SR > Nyheter

Sunday, 14 August, 07:58

SR - 02 jul 22 kl. 13:16

Hans kusin kan ha dött i lastbilen med migranter: “Känns hemskt”Lastbilstragedin i Texas, där närmare 50 migranter hittades döda, beskrivs som den dödligaste händelsen kopplad till människosmuggling i USA i modern tid.Ekot har besökt den numera ökända platsen där de döda påträffades.“Det känns hemskt. Igår fick vi veta att hans id-handling fanns i långtradaren”, säger Carlos Perez, som nu är rädd att hans kusin är död..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Texas, USA, Carlos Perez

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hans kusinkan ha , dötti , lastbilenmed , migranter, Känns hemskt

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Lång väntan på värmepumpar efter rusning i Europa

På grund av energikrisen och kriget i Ukraina har intresset för värmepumpar ökat markant i Europa. Men leveranstiderna är långa på grund av komponentbrist och logistikproblem. Ett flertal fabriker projekteras och byggs för att öka produktionen, berättar, Mattias Järvinen, teknisk expert, på Svenska Kyl- och värmepumpföreningen..

SR - 2 timmar sedan

Alla dömda för grovt blåljussabotage efter upploppen har överklagat

Hittills har elva män dömts för brottet grovt sabotage mot blåljusverksamhet efter de så kallade påskupploppen. Samtliga har valt att överklaga sina domar.Per Erik Rinsell var åklagare i ett av målen i Örebro tingsrätt.

SR - 4 timmar sedan

Salman Rushdie talbar igen efter attacken

Författaren Salman Rushdie uppges vara talbar igen efter knivattacken i fredags och behöver inte längre respiratorvård, rapporterar AP.Rushdie vårdas fortfarande på sjukhus med svåra skador men enligt en av hans författarkollegor pratar och skojar han igen, något som även Rushdies förläggare bekräftar, enligt nyhetsbyrån.24-åringen som misstänks för dådet anklagades formellt för mordförsök och misshandel på lördagskvällen och nekade då till brott..

SR - 4 timmar sedan

Minst sju skadade i attack mot buss i Jerusalem

I Israel har minst sju personer skadats varav två allvarligt efter att en buss blivit beskjuten vid Jerusalems gamla stad, rapporterar lokala medier.Det ska även ha varit skottlossning på en parkeringsplats i närheten.Polisen letar efter minst två gärningsmän..

SR - 7 timmar sedan

Polisen beslagtar allt fler skjutvapen i plast

Polisens beslag av skjutvapen som tillverkats i plast med hjälp av 3D-skrivare ökar i Sverige.Hittills i år har fem ärenden varit uppe i domstol, det visar en kartläggning som gjorts av P1 programmet I Lagens Namn.”Från 2013 har vi fått in något enstaka vapen årligen, nu börjar det komma in kanske en fem sex ärenden om året”, säger Mikael Högfors på Nationellt forensiskt centrum, NFC..

SR - 13 timmar sedan

Just nu: Sportextra med herrallsvenskan och sim-EM

Kl. 15.03–20.

SR - 14 timmar sedan

Attacken på Salman Rushdie hyllas i Iran och chockerar i Sverige

I en del iranska tidningar hyllas attacken mot författaren Salman Rushdie. “Satan är på väg mot helvetet”, skriver till exempel den konservativa iranska tidningen Khorasan. Men i andra tidningar är rapporteringen mer återhållsam och neutral.

SR - 15 timmar sedan

Kvinnoprotest i Kabul möttes med våld

Från Afghanistans huvudstad Kabul rapporteras om en demonstration idag utanför en regeringsbyggnad där omkring 40 kvinnor skanderade slagord som "Bröd, arbete och frihet".Demonstrationen skingrades av talibaner som sköt i luften, och enligt nyhetsbyrån AFP:s utsända misshandlades flera av demonstranterna. Även flera journalister som var på plats för att rapportera om demonstrationen, som är den första kvinnoprotesten på flera månader, ska ha misshandlats av talibanerna..

SR - 15 timmar sedan

Sverigedemokraterna: Byt namn på Kriminalvården

I sitt sommartal idag föreslog Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att Kriminalvården byter namn till Straffverket.Namnbytet skulle sätta fokus på att en fängelsedom innebär straff snarare än vård.Jimmie Åkesson kritiserade också de andra partierna: ”Det är obegripligt att detta etablissemangsgäng tondöva politiker i de gamla partierna ännu inte tycks ha förstått vilken oerhörd skada de har orsakat vårt land”..

SR - 15 timmar sedan

Estland svänger – ryska studenter får plugga färdigt

I slutet av juli stoppade Estlands regering möjligheten för ryska och belarusiska medborgare att få studievisum och tillfälliga uppehållstillstånd, vilket väckte kritik från studentkårer eftersom det fanns frågor om studenter som var mitt i en utbildning skulle få gå klart eller inte.Nu justerar Estland reglerna och de studenter som är mitt i en utbildning får gå klart, men vad som händer med dem som tänkt stanna i landet även efter studierna är oklart.”Situationen stressar mig mycket för nu har jag hela mitt liv här”, säger ryske studenten Danila som planerat att stanna i Estland när han pluggat färdigt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.