SR > Nyheter

Wednesday, 10 August, 23:03

SR - 03 jul 22 kl. 10:08

Andersson tvekar om kurdernas statusSocialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson vill varken använda ordet terrorister eller frihetskämpar för att beskriva det kurdiska partiet PYD och deras väpnade grenar YPG/YPJ som stred mot IS i norra Syrien. Detta trots att Turkiet stämplar partiet som terrorister – och att Socialdemokraterna tidigare kallat dom för frihetskämpar– Det är ju inte en terrororganisation som PKK är. Det är inte bara vi i Sverige som anser det, vi följer EU:s terrorlagstiftning.Det sa Andersson i Ekots partiledarutfrågning under Almedalsveckan på Gotland..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Magdalena Andersson, PYD, YPGYPJ, IS, Syrien, Turkiet, Socialdemokraterna, PKK, Sverige, EU, Andersson, Ekots, Almedalsveckan, Gotland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Andersson, tvekarom , kurdernas, status

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Bränderna i Frankrike: 9 av 10 i misstänks vara anlagda

Det brinner på flera platser runt om i Frankrike och över 10 000 personer har behövt evakueras.Flera av bränderna misstänks vara anlagda, en av dem är den stora skogsbranden i Gironde, söder om Bordeaux."Man har kunnat lokalisera åtta platser där elden startade inom loppet av en timme", säger Cecilia Blomberg, Sveriges radios utsända, om skogsbranden i Gironde..

SR - 3 timmar sedan

Spanien ransonerar el – reglerar vilken temperatur man får ha inne

I Spanien genomförs idag nya regler för att minska landets energiförbrukning.Den viktigaste åtgärden är att man inte får köra luftkonditioneringen på lägre än 25 till 27 grader och uppvärmningen får inte passera 19 grader på vintern.Dessutom kommer spanska städer bli mörkare på nätterna eftersom skyltfönster och dekorationsbelysning ska släckas klockan 22 på kvällarna..

SR - 4 timmar sedan

Donald Trump förhörd – vägrade svara på frågor

I USA har den tidigare presidenten Donald Trump förhörts kring företaget Trump Organization. Men Trump valde dock att inte svara på några frågor.Familjebolaget Trump Organization, som bland annat har verksamhet inom fastighetsbranschen, misstänks för att ha redovisat felaktiga uppgifter för att undgå att betala skatt.

SR - 5 timmar sedan

Berlusconi är tillbaka – planerar att ställa upp i valet till senaten

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi planerar att ställa upp i valet till senaten den 25 september. Det uppgav Berlusconi själv i en intervju i dag.Ryktet att Berlusconi vill återvända till politiken har florerat i flera veckor.

SR - 6 timmar sedan

”Bara att rulla på vågorna och hoppas på bättre tider”

Nästa år går Sverige in i en lågkonjunktur enligt en ny prognos från Konjunkturinstitutet. Hör Steven, en av alla svenskar som påverkas. Dom svenska hushållen har inte varit så pessimistiska inför framtiden sedan 1996, det visar Konjunkturinstitutets nya prognos.

SR - 6 timmar sedan

Nio ryska krigsflygplan förstörda i explosion på Krim

Nio ryska krigsflygplan förstördes i de omfattande explosioner som skedde på en militärflygplats på Krimhalvön igår.Detta uppger det ukrainska flygvapnet, rapporterar NBC News.Ryssland har tidigare sagt att inget militärt materiel skadades i explosionerna..

SR - 6 timmar sedan

Upprepade covidinfektioner kan leda till fler följdsjukdomar

Återupprepade covidinfektioner kan öka risken för följdsjukdomar, postcovid och död. Det visar en undersökning som gjorts på Amerikanska veteraner av Washington University School of Medicine.De tidiga resultaten tyder dock på att risken för en rad följdsjukdomar och död oavsett orsak ökar ju fler infektioner en patient haft.

SR - 7 timmar sedan

Amerikanska inflationen sjönk mer än väntat

Den amerikanska inflationen sjönk mer än väntat i juli, till 8,5 procent. I juni låg den på 9,1 procent.Samtidigt är inflationen kvar på historiskt höga nivåer.

SR - 8 timmar sedan

Fler länder ställer krav på EU: ”Ryska turister måste stoppas”

Estland är senaste landet att sälla sig till skaran länder som uppmanar EU och Schengen-länderna att ta ett gemensamt beslut om att stoppa ryska turister från att resa till Europa. Finland och Lettland har också meddelat att man vill se gemensamma bestämmelser för Schengenområdet - och att frågan kommer lyftas när EU:s utrikesministrar träffas senare i augusti. "Det måste finnas ett pris för vad Ryssland gör, även om det är kollektiv bestraffning", säger fransmannen Florian Raffenne på besök i Finland, som tycker att det vore en bra idé om hela Schengenområdet satte stopp för ryska turistvisum..

SR - 8 timmar sedan

Börje Salming drabbad av ALS

Den tidigare hockeyspelaren Börje Salming har drabbats av ALS..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.