DI > Ekonomi

Friday, 12 August, 10:49

DI - 03 jul 22 kl. 13:00

Debatt: Försenad digital revolution kostar gröna industrijobbDet är knappast någon tillfällighet att Almedalsveckan i år i mycket större utsträckning än tidigare år tar upp ämnet digitalisering. Parallellt med kriget i Ukraina pågår en teknisk revolution som skapar fantastiska möjligheter och som får konsekvenser för alla samhällssektorer – inte minst industrin, skriver Ericssons CTO Erik Ekudden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Almedalsveckan, Ukraina, Ericssons CTO Erik Ekudden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Försenad, digital, revolution, kostar, gröna, industrijobb

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Tethys Oil producerade 9.643 fat om dagen i juli

Tethys Oils andel av produktionen på Block 3&4 onshore Sultanatet Oman, före avräkning av statens andel, uppgick under juli 2022 till 298.937 fat olja, motsvarande en genomsnittlig produktion om 9.643 fat olja per dag..

DI - 10 minuter sedan

Trafiken över Öresundsbron ökar – pandemieffekt på väg bort

Trafiken över Öresundsbron har ökat successivt under våren och sommaren och börjar närma sig nivåerna före pandemin..

DI - 15 minuter sedan

C vill sänka elnätsavgifter med 30 procent

Centerpartiet vill använda Svenska kraftnäts mångmiljardkassa till att pressa elpriserna, kapa elnätsavgifterna och införa ett grönt avdrag för energieffektivisering. ”Det innebär en rejäl prispress ned på elräkningen”, säger partiledare Annie Lööf..

DI - 30 minuter sedan

Svenska kronan försvagas efter inflationssiffran

Europaräntorna handlas något högre på fredagen, medan euron tappar mot dollarn. Börserna är upp medan oljan stiger. Svenska kronan sjunker mot dollar och euro..

DI - 30 minuter sedan

Danske Bank tror Riksbanken höjer med 75 punkter två gånger i rad

Danske Bank ändrar sin prognos och tror nu att Riksbanken höjer styrräntan med 75 punkter i såväl september som oktober – för att sedan vara klara med räntehöjningar..

DI - 45 minuter sedan

Nordisk Bergteknik förvärvar bolag med omsättning på 49 miljoner kronor

Nordisk Bergteknik, som är verksamt inom berghantering och grundläggning, har beslutat om ett förvärv av samtliga aktier i TSB Borrentreprenad..

DI - 1 timme sedan

Innovativ investeringsprodukt stödjer Läkarmissionens viktiga arbete i Ukraina

Garantum har arrangerat ännu en nydanande strukturerad produkt i samarbete med Crédit Agricole CIB och Läkarmissionen. De pengar som placeras investeras i olika projekt som bidrar till att lösa sociala problem. Dessutom går en del av intäkterna till Läkarmissionens viktiga arbete i Lviv i Ukraina..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen tar fart – Boozt rapportrusar

Stockholmsbörsen öppnade fredagshandeln med små rörelser men har stärkts vid 9.40-tiden. Sent på torsdagskvällen meddelade BHG Group att vd Adam Schatz får lämna bolaget.

DI - 1 timme sedan

Storbritannien närmar sig recession

Under det andra kvartalet krympte Storbritanniens bruttonationalprodukt (BNP) med 0,1 procent. Det efter en ökning med 0,7 procent i det första kvartalet..

DI - 1 timme sedan

Indikationer på konjunkturtopp i techbranschen

Vinstregnet kan vara över för asiatiska teknikjättar. Stigande kostnader pressar, samtidigt som efterfrågan kan vara på väg att minska när kunderna väljer att sälja från lagren, enligt en ny rapport..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.