Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 19 October, 17:53

Nyan - 30 dec 15 kl. 12:00

Jomala säljer sina elaktierJomala anser att det inte finns någon anledning att behålla kommunens sammanlagt 1 440 aktier i Mariehamns energi. Kommunen har under de senaste åren inte fått avkastning på aktierna och inte heller haft någon annan nytta av dem. Fullmäktige har därför beslutat att de skall säljas. Mariehamns energi erbjuder 25,72 euro per aktie. Bolaget vill köpa upp så många av minoritetsägarnas aktier som möjligt för att förenhetliga sin ägarstruktur i den blivande affärskoncernen i Mariehamn.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Mariehamns, Mariehamn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jomala, säljersina , elaktier

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 minuter sedan

Stadsstyrelsen föreslår Arne Selander som stadsdirektör

Under ett extra insatt möte på tisdagen beslutade stadsstyrelsen att föreslå inför fullmäktige att Arne Selander utses till stadsdirektör fram till och med den 31 december 2028. I andra hand förordar man Emma Dahlén. ”På basen av en helhetsbedömning innefattande intervju, erfarenhet samt arbetspsykologiska tester är rekryteringskommitténs bedömning att Arne Selander är mest lämpad för tjänsten som stadsdirektör i Mariehamns stad”, skriver man i ett pressmeddelande.

Nyan - 2 timmar sedan

Ny finansieringsmodell för Medis

En arbetsgrupp har utsetts för att ta fram en ny finansieringsmodell för Medborgarinstitutet (Medis). Det har landskapsregeringen beslutat genom kulturminister Annika Hambrudd (C). .

Nyan - 4 timmar sedan

Lantrådet diskuterade gränstrafiken med statsministern

Lantrådet Veronica Thörnroos (C) har idag ,tisdag, haft ett distansmöte med statsminister Sanna Marin (SDP). På agendan stod då begränsningarna som påverkar gränstrafiken, överträdelser av självstyrelselagen, skattegränsproblematiken samt revisionen av självstyrelselagen. Enligt ett pressmeddelande från landskapsregeringen ser båda parter ett behov av fler möten framöver för att hantera dessa gemensamma utmaningar tillsammans.

Nyan - 7 timmar sedan

ÅHS: De här ska testa sig vid symtom

Äldre, gravida och personer i riskgrupp ska testa sig för covid-19 vid infektionssymtom. Det meddelar ÅHS i ett pressmeddelande. Sedan tidigare gäller att personer som de senaste två veckorna träffat någon med covid-19, arbetar inom social- och hälsovården och blivit ordinerad av en läkare att ta coronaprov ska testa sig vid symtom.

Nyan - 7 timmar sedan

Kraftig försening på Föglölinjen

Skärgårdsfärjan Knipan, som för tillfället ersätter Skarven på Föglölinjen har över en halv timmes försening för tillfället, det rapporterar Ålandstrafiken vid 11-tiden på tisdagsförmiddagen. TEXT: Anna Björkroos anna.bjorkroos@nyan.

Nyan - 8 timmar sedan

Fifax-aktier snart på börsen

Fifax har erhållit bruttointäkter på cirka 15,4 miljoner euro och över 1 100 nya aktieägare i samband med sin listningsemission som man genomfört inför bolagets börsnotering. Handel med Fifax-aktier förväntas inledas den 25 oktober, skriver bolaget i ett pressmeddelande. .

Nyan - 9 timmar sedan

Tilläggsanslag godkändes

Äldreomsorgsnämnden i Mariehamn godkände förvaltningens begäran om tilläggsanslag om 585 000 euro på mötet i förra veckan. Tilläggsanslaget behövs för att verksamheten blivit dyrare än budgeterat. Det handlar dels om extra kostnader på grund av pandemin, dels om andra orsaker som vårdtunga klienter och brist på personal som gjort att staden behövt anlita bemanningsföretag.

Nyan - 11 timmar sedan

Ordstrid om Lilla holmen

År 2014 erbjöd sig kommerserådet Anders Wiklöf, att mot en årlig arrendesumma på 100 euro i 40 år ta över ansvaret för renovering och underhåll av samtliga byggnader på Lilla holmen.Det blev inget med det, och Wiklöf och infrastrukturnämndens dåvarande ordförande Roger Jansson har helt olika åsikter om orsaken. .

Nyan - 22 timmar sedan

Självstyrelsegården blir filmduk

En ljusshow med en film om självstyrelsens historia lysa upp Självstyrelseparken den här veckan. .

Nyan - 23 timmar sedan

Doktorsvillans renovering beräknas kosta 541 000

Att renovera och återställa Doktorsvillan på Badhusberget i Mariehamn beräknas kosta 541 000 euro, enligt den rapport som nyligen färdigställts. Målet är att huset ska användas för evenemang och kaféverksamhet sommartid och få ett modernt serveringskök. All teknik behöver bytas ut.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.