SVT > Utrikes

Sunday, 14 August, 08:19

SVT - 02 jul 22 kl. 13:45

Kamp för överlevnad för invånarna i Sievjerodonetsk: “Finns ingenstans att ta vägen”Efter en av krigets blodigaste strider föll staden Sievjerodonetskunder rysk kontroll i slutet av juni. Den sönderbombade staden saknar både el och vatten och situationen för invånarna liknar den hårt drabbade staden Mariupol. – Den närmsta tiden känns skrämmande, säger 60-åriga Elena Ivanova, som stannat kvar i Sievjerodonetsk..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sievjerodonetsk, Sievjerodonetskunder, Mariupol, Elena Ivanova

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kampför , överlevnadför , invånarnai , SievjerodonetskFinns , ingenstans, att ta vägen

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Flera skadade i attack mot buss i Jerusalem

Mellan sju och åtta personer har skadats, varav två allvarligt, då en buss besköts i Jerusalem i Israel natten till söndag..

SVT - 4 timmar sedan

Misstänkt bankrånare fick grävas fram

Räddningstjänsten i Rom fick kämpa i åtta timmar för att gräva fram en misstänkt bankrånare ur marken efter att det egenhändiga tunnelbygget mellan en tom butikslokal och en bank kollapsat över honom..

SVT - 6 timmar sedan

Många döda i översvämningar i Sudan

Minst 52 personer har omkommit i samband med att skyfall orsakat omfattande översvämningar i Sudan, uppger statlig media. Omkring 8 000 hus har förstörts eller skadats i översvämningarna..

SVT - 6 timmar sedan

Dödliga protester i Sudan fortsätter – civila får bilda regering

Efter militärkuppen i Sudan har militären nu utlovat ett civilt styre. Men demonstranterna betvivlar att generalerna kommer att kliva åt sidan..

SVT - 6 timmar sedan

Norsk journalist greps av talibaner

Flera internationella journalister greps i Afghanistan under lördagen då de bevakade en demonstration för kvinnors rättigheter i Kabul..

SVT - 8 timmar sedan

Ryssar rundar internetblockaden – miljoner fler VPN-användare

Flera nyhetssajter och sociala medier blockeras i Ryssland. Men allt fler invånare har nu börjat hitta tekniska lösningar för att komma runt systemet. – Vi har ingen tv hemma och får nyheter bara via internet, säger Egor, bagare från Moskva, till SVT..

SVT - 11 timmar sedan

Volontärer i Ukraina kombinerar röjningsarbete från kriget med fest

Livet har för många satts på paus i Ukraina i och med kriget. Nu försöker man kombinera det nya med det gamla, genom musik och dans. – Vi behöver något från vårt tidigare liv, säger Tetiana Burianova, initiativtagare till Repair together.

SVT - 12 timmar sedan

Uppmanar att köpa Rushdies bok i protest mot knivdådet – nu rusar den på topplistorna

”Köp och läs Satansverserna i protest mot dådet!” skriver flera på sociala medier efter knivattacken mot författaren Salman Rushdie. Och uppmaningarna verkar ha fått effekt – Salman Rushdies bok har nu rusat upp på en rad topplistor, både i Sverige och utomlands..

SVT - 13 timmar sedan

Brandens framfart i södra Frankrike har tyglats

Brandförsvaret i Sydfrankrike har fått stopp på spridningen av en av de omfattande bränderna som rasar i landet, rapporterar Le Monde. En del av de 10 000 invånare som flytt får nu återvända hem. – Branden är dock fortfarande aktiv på västkusten, varnar regionschefen Fabienne Buccio..

SVT - 13 timmar sedan

Här hjälper svenska brandflygen med släckningsarbetet i Frankrike

Skogsbränderna i Frankrike fortsätter och under torsdagen skickades bland annat två svenska brandflyg ner för att hjälpa till med släckningsarbetet. – I går arbetade vi på en ny brand. I dag jobbar vi på en fyra veckor gammal skogsbrand som har en tendens att blåsa upp mellan klockan tre och nio på kvällen, säger svenskarnas teamledare Markus Green..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.