett späckat schema, men kan i mån av tid vara tillgängliga om någon vill oss något eller vill bjuda in Lena och/eller mig på något mingel eller event.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Visby, Almedalsveckan, Lena, SAS, Ryssland, Sverige, Bornholm, Danmarks

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: På plats i Visbyför , Almedalsveckan, 2022

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 10 timmar sedan

Recension av Kungshjärta från BTJ – “spännande uppföljare”

Artikeln innehåller betallänkar för Adlibris och Bokus Bibliotekstjänst BTJ har skrivit en fin och seriös recension av Kungshjärta, som kallar boken för en spännande uppföljare. Och tydligen var boken #1 mest sålda skönlitterära bok i Sverige härom veckan upp från #7, vilket jag missade. Förra veckan hade den halkat ner till #2.

Cornucopia - 18 timmar sedan

UPPDATERAS: Något lugnare strider – fortsatta terrorbombningar mot Ukraina – 98% av ukrainarna tror på seger

Gårdagens strider var något lugnare i Donbasutbuktningen och ryska försök till anfall slogs tillbaka. Ryssland fortsätter sina terrorbombningar mot den ukrainska civilbefolkningen, men två kryssningsrobotar sköts ner utanför Charkiv. 98% av ukrainarna tror nu ukrainsk seger i kriget och 91% stöder president Zelensky.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Svensk inflationökning pausar – men matpriser upp 13.5% – rekordhöga elpriser idag – blandade börser på fredagsmorgon i Asien

Likt i USA pausade ökningarna i inflationen i Sverige under juli, men priserna på mat fortsätter upp med en årstakt på 13.5%. Elpriserna är idag rekordhöga i SE4 Skåne och elen har aldrig förr varit så dyr.

Cornucopia - Igår: 21:07

Kungshjärta – ljudboken, e-boken och strömningstjänsterna

Artikeln innehåller betallänkar för Storytel, Bookbeat, Nextory, Adlibris och Bokus. Jag får många frågor om när Kungshjärta kommer som ljudbok, respektive när boken kommer som e-bok till Nextory. Vi var tvungna att skaffa en ny inläsare av ljudboken så den är försenad till slutet av augusti.

Cornucopia - Igår: 18:12

Foton: Bilfria Jakriborg i Staffanstorps Hjärup

Jakriborg är en bilfri stadsdel i kommunen Staffanstorps tätort Hjärup, som är utformad som en befriande konsekvent pastisch på en medeltida hansastad. Det finns olika kritik mot området, som helt består av hyresrätter, men men kan väl konstatera att bilfri bara betyder att man parkerar sina bilar utanför, trots att stadsdelen ligger alldeles intill Hjärups pendeltågstation. Gatulivet lyser också med sin frånvaro, så stadsdelen upplevs som både bil- och fotgängarfri.

Cornucopia - Igår: 10:41

UPPDATERAS: Fortsatt stora ryska förluster – terrorbombningar över hela Ukraina – rysk försvarsindustri kan inte leverera exportorder

Ryssland fortsättera att anfalla i Donbasutbuktningen men tog stora förluster. Terrorbombningar har skett mot bland annat Dnipro, Vinnytsia, Charkiv och Nikopol. Den ryska försvarsindustrin får allt svårare att leverera sina exportorder, dels på grund av sanktioner och dels på grund av att man behöver skicka materiel till kriget i Ukraina.

Cornucopia - Igår: 08:45

Börserna upp i Asien under torsdagsmorgonen – inflationen planar ut i USA, lägre än väntat – högre inflation och lågkonjunktur väntas i Sverige enligt KI

Börserna är upp i de asiatiska tidszonerna under torsdagsmorgonen efter breda uppgångar på amerikanska inflationssiffror som visar att inflationen planat ut och var lägre än väntat i USA. Konjunkturinstitutet tror att inflationen i Sverige når 10% i vinter och att Sverige går in i en lågkonjunktur, samt att styrräntan höjs ytterligare 1.25 procentenheter till årsskiftet.

Cornucopia - I förrgår: 17:12

Gästartikel: Insamling för amröjningsdrönare till Charkiv – den första i sitt slag

Artikeln är skriven av Lena Wilderäng, adrenalena.se, som tillsammans med Swedish Rescuers levererat amublanser, räddningsfordon och räddningsutrustning till Ukraina sju gånger nu. Lena är bloggarens fru.

Cornucopia - I förrgår: 10:14

UPPDATERAS: 15 tortyroffer begravs i Butja – rysk flygbas på Krym sprängd – ryska terrorbombningar fortsätter med stora civila dödsoffer – stora ryska förluster i strider

I Butja har ytterligare femton torterade mordoffer från den ryska ockupationen begravts. En viktig rysk flygbas på Krym sprängdes igår och dansen runt hur det hela gick till är intressant även om bloggen har det sannolika svaret från trovärdiga källor. Ryska terrorbombningar av civila mål i Ukraina fortsätter med stora civila dödsoffer.

Cornucopia - I förrgår: 08:55

Amerikanska räntor stiger – guldpriset upp – börsfall i Asien under onsdagsmorgonen – konjunkturuppdatering idag

De amerikanska marknadsräntorna fortsätter att stiga och guldpriset ökar något för oss svenskar tillsammans med svagare krona. Börserna i de asiatiska tidszonerna fortsätter gårdagens börsfall i Europa och USA. Konjunkturinstitutet kommer snart med en uppdatering om den svenska konjunkturen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.