SVT > Utrikes

Wednesday, 10 August, 23:16

SVT - 02 jul 22 kl. 21:31

”De hjälparbetare som är kvar nu är ganska ensamma”I takt med antalet migranter som tar sig över havet till Grekland så ökar behovet av hjälp till de organisationer som är verksamma i området. Som en respons gentemot de grekiska myndigheterna vill man visa upp hur situationen ser ut på plats..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Grekland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De hjälparbetaresom är , kvarnu är , ganska, ensamma

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Experten: ”Svårt att tänka att det här var en olycka”

Ett klipp i sociala medier visar två kraftiga explosioner samtidigt på en rysk militärflygbas på Krim. Att det skulle röra sig om en ukrainsk attack har både Ukraina och Ryssland förnekat. – Ukraina har skäl att förneka den här attacken eftersom de inte vill eskalera kriget, säger Ilmari Käihkö, docent i krigsvetenskap vid Försvarshögskolan..

SVT - 1 timme sedan

Iransk revolutionsgardist åtalas för mordplan mot John Bolton

En medlem ur Irans revolutionsgarde åtalas för att ha försökt leja ett mord på USA:s tidigare nationella säkerhetsrådgivare John Bolton. Mordplanen tros vara en hämnd för den amerikanska drönarattacken som dödade den iranske generalen Qassem Soleimani 2020..

SVT - 2 timmar sedan

Wagnergruppen rekryterar tusentals ryska fångar till kriget i Ukraina

Närmare 3 000 fångar på ryska anstalter har rekryterats till kriget i Ukraina – och det är bara början. Det menar organisationen Ryssland bakom galler som jobbar för fångars rättigheter och som den senaste månaden fått hundratals samtal från dömda som redan tackat ja till att strida i Ukraina..

SVT - 2 timmar sedan

Experten: Därför rekryterar Ryssland dömda brottslingar till kriget i Ukraina

Att Ryssland letar nya soldater i landets fängelser är ett av flera försök att ersätta förlusterna i Ukraina. Det menar Jakob Hedenskog, analytiker vid Centrum för Östeuropastudier..

SVT - 4 timmar sedan

Det enorma slukhålet i Chile fortsätter att växa

Det 200 meter djupa slukhålet i Chile kan ha orsakats av en gruva i närheten, vilket kan stå företaget bakom gruvan dyrt. – Vi kommer gå hela vägen med konsekvenserna. Med sanktioner, inte bara böter, säger gruvminister Marcela Hernando i ett pressmedelande..

SVT - 4 timmar sedan

Dominos försökte sälja pizza till italienare – men misslyckades

Tjocka bottnar och ananas lyckade aldrig konkurera ut den äkta varan. Den amerikanska pizzarestaurangen Dominos har nu tvingats stänga samtliga butiker i Italien..

SVT - 6 timmar sedan

60 sekunder: Husrannsakan hos Donald Trump

Sent på kvällen den 8 augusti gjorde federala agenter en husrannsakan hos före detta presidenten Donald Trump..

SVT - 6 timmar sedan

Utförsäljning när svenska storföretag flyr Ryssland

Västerländska företag lämnar nu Ryssland en efter en. Bland annat handlar det om storföretagen Apple, Ikea och McDonalds. Nu väljer de svenska jättarna H&M och Ikea att rea ut sina ryska produktlager..

SVT - 8 timmar sedan

USA:s inflation sjunker

Den amerikanska inflationen sjönk oväntat mycket i juli till 8,5 procent, från 9,1 procent i juni, skriver TT..

SVT - 10 timmar sedan

Trump förhörs om fastighetsaffärer

USA:s tidigare president Donald Trump förhörs under ed på onsdagen, uppger han själv. Fallet handlar om hans affärer som fastighetsmogul, då familjebolaget misstänks för att systematiskt ha lurat samhället på pengar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.