SR > Kultur

Wednesday, 27 October, 11:46

SR - 30 dec 15 kl. 16:53

Komikern Bill Cosby delgiven misstanke om sexbrottDen amerikanske komikern Bill Cosby har delgivits misstanke om sexbrott, bekräftar åklagare i Pennsylvania. Cosby misstänks för att ha drogat och förgripit sig på en kvinna i sin bostad 2004..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bill Cosby, Pennsylvania

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Komikern, Bill, Cosby, delgiven, misstankeom , sexbrott

Fler nyheter från SR

SR - 3 minuter sedan

Knappt hälften av Sveriges unga läser pappersböcker

Knappt hälften av Sveriges högstadie- och gymnasieelever har läst pappersböcker under det senaste året. Det visar årets upplaga av rapporten ”Svenskarna och internet” från organisationen Internetstiftelsen som Svensk Bokhandel rapporterar om. Endast 43 procent av eleverna i högstadiet och 42 procent av gymnasieeleverna uppger att de har läst pappersböcker under det senaste året.

SR - 10 minuter sedan

Tv-serien ”Succession” får en fjärde säsong.

Endast ett par avsnitt in i den tredje säsongen är det nu klart att tv-serien ”Succession” får en fjärde säsong. Det skriver Deadline. Serien handlar om vem av barnen som ska ta över mediekoncernen efter den åldrade miljardären Logan Roy.

SR - 30 minuter sedan

Tareq Taylor blir årets julvärd

Det blir kocken och programledaren Tareq Taylor som tänder juleljuset i SVT på julafton. 2002 gjorde Arne Weise sitt sista julvärdskap i SVT och sedan dess har olika personer axlat uppdraget. 2020 hade konstnären Lars Lerin rollen tillsammans med maken Junior, och året innan dess satt Marianne Mörck i studion..

SR - 2 timmar sedan

Försäljning i fysisk bokhandel ökar: ”Första gången på länge”

Den fysiska bokhandeln återhämtar sig efter pandemin. Försäljningen har ökat med 6,5 procent jämfört med samma period förra året. ”Det är första gången på länge som vi ses plussiffror”, säger Maria Hamrefors som är ordförande för Svenska bokhandlareföreningen..

SR - 5 timmar sedan

Byggnadsminnen riskerar att förfalla eller renoveras sönder

Hus som blivit utsedda till byggnadsminnen riskerar att rasa ihop eller renoveras bort. Länsstyrelserna i Sveriges fyra nordligaste län har inte resurser nog att hinna ta sig ut och se över skicket på byggnader som bedömts vara viktiga att bevara. ”Jag har sett byggnader där det börjat växa träd ur skorstenen”, säger byggnadsantikvarie Louise Ingelsson på Länsstyrelsen i Jämtlands län..

SR - 5 timmar sedan

Hon expressöversätter Nobelpristagaren: ”Härligt att komma hem”

Det har varit slut på årets Nobelpristagare i litteratur två översatta böcker på svenska i princip sedan beskedet kom, men om bara ett par veckor kommer de ut i större upplagor. Samtidigt jobbar översättaren Helena Hansson intensivt med att få klart nästa översättning, romanen ”Efterliv”, som redan i december ska finnas i handeln. ”Jag har fått lägga mycket annat åt sidan, både privat och yrkesmässigt, för att få ut den här boken”, säger Helena Hansson..

SR - 19 timmar sedan

Utlånade guldföremål ska återlämnas till Ukraina – inte Ryssland

De 2 000 år gamla guldföremål som varit utlånade från ett museum på Krimhalvön till Nederländerna ska återlämnas till Ukraina, inte Ryssland. Det fastslog en domstol i Nederländerna under tisdagen. De arkeologiska museiskatterna blev utlånade till ett museum i Amsterdam 2014, mindre än en månad före Rysslands olagliga annektering av Krimhalvön..

SR - 19 timmar sedan

Kulturen flyttade ut på nätet – men hela publiken följde inte med

2 av 10 har tagit del av ett livesänt kulturevenemang på nätet senaste året. Det som överlägset flest har tagit del av är konserter. Det framgår av Internetstiftelsens rapport Svenskarna och internet..

SR - 19 timmar sedan

Chilensk tidning anklagas för att hylla nazister

Chiles största dagstidning El Mercurio kritiseras för en artikel om nazisten Hermann Göring som publicerades i helgen och även tidigare i år publicerades en artikel om nazisten Rudolf Hess. Det skriver The Guardian. Den tyska ambassaden i Chile har fördömt publiceringen, liksom företrädare för en stor judisk organisation.

SR - 22 timmar sedan

Artisten Ebo Krdum ser hot mot yttrandefriheten i Sudan

Det rapporteras om att en militär statskupp pågår i Sudan bara två år efter att diktatorn Omar al-Bashir störtades. Artisten Ebo Krdum kom till Sverige som flykting från Sudan 2010 och han hoppas att det som händer inte kommer att påverka yttrandefriheten i landet. ”Nu har man fått smaka lite grann på yttrandefrihet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.