SVT > Utrikes

Monday, 15 August, 20:35

SVT - 03 jul 22 kl. 02:08

Rekord för avskogning i BrasilienAvskogningen i brasilianska Amazonas har slagit nytt rekord under årets sex första månader, enligt Brasiliens nationella rymdforskningsinstitut (Inpe) som analyserar satellitbilder..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Brasilien, Amazonas, Brasiliens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordför , avskogningi , Brasilien

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

SVT:s korrespondent: ”Kommer sannolikt tas till domstol”

Det skulle bli ett fredligt val i Kenya – men politiskt kaos har utbrutit efter att valresultatet ifrågasatts. Det riskerar nu att sluta på samma sätt som vid flera tidigare val i landet. – Risken är stor att det blir en osäker period med våld på gatorna, säger SVT:s Afrikakorrespondent Johan Ripås..

SVT - 3 timmar sedan

Kaos när valresultat i Kenya presenterades – slagsmål utbröt i lokalen

Kenyas nya president heter William Ruto, enligt det officiella valresultatet. Men samtidigt som resultatet meddelades tog delar av valkommissionen avstånd från det – och tumult utbröt i lokalen..

SVT - 5 timmar sedan

Tio gruvarbetare fortfarande fast i mexikansk gruva

De tio gruvarbetare som den 3 augusti fastnade i en gruva i Mexiko har, trots intensiva räddningsinsatser, ännu inte kunnat räddas. Nu har vattennivåerna i gruvan höjts vilket försvårar möjligheterna att få ut dem..

SVT - 5 timmar sedan

Aung San Suu Kyi döms till längre fängelsestraff

Den avsatta civila ledaren Aung San Suu Kyi har dömts till ytterligare sex år i fängelse för korruption av en domstol i militärdiktaturens Myanmar..

SVT - 11 timmar sedan

Ett år sedan talibanerna tog över: ”Man ser hopplösheten”

I dag, 15 augusti, är det exakt ett år sedan som talibanerna tog över makten i Afghanistan. – Det är en dramatisk förändring som skett på ett år beskriver SVT:s korrespondent Samir Abu Eid som tillsammans med fotograf Salim Alsabbagh bevakar Afghanistan och Mellanöstern. .

SVT - 12 timmar sedan

Bro har kollapsat i Norge

En bro i Øyer kommun i Gudbrandsdalen i Norge har kollapsat, rapporterar norska medier. Två fordon befinner sig i vattnet, enligt polisen..

SVT - 13 timmar sedan

Professorn om regeringsbildningen: ”Den här gången kommer det gå snabbare”

Sverige kommer få en ny regering efter valet den 11 september. Det finns två tydliga regeringsunderlag, men båda med liknande utmaningar. – Det är ungefär en likvärdig uppgift som Magdalena Andersson (S) och Ulf Kristersson (M) har, säger Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap..

SVT - 17 timmar sedan

Putin och Kim i brevväxling

Rysslands president Vladimir Putin vill att banden till Nordkorea stärks, rapporterar Sky News med hänvisning till den nordkoreanska statligt kontrollerade nyhetsbyrån KCNA..

SVT - 23 timmar sedan

Efter nya lagen om ”fejk” – ryssar döms på löpande band

Sedan kriget bröt ut i Ukraina har tusentals ryssar dömts för att ha ”misskrediterat” den ryska armén. Brotten kan bestå i allt från poster i sociala medier, till att öppet opponera sig mot kriget eller bära blågula kläder..

SVT - 23 timmar sedan

”Det går emot både rysk och internationell rätt”

Tusentals människor har redan dömts enligt de nya lagarna om ”misskreditering” och ”falska uppgifter” som tillkom efter krigsutbrottet i Ukraina. – Vi tror att det här handlar om att skrämma människor, säger Daria Korolenko, analytiker och jurist som arbetar med att hjälpa dem som blir anklagade..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.