News55 > Nyheter

Monday, 08 August, 19:33

News55 - 02 jul 22 kl. 21:56

Debatt: Satsningar på vatten­verken krävsDet är dyrt att sänka nivåerna av hälsofarliga PFAS-ämnen i dricksvatten. Därför behöver regeringen skjuta till medel till vattenverken. Det skriver Naturskydds­föreningen och Svenskt Vatten på Svenska Dagbladets debattsida. När Livsmedels­verket sänker. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
PFAS, Naturskydds, Svenskt Vatten, Svenska Dagbladets, Livsmedels

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Satsningar, vatten, verken, krävs

Fler nyheter från News55

News55 - 5 minuter sedan

Världsbanken lovar miljardstöd till Ukraina

Världsbanken kommer att ge ytterligare 4,5 miljarder dollar, motsvarande runt 46 miljarder kronor, i stöd till Ukraina, uppger banken i ett pressmeddelande. Pengarna ska hjälpa den ukrainska regeringen att upprätthålla dess uppdrag, både nationellt och….

News55 - 15 minuter sedan

Lars von Trier har fått Parkinsons sjukdom

Den danske regissören Lars von Trier har drabbats av Parkinsons sjukdom. Det uppger produktionsbolaget Zentropa i ett pressmeddelande. "Lars är vid gott mod och behandlas för sina symtom, och arbetet med att slutföra "Riket Exodus" fortsätter som planer….

News55 - 1 timme sedan

Duplantis segrade– tung diskusdag för Petterson

Armand Duplantis tog en ny seger i stavhopp. Den nyblivne SM-guldmedaljören, i diskus, Simon Petterson hade däremot en tung dag i ungerska Szekesfehervar och blev femma. Världsrekordhållaren i stavhopp, Armand Duplantis, inledde Continental Tour-tävling….

News55 - 45 minuter sedan

650 barn kroppsvisiterade av Londonpolisen

Londonpolisen har kroppsvisiterat över 600 barn under en tvåårsperiod. Mer än hälften av dem som visiterats är pojkar som är svarta. Siffrorna begärdes ut av Englands barnkommissionär Rachel de Souza, efter avslöjande tidigare i år om hur en 15-årig fli….

News55 - 1 timme sedan

Iran studerar förslag till nytt kärnenergiavtal

Försöken att blåsa liv i kärnenergiavtalet med Iran har resulterat i ett slutförslag som Teheran nu granskar. EU lade på måndagen fram förslag till ett nytt avtal under förhandlingarna som återupptogs i Wien i torsdags. Rysslands sändebud Michail Uljano….

News55 - 1 timme sedan

Ny seger för Duplantis – vann i Ungern

Världsrekordhållaren i stavhopp, Armand Duplantis, inledde Continental Tour-tävlingen i ungerska Szekesfehervar med att enkelt hoppa 5,60. Även fransmännen Renaud Lavillenie och Thibaut Collet klarade dock 5,60 och tävlingen fortsatte. I andra hoppet to….

News55 - 16 timmar sedan

Zaporizjzja allt närmare folkomröstning

Det av Ryssland installerade ockupationsstyret i regionen Zaporizjzja går vidare med planerna på att anordna en folkomröstning om att området ska ansluta till Ryssland. "Jag har undertecknat ett dekret om att börja arbeta med frågan om att organisera en….

News55 - 2 timmar sedan

Försvarssamarbetet stärks i Östersjön

Försvarssamarbetet i Östersjön mellan Sverige, Norge och Danmark ska stärkas. Det ska bland annat bli lättare att utnyttja varandras militära infrastruktur och luftrum för att kontrollera regionen. Under måndagen tog försvarsminister Peter Hultqvist (S)….

News55 - 2 timmar sedan

Blinken: Afrika ingen spelplan för stormakter

USA vill ha ett äkta partnerskap med Afrika och är inte ute efter att skaffa inflytande genom att mota bort andra stormakter från kontinenten. Det är budskapet från utrikesminister Antony Blinken. Blinken är på Afrikaturné och träffade på måndagen Sydaf….

News55 - 2 timmar sedan

OS-medaljören stängs av efter rattfylla

Skridskostjärnan Kim Min-Seok har blivit avstängd från tävling i 18 månader av det koreanska skridskoförbundet efter att ha krockat sin bil under påverkan av alkohol efter en utekväll med landslaget. Även förbundskaptenen Kim Jin-Su och tre landslagskol….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.