SVT > Inrikes

Tuesday, 19 October, 18:13

SVT - 30 dec 15 kl. 19:08

Varningen från Friluftsfrämjandet: Förrädiskt på många sjöarGe dig inte ut på en skridskotur ensam. Just nu är många sjöar förrädiska och sällskap är den bästa livförsäkringen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Friluftsfrämjandet

Dela artikeln

155 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varningenfrån , Friluftsfrämjandet, Förrädisktpå många , sjöar

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Börsraketen försökte få snabbspår för hemtester – ansökan sågades av Läkemedelsverket

Börsraketen Aegirbio ville sälja hemtester till svenska folket och beskrev hur man var ”i sluttampen med diskussioner” om en dispens hos Läkemedelsverket. Någon dispens blev det inte – tvärtom sågades ansökan av Läkemedelsverket. Men det berättade Aegirbio aldrig för aktieägarna, något man i dag förklarar som ”ett missförstånd”..

SVT - 30 minuter sedan

Aegirbio granskar sina egna partners – utredningen snart klar

SVT:s granskning har avslöjat flera kopplingar mellan börsraketen Aegirbios affärspartners och den så kallade mobilhärvan. Aegirbio har beställt en egen utredning som beräknas vara klar i slutet av veckan. Samtidigt har Aegirbios distributör valt att hoppa av från ett bolag där han helt nyligen köpte in sig och tog plats i styrelsen..

SVT - 2 timmar sedan

Sofie blir kvar i HVB-hem – förlorar i kammarrätten

Idag kom domen i kammarrätten för “Fallet Sofie”, en 14-åring som kämpar för rätten till sina familjehemsföräldrar. Sofie förlorade, och måste nu bo kvar på ett HVB-hem..

SVT - 10 timmar sedan

Kommunchefen: ”Många är väldigt tagna”

Lycksele är i chock efter det grova våldsdådet. Kommunen har nu organiserat en krisledningsgrupp som bland annat ska hjälpa elever när de återvänder till skolan. – Det är nu det stora arbetet börjar, när klasskamrater till de här barnen kommer tillbaka, säger Lyckseles tillförordnade kommunchef Kerstin Olla Grahn i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 10 timmar sedan

Pressas på pengar av hackare – få vågar anmäla

Långt ifrån alla personer och företag som blir hackade anmäler det. Under fem procent av alla drabbade företag anmäler till polis – enligt statistik från it-säkerhetsbolagen. – Det här är ett gigantiskt problem, säger Jan Olsson på Nationellt It-Brottscentrum..

SVT - 10 timmar sedan

Therese Lindgren om risken för att bli hackad: ”Folk försöker dagligen”

Therese Lindgren är en av Sveriges största influencers med en miljon följare på både Instagram och Youtube. Hon utsätts dagligen för hackningsförsök – men vet inte vad hon skulle göra om de någon gång lyckas.  – Jag har inget nummer till Youtube som kan lösa det åt mig, det är läskigt, säger hon i SVT:s serie Hackad.

SVT - 11 timmar sedan

Moderaterna vill ändra alkohollagen

Moderaternas partistyrelse vill ändra alkohollagen, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Förslagen ska diskuteras på Moderatstämman som inleds på torsdag..

SVT - 12 timmar sedan

Se när hackarna slår till mot bostadsbolaget – tar över bostadskön

Myndigheter och viktiga samhällsfunktioner är ofta helt digitaliserade, och därmed sårbara för hackerangrepp. I SVT:s serie Hackad lyckades fyra hackare ta över bostadskön och alla portkoder hos bostadsbolaget Helsingborgshem – genom att först ta sig in på deras kontor.  – De har affärslokaler, vårdcentraler och skolor utöver vanligt, privat boende.

SVT - 12 timmar sedan

Andréas hackades i SVT:s experiment: “Just nu kan vem som helst kapa din digitala identitet”

Professionella hackare tog över hela Andréas Lundbergs digitala identitet i SVT:s nya dokumentärserie Hackad. Det var mejl, sociala medier, men också möjligheten att ta ut pengar och ändra barnens skärmtid.   – Man blir paff.

SVT - 14 timmar sedan

Från arkivet: Virtuella världar, cybersex och Carl Bildt – klassiska klipp om VR

Facebooks vd Mark Zuckerberg hyper-hajpar ”ett metaversum”, en virtual reality-version av internet, som företaget menar ska skapa tusentals nya jobb inom EU. Men Zuckerberg är sen på VR-bollen, ämnet har dykt upp i nyhetssändningar, tv-program och framtidsspaningar sedan tidigt 1990-tal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.