SR > Nyheter

Sunday, 24 October, 12:30

SR - 30 dec 15 kl. 12:00

Terror ger varaktiga psykiska problem2015 har varit ett år med flera mycket svåra terrorattentat, bland annat de dödliga attackerna i Paris i november. De som överlever terrorns fasa mår ofta mycket dåligt psykiskt, visar forskning efter terrordådet på Utøya..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Paris, Utøya

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Terrorger , varaktiga, psykiskaproblem

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Stor enighet om Moderaternas nya politik

Efter fyra dagars förhandlingar är Moderaternas stämma avslutad. Med en skärpt rättspolitik hoppas partiet kunna locka Socialdemokratiska väljare. Enligt Johan Forssell, rättspolitisk talesperson, kommer M-förslagen att göra skillnad i kampen mot gängkriminaliteten.

SR - 2 timmar sedan

Polisen knackar dörr i jakt på Einárs mördare

Utredningen går vidare men fortsatt är ingen gripen misstänkt för torsdagens mord på 19-årige Nils Grönberg, mer känd som rapparen Einár, uppger polisen på söndagen. Vi hade dörrknackning i går och trygghetsarbetet ute i området fortsätter. Det är lite locket på nu, så att utredningen kan jobba på ordentligt, säger Carina Skagerlind.

SR - 4 timmar sedan

Svårt för Afghanistans många miljoner internflyktingar

Redan innan striderna intensifierades mellan talibanerna och armén var 3,5 miljoner afghaner på flykt inom landet enligt FN:s beräkningar. Under året har den siffran ökat med flera hundra tusen. En av internflyktingarna är Najeeba Panjshiri som bor tillsammans med sina barn i en av Kabuls centralt belägna parker.

SR - 6 timmar sedan

Sugardejting ökar enligt ny rapport

Internet och sociala medier är det vanligaste sättet att ta kontakt vid sexköp, visar Jämställdhetsmyndighetens stora rapport. Så kallad sugardejtning, där äldre män träffar unga ökar, enligt kartläggningen. "För många som kommer till oss har vägen in i prostitution varit just genom sugardejting", säger Eveliina Sinisalo på Mika-mottagningen som behandlar personer som säljer sex..

SR - 9 timmar sedan

Skärpta regler minskade olyckor med elsparkcyklar

I Oslo har antalet olyckor med elsparkcyklar halverats under september jämfört med månaden innan. Nedgången förklaras med nya skärpta regler som infördes av kommunledningen i början av september. Antalet tillgängliga cyklar har minskats från 20.

SR - 11 timmar sedan

Colombias ledande kartellkung gripen

Colombias mest eftersökte brottsling, ledaren för landets mäktigaste knarkkartell, har gripits i staden Necocli vid landets stillahavskust. Den gripne 50-åringen är ledare för knarkkartellen Gulfklanen, med uppskattningsvis 4.000 medlemmar och en huvudaktör i kokainsmugglingen till USA och Europa.

SR - 14 timmar sedan

Ung man gripen efter svår trafikolycka

Efter en svår trafikolycka på E4:an vid Jättendal norr om Hudiksvall tidigt på lördagskvällen fick sju personer föras till sjukhus. Det var fyra fordon inblandade och E4:an var helt stängd för trafik i ett par timmar men öppnade för trafik igen senare på lördagskvällen. En ung man, föraren i en av de inblandade bilarna har gripits, men polisen ville på lördagskvällen inte uppge på vilka grunder..

SR - 18 timmar sedan

Tredje IS-kvinnan släppt på fri fot

En tredje kvinna som lämnats ut från kurdkontrollerade Syrien till Sverige har nu släppt på fri fot. Hon misstänks för krigsförbrytelser, och misstankarna kvarstår. Kvinnan har varit anhållen sedan i torsdags men åklagare anser inte längre att hon kan försvåra utredningen, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

SR - 18 timmar sedan

E4 avstängd norr om Hudiksvall efter olycka

E4 är avstängd i båda riktningarna mellan Harmånger och Jättedal, en bit norr om Hudiksvall, efter en olycka mellan flera bilar. Olyckan inträffade klockan halv sex under kvällen. Prognos för när vägen kan öppnas igen saknas för tillfället..

SR - 19 timmar sedan

M vill utöka antalet poliser ytterligare

I dag har Moderaternas stämma fattat beslut om den rättspolitik som partiet ska gå till val på, och enigheten var stor. En nytt ställningstagande är att utöka antalet poliser ytterligare – till 32 000. Det är 6 000 fler än vad som nu är planerat.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.