SVT > Utrikes

Wednesday, 10 August, 21:33

SVT - 02 jul 22 kl. 20:06

Oljeläckande fartyg kan hota JemenEn miljökatastrof hotar utanför Jemens kust. Över en miljon fat olja riskerar att läcka ut i Röda havet. Det är inte en fråga om, utan när, katastrofen kommer att inträffa, säger FN:s humanitära samordnare för Jemen David Gressly när SVT träffar honom i Stockholm..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jemen, Jemens, Röda, FN, Jemen David Gressly, SVT, Stockholm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljeläckande, fartygkan , hota, Jemen

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Wagnergruppen rekryterar tusentals ryska fångar till kriget i Ukraina

Närmare 3 000 fångar på ryska anstalter har rekryterats till kriget i Ukraina – och det är bara början. Det menar organisationen Ryssland bakom galler som jobbar för fångars rättigheter och som den senaste månaden fått hundratals samtal från dömda som redan tackat ja till att strida i Ukraina..

SVT - 1 timme sedan

Experten: Därför rekryterar Ryssland dömda brottslingar till kriget i Ukraina

Att Ryssland letar nya soldater i landets fängelser är ett av flera försök att ersätta förlusterna i Ukraina. Det menar Jakob Hedenskog, analytiker vid Centrum för Östeuropastudier..

SVT - 2 timmar sedan

Det enorma slukhålet i Chile fortsätter att växa

Det 200 meter djupa slukhålet i Chile kan ha orsakats av en gruva i närheten, vilket kan stå företaget bakom gruvan dyrt. – Vi kommer gå hela vägen med konsekvenserna. Med sanktioner, inte bara böter, säger gruvminister Marcela Hernando i ett pressmedelande..

SVT - 2 timmar sedan

Dominos försökte sälja pizza till italienare – men misslyckades

Tjocka bottnar och ananas lyckade aldrig konkurera ut den äkta varan. Den amerikanska pizzarestaurangen Dominos har nu tvingats stänga samtliga butiker i Italien..

SVT - 4 timmar sedan

60 sekunder: Husrannsakan hos Donald Trump

Sent på kvällen den 8 augusti gjorde federala agenter en husrannsakan hos före detta presidenten Donald Trump..

SVT - 4 timmar sedan

Utförsäljning när svenska storföretag flyr Ryssland

Västerländska företag lämnar nu Ryssland en efter en. Bland annat handlar det om storföretagen Apple, Ikea och McDonalds. Nu väljer de svenska jättarna H&M och Ikea att rea ut sina ryska produktlager..

SVT - 6 timmar sedan

USA:s inflation sjunker

Den amerikanska inflationen sjönk oväntat mycket i juli till 8,5 procent, från 9,1 procent i juni, skriver TT..

SVT - 9 timmar sedan

Trump förhörs om fastighetsaffärer

USA:s tidigare president Donald Trump förhörs under ed på onsdagen, uppger han själv. Fallet handlar om hans affärer som fastighetsmogul, då familjebolaget misstänks för att systematiskt ha lurat samhället på pengar..

SVT - 9 timmar sedan

Faktorerna som avgör kriget – utan att synas på kartan

Vecka efter vecka går utan några dramatiska förändringar på kartan över vem som kontrollerar vilka områden i Ukraina. Men det som syns på kartan ger långt ifrån hela bilden av vad som händer i kriget, enligt överstelöjtnant Joakim Paasikivi..

SVT - 11 timmar sedan

Knivamn ihjälskjuten på flygplats i Paris

Fransk polisen har skjutit ihjäl en man på flygplatsen Charles de Gaulle i Paris, Mannen ska ha varit beväpnad med kniv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.