SVT > Ekonomi

Monday, 18 October, 22:18

SVT - 30 dec 15 kl. 20:27

Kristina Lagerström: Ekonomin går bra nu men hur blir det 2016?Till allas förvåning slutar Sverige året med att gasa in i 2016. Strax före jul spådde Konjunkturinstitutet en tillväxt på 3,5 procent i år och 3,7 procent 2016. Finansministern konstaterade belåtet att Sverige kommer slå såväl Tyskland som USA och Storbritannien när det gäller tillväxten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lagerström, Sverige, Konjunkturinstitutet, Tyskland, USA, Storbritannien

Dela artikeln

68 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristina, Lagerström, Ekonomin, går, branu men hur blir , det 2016

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Naturskyddsföreningen: ”Klädkonsumtionen är inte hållbar”

Klädindustrin står i dag för tio procent av världens utsläpp av koldioxid, mer än flyget och sjöfarten tillsammans, enligt FN:s handelsorgan. För att nå FN:s hållbarhetsmål behöver de totala utsläppen globalt sett halveras till 2030, samtidigt gick e-handeln starkare än någonsin under pandemin och den bara fortsätter att öka. – Den klädkonsumtion som vi har idag är inte hållbar, säger Naturskyddsföreningens generalsekreterare Karin Lexén i Ekonomibyrån..

SVT - 2 timmar sedan

Ur arkivet: Från lyx till slit och släng

Nya kläder var länge lyxvaror. Man sydde själv och lappade och lagade kläder som gick sönder. Sedan dess har produktionen flyttat från Borås till Bangladesh.

SVT - 2 timmar sedan

Tre tips för en mer hållbar garderob

Klädindustrin står för tio procent av de totala utsläppen av koldioxid. Ett tips för att kunna konsumera kläder mer hållbart är att återbruka. Filippa Nielsen handlar bara second hand, vi bad henne ge tre tips för dig som vill bli mer hållbar, men ändå hålla stilen..

SVT - 13 okt 21 kl. 13:04

Här är världens första fordon i fossilfritt stål

För första gången har det nya svenska stålet som tillverkas utan kol kommit till nytta. EU:s industrikommissionär Thierry Breton besökte Volvo i Göteborg för att avtäcka en världsnyhet..

SVT - 12 okt 21 kl. 22:06

Ekonomiprofessor: Massarbetslöshet i delar av samhället

Nästan 388 000 personer är inskrivna på Arbetsförmedlingen som arbetslösa. Det är 7,5 procent av arbetskraften, visar myndighetens septembersiffror. Nivån är en minskning jämfört med förra året, men det är fortfarande en historiskt hög nivå.

SVT - 12 okt 21 kl. 21:51

Många arbetslösa – men brist på personal

Företagen är i gång igen och arbetslösheten minskar över hela landet, visar nya siffror från Arbetsförmedlingen. Ändå fortsätter långtidsarbetslösheten uppåt..

SVT - 11 okt 21 kl. 17:10

Årets ekonomipris visar hur vi kan vara labbråttor – utan att veta om det

När du hör ordet experiment kanske du tänker på en forskare i vit rock som analyserar labbråttor? Årets ekonomipristagare har visat att det inte alltid behöver se ut så. Ibland serveras experimenten på ett silverfat, helt naturligt.

SVT - 11 okt 21 kl. 15:23

Ur arkivet: Från Nobel till Spotify

Spotify, Klarna och Skype är tre av alla enhörningsbolag som växt fram i Sverige. Bolag som tidigt värderas över en miljard dollar. Och Sverige sticker ut, efter Silicon Valley i USA är det här som koncentrationen av enhörningar är som störst per capita..

SVT - 11 okt 21 kl. 15:23

Därför är techbranschen fortfarande ojämlik

Sverige har för närvarande flest enhörningsbolag per capita, efter Silicon Valley. Men skillnaden mellan män och kvinnor i branschen är fortfarande stor. Endast någon procent av det svenska riskkapitalet går till bolag grundade av kvinnor.

SVT - 11 okt 21 kl. 12:53

Experterna: Väntade ekonomipristagare i år

Värdiga, men långt ifrån oväntade pristagare. Det konstaterar ekonomiexperterna i SVT:s sändning angående årets ekonomipris till Alfreds Nobels minne. – Jag är glad, nu kom det!Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.