SR > Nyheter

Monday, 15 August, 20:30

SR - 03 jul 22 kl. 07:06

För stort tryck på MatmissionenAntalet ansökningar till Matmissionen i Malmö, som säljer mat till reducerat pris, var så stort i juni att butiken blev tvungen att stoppa nya medlemskap, rapporterar SVT.Även hjälporganisationen Räddningsmissionen, som har två butiker i Göteborg, märker av en stor tillströmning i takt med att inflationen stiger och matpriserna går upp.Matmissionen i Malmö hade som mål att ta emot 3.000 nya medlemmar under 2022 – men siffrorna uppnåddes redan det första kvartalet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Matmissionen, Malmö, SVT, Räddningsmissionen, Göteborg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: För stort, tryck, Matmissionen

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Franska styrkor lämnar Mali

Frankrike har nu helt dragit sig tillbaka militärt från Mali. Idag korsade den sista franska styrkan i Mali gränsen till Niger, meddelar franska myndigheter i ett uttalande.Sedan 2013 har Frankrike hjälpt Mali att bekämpa ett uppror av jihadistiskt motiverade grupper.

SR - 30 minuter sedan

Afghanistankännaren: Folkligt stöd för flickors utbildning

Idag är det på dagen ett år sedan talibanernas maktövertag i Afghanistan.Terese Cristiansson, Mellanösterkorrespondent för TV4 Nyheterna, är på plats i Afghanistan och säger att många av talibanernas löften om ett modernare styre, inte har hållits - inte minst vad gäller kvinnors utbildning.Anders Fänge, Afghanistankännare från Svenska Afghanistankommittén, säger dock att det sannolikt finns ett folkligt stöd för att flickor ska få gå i skolan.

SR - 2 timmar sedan

Lööf öppnar för att ingå i S-regering

Centerledaren Annie Lööf ser Magdalena Andersson som den bästa statsministerkandidaten, det säger hon i en intervju med Dagens Nyheter.Att Magdalena Andersson kan tänka sig att samarbeta med alla partier utom Sverigedemokraterna framhåller Lööf som ett skäl till varför hon föredrar Andersson framför Moderaternas Ulf Kristersson.Centern kan även tänka sig att ingå i en S-ledd regering, säger Annie Lööf i intervjun med DN..

SR - 2 timmar sedan

Dyra elräkningar väntar i Storbritannien – Labour föreslår fryst maxpris

Då taket för vad man får betala för energi höjs i oktober väntas snitträkningen för britter bli dubbelt så hög som samma tid förra året.Oppositionspartiet Labour föreslår nu att taket ska frysas i sex månader, så att räkningarna stannar på den nivå de ligger på i dag.Förslaget ska bland annat finansieras med en extra skatt för energibolag, men kritiseras för att vara för kortsiktigt..

SR - 2 timmar sedan

Kritiken mot M:s förslag om gängkriminella: "Ett slag i luften"

Moderaterna vill göra det olagligt att att delta i ett kriminellt gäng, ett av flera förslag som partiet presenterat för att att fler som hjälper kriminella gäng kan straffas.Men förslagen får kritik från justitieminister Morgan Johansson.”Förslaget är ett slag i luften, att dutta lite i marginalen.

SR - 2 timmar sedan

Byggkostnaderna skenar – “Fler hamnar utanför bostadsmarknaden”

Flera bostadsbolag inom allmännyttan bygger inte några nya hyresrätter i år.Det här beror på de stigande byggkostnaderna, i juni var ökningen den högsta sedan 1980.“Fler hamnar utanför bostadsmarknaden för vi vet ju då att det är svårt att komma in på den ägda marknaden specifikt för den grupp som efterfrågar en hyresrätt istället”, säger Sofia Heintz, på Allmännyttan..

SR - 3 timmar sedan

Talibaner firar ett års styre i Afghanistan

Talibanstyret i Afghanistan har utlyst en nationell helgdag idag för att fira att det gått ett år sen maktövertagandet när amerikanska trupper lämnade landet. I spridda parader firade talibaner idag, till fots, på cyklar och motorcyklar. Vissa bar vapen och riktade slagord mot USA, enligt nyhetsbyråer.

SR - 3 timmar sedan

KD vill slopa moms på el

Momsen på el, som ligger på 25 procent, ska enligt KD:s förslag slopas under fyra månader - december till mars. Energiskatten föreslås bli rörlig och sänkas med minst 10 öre när priserna på el överstiger snittpriset för dom senaste fem åren. Sammanlagt beräknas dessa två åtgärder kosta ca 15 miljarder kronor.

SR - 5 timmar sedan

Socialdemokraterna vill skriva in alla nyanlända treåringar i förskolan

Partiet vill göra det obligatoriskt för kommunerna att skriva in alla barn från tre år och uppåt, som bott en kortare tid i Sverige, i förskolan.På det här sättet vill Socialdemokraterna förbättra barnens språkkunskaper, enligt integrationsminister Anders Ygeman.Men förslaget om obligatorisk inskrivning är inte tvingande.

SR - 5 timmar sedan

Rättegång inleds efter påskupploppen i Örebro

I Örebro började rättegången mot tre personer misstänkta för vara inblandade i upploppen i påskas inletts idag.De tre männen är tidigare kända av polisen och kunde via filmmaterial identifieras under utredningens gång. De misstänks för grovt sabotage mot blåljusverksamhet efter upploppen i Örebro på långfredagen då minst 71 poliser skadades..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.