DI > Ekonomi

Saturday, 13 August, 17:45

DI - 03 jul 22 kl. 11:10

Bolagsverket: Snabbare handläggning vid nybildning av aktiebolagBolagsverket genomgår vad de kallar för en ”digital transformation” som ska effektivisera och digitalisera flera processer.   Från och med den 1 augusti ska bildandet av ett aktiebolag online ske snabbt, inom fem dagar eller 10 dagar, skriver de i ett pressmeddelande..
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolagsverket, Snabbare, handläggningvid , nybildningav , aktiebolag

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Altors plastjätte rekordinvesterar i Sverige

Plastföretaget Trioworld, som ägs av riskkapitalbolaget Altor, har beslutat att miljardinvestera i en rad anläggningar, med sikte på att fördubbla omsättningen. Bland storsatsningarna som fått grönt ljus och stort statligt stöd är bygget av en Sveriges största anläggningar för återvinning av plast..

DI - 1 timme sedan

Amerikansk ekonomi tar ny form efter klimatpaketet

USA:s president Joe Biden har haft en bra vecka. Hans enorma klimat- och skattepaket med ekonomiska stimulansåtgärder har klubbats av kongressen efter en skakig resa. Statsmakten går därmed in och reglerar stora ansvarsområden efter år av fri marknadsstyrning..

DI - 3 timmar sedan

C vill slopa skatt för egenanvändning av solel

Tak på ladugårdar, simhallar och parkeringshus är en outnyttjad energiresurs, anser Centerpartiet. ”Vi måste maxa alla våra gröna energislag”, säger C-ledaren Annie Lööf..

DI - 4 timmar sedan

Damberg rasar mot M:s sparförslag: ”Har inte lärt sig något från pandemin”

Moderaterna vill göra besparingar inom a-kassan på 7 miljarder kronor för att delfinansiera skattesänkningar under den kommande lågkonjunkturen. Finansminister Mikael Damberg (S) riktar stark kritik mot förslaget. ”Moderaterna förstår inte vilka grupper som verkligen hamnar i kläm”, säger han till Di..

DI - 5 timmar sedan

USA:s representanthus har klubbat stort reformpaket

USA:s representanthus godkänner ett stort reformpaket som kongressens andra kammare, senaten, klubbade i slutet av förra veckan..

DI - 6 timmar sedan

Scholz ska frågas ut om skattebedrägerihärva

Nya detaljer om en skattebedrägerihärva under Olaf Scholz tid som borgmästare i Hamburg pressar den tyske förbundskanslern. Scholz tiger om saken, som dragit till sig ytterligare uppmärksamhet sedan 200.000 euro i kontanter av oklart ursprung hittats hos hans partikollega i Hamburg – en tidigare inflytelserik ledamot i förbundsdagen..

DI - 6 timmar sedan

Legendar med solkigt eftermäle

Pontus Hultén var en av 1900-talets viktigaste kulturpersonligheter. I sin biografi över museimannen placerar Claes Britton honom internationellt sett jämsides med Astrid Lindgren och Ingmar Bergman. Men jämfört med dem är Hultén bortglömd och dras med ett skamfilat eftermäle..

DI - 7 timmar sedan

Kinesiska tillverkaren blir först i Sverige med eldriven pickup

Tesla Cybertruck eller R1T från Amazonbackade Rivian? Nej, kinesiska Maxus blir först ut på den svenska marknaden med en elektrisk pickup, ET90..

DI - 8 timmar sedan

Aktivistfond köper in sig i New York Times

Aktivistfonden Value Act vill väcka liv i New York Times aktie, som fallit med drygt 30 procent sedan årsskiftet. Den nya storägaren propagerar för att tidningen ska satsa ännu hårdare på att kombinera nyheter med annat innehåll i sina prenumerationer..

DI - 8 timmar sedan

Brittisk militär: Rysk marinflygskapacitet betydligt försämrad

De kraftiga explosionerna vid flygbasen Saky på den ryskockuperade Krimhalvön i tisdags lär ha förstört flera stridsflygplan, att döma av bland annat satellitbilder..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.