SvD > Nyheter

Wednesday, 10 August, 22:01

SvD - 03 jul 22 kl. 13:50

Når du ”officersnivå” i militärkunskap?Kriget i Ukraina har satt fokus på begrepp och ord från den militära världen. Testa dina kunskaper på området. Når du 10 av 15 poäng håller du svensk officersnivå, enligt Ilmari Käihkö, docent i krigsvetenskap..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Ukraina, Ilmari Käihkö

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nårdu , officersnivåi , militärkunskap

Fler nyheter från SvD

SvD - 30 minuter sedan

Brasilien vägrar spela uppskjutna matchen

Brasilianska fotbollsförbundet har meddelat att de inte kommer att spela den uppskjutna VM-kvalmatchen mot Argentina nästa månad..

SvD - Igår: 11:39

Senaste nytt om valet 2022

Följ SvD:s direktrapportering om riksdagsvalet 2022 – öppen för alla läsare..

SvD - 1 timme sedan

Färre båtmotorstölder polisanmäls

Antalet polisanmälda båtmotorstölder har minskat rejält de senaste åren. Polisen vet inte vad det beror på.– Någon bra förklaring kan jag faktiskt inte ge, säger polisinspektör Mats Trulsson som arbetar med projektet båtsamverkan..

SvD - 1 timme sedan

Skärmtiden är inte det största problemet

Varför pratar vi så mycket om sociala medier och så lite om de sociala villkor som ligger bakom missnöjesyttringarna på nätet? I ”Stolen focus” konstaterar Johann Hari att vi må ha blivit beroende av våra skärmar men att denna teknik kom in i våra liv i ett ögonblick när vi var särskilt sårbara för den..

SvD - 1 timme sedan

Tomma valsedlar kan öppna för extremister

I årets val har partierna ovanligt många tomma listor, och extremister har tidigare lyckats kuppa in sig på öppna valsedlar. KD sticker i år ut, och har på flera håll öppna listor där utomstående kan försöka bli invalda..

SvD - 1 timme sedan

Skolföretag vill lämna börsen efter vinstdebatt

Atvexa är nästa friskoleföretag på väg att lämna aktiemarknaden, efter ett Engelska skolan försvann härom året. Orsaken? Den politiska debatten.

SvD - 1 timme sedan

Pråmar och flodbadare kan bli strandsatta

Themsen torkar och Rhen är knappt farbar.Värmen får flera av Europas viktigaste floder att se ut som att de sinar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.