SVT > Ekonomi

Tuesday, 19 October, 23:13

SVT - 30 dec 15 kl. 11:19

Så tjock blir plånboken 2016Sverige går ett ljust ekonomiår till mötes med tillväxtekonomi och fler jobb. Privatekonomiska experten Annika Creutzer reder ut hur de politiska besluten påverkar din privatekonomi under 2016..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Annika Creutzer

Dela artikeln

95 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: tjockblir , plånboken, 2016

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Handelsbanken lägger ner i Danmark och Finland

Handelsbanken slutar bedriva verksamhet i Danmark och Finland och inleder en process för att avyttra de två verksamheterna, skriver de i ett pressmeddelande..

SVT - 9 timmar sedan

Inflationsspöket skrämmer inte Ingves

Det kraftigt stigande inflationstrycket oroar många. Dock inte riksbankschefen Stefan Ingves. – Vi räknar med att inflationen kommer att toppa de närmaste månaderna och sedan klinga av, säger han..

SVT - 15 timmar sedan

Minskad vinst för Ericsson

Telekomtillverkaren Ericsson redovisar en vinst före skatt på 8,23 miljarder kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 8,75 miljarder kronor motsvarande period förra året..

SVT - Igår: 19:36

Naturskyddsföreningen: ”Klädkonsumtionen är inte hållbar”

Klädindustrin står i dag för tio procent av världens utsläpp av koldioxid, mer än flyget och sjöfarten tillsammans, enligt FN:s handelsorgan. För att nå FN:s hållbarhetsmål behöver de totala utsläppen globalt sett halveras till 2030, samtidigt gick e-handeln starkare än någonsin under pandemin och den bara fortsätter att öka. – Den klädkonsumtion som vi har idag är inte hållbar, säger Naturskyddsföreningens generalsekreterare Karin Lexén i Ekonomibyrån..

SVT - Igår: 19:36

Ur arkivet: Från lyx till slit och släng

Nya kläder var länge lyxvaror. Man sydde själv och lappade och lagade kläder som gick sönder. Sedan dess har produktionen flyttat från Borås till Bangladesh.

SVT - Igår: 19:36

Tre tips för en mer hållbar garderob

Klädindustrin står för tio procent av de totala utsläppen av koldioxid. Ett tips för att kunna konsumera kläder mer hållbart är att återbruka. Filippa Nielsen handlar bara second hand, vi bad henne ge tre tips för dig som vill bli mer hållbar, men ändå hålla stilen..

SVT - 13 okt 21 kl. 13:04

Här är världens första fordon i fossilfritt stål

För första gången har det nya svenska stålet som tillverkas utan kol kommit till nytta. EU:s industrikommissionär Thierry Breton besökte Volvo i Göteborg för att avtäcka en världsnyhet..

SVT - 12 okt 21 kl. 22:06

Ekonomiprofessor: Massarbetslöshet i delar av samhället

Nästan 388 000 personer är inskrivna på Arbetsförmedlingen som arbetslösa. Det är 7,5 procent av arbetskraften, visar myndighetens septembersiffror. Nivån är en minskning jämfört med förra året, men det är fortfarande en historiskt hög nivå.

SVT - 12 okt 21 kl. 21:51

Många arbetslösa – men brist på personal

Företagen är i gång igen och arbetslösheten minskar över hela landet, visar nya siffror från Arbetsförmedlingen. Ändå fortsätter långtidsarbetslösheten uppåt..

SVT - 11 okt 21 kl. 17:10

Årets ekonomipris visar hur vi kan vara labbråttor – utan att veta om det

När du hör ordet experiment kanske du tänker på en forskare i vit rock som analyserar labbråttor? Årets ekonomipristagare har visat att det inte alltid behöver se ut så. Ibland serveras experimenten på ett silverfat, helt naturligt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.